Localitatea Bucsoaia (judetul Suceava) Resedinta: Frasin.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bucsoaia, judetul Suceava

Piatra Runcului Masa Talharului la 23,84 km
Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 43,38 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Cuptor de ars var Darmoxa la 44,07 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 34,4 km
Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 41,77 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 26,41 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei la 29,9 km
Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 44,97 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Manastirea Sihastria Agapia la 48,59 km
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 23,82 km
Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea.
Lacul Bolatau Lacul Bolatau Obcina Feredeului la 30,01 km
Lacul Bolatau este un important lac de baraj natural din Obcina Feredeului, aflat nu departe de un altul mai cunoscut, Iezerul, datorita accesului mai facil, cauzat de apropierea de localitatea Sadova.
Stejarul multisecular Cajvana la 21,52 km
Cajvana este cunoscuta pentru stejarul multisecular, monument al naturii, avand circumferinta de 11,1 m, cu o varsta estimata la 800 de ani.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului Muntii Rarau la 16,68 km
Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Dealul Lipovanului Adancata la 44,56 km
Dealul Lipovanului, Adancata
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 46,07 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 27,24 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Manastirea Piatra Taieturii Manastirea Piatra Taieturii la 43 km
Manastirea Piatra Taieturii se afla pe un varf de munte, pe raza comunei Panaci.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 47,07 km
Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 42,91 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
[ Sus ↑ ]
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau la 21,35 km
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei la 26,4 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 64,59 km. Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Stejaris Tulghes la 63,15 km. Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Piatra Laptariei Bilbor la 56,67 km. Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 63,33 km. Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Izvorul Borcut Bilbor la 55,09 km. Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 66,28 km. Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 66,43 km. Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 56,82 km. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 55,37 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea de la Gura Izvorului Calimani la 65,57 km. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 54,04 km. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 65,6 km. Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel la 67,22 km. In apropierea cascadei Lomasita, deasupra traseului marcat cu triunghi albastru, se ridica formatiuni stancoase interesante. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.