Localitatea Casoi (judetul Suceava) Resedinta: Poiana Stampei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Casoi, judetul Suceava

Cascada Tihu Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 38,45 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 36,08 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 20,52 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 37,34 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 20,51 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 45,73 km
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 13,86 km
Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 41,5 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 49,75 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 38,67 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Saua Curatel Muntii Rodnei la 27,92 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer din Obcina Feredeului la 42,39 km
Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Hribul de piatra de pe Valea Jidanului Muntii Calimani la 15,8 km
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 45,33 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 13,51 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani la 19,75 km
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 65,31 km. Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 63,04 km. In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 54,17 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 53,34 km. Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Cariera de travertin Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Baltile Uila la 58,03 km. Din drumul care duce din Batos spre Uila, aproximativ la jumatatea distantei, se desprinde din sosea un drumulet, spre stanga, care duce spre o cladire.
Podul graniceresc Cosbuc la 54,26 km. In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 64,87 km. Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 62,35 km. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 51,17 km. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.