Localitatea Stenea (judetul Sibiu) Resedinta: Seica Mare. Denumire maghiara: Isztina.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Stenea, judetul Sibiu

Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 48,49 km
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Baraj Oltet la 43,71 km
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Cetatea Scurta Orlat la 32,83 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 17,29 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 38,92 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Brateiu Brateiu la 26,16 km
Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus.
Castelul Tobias Boarta la 4,76 km
Castelul baroc construit de contele Tobias in 1770, situat in satul Boarta, a fost un exemplu semnificativ al arhitecturii maghiare din zona.
Moardas Moardas la 9,63 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Forest Cinema Porumbacu de Sus la 38,81 km
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 17,5 km
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Lacul Randunica la 17,6 km
Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna la 17,62 km
Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Varful Oncesti Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Daia Daia la 19,48 km
Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 43,06 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 26,83 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 48,67 km
Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Vurpar Vurpar la 12,24 km
Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 17,31 km
Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 17,74 km
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Rosen Garten Rosen Garten la 37,24 km
Padurea de langa refugiul Rosen Garten construit in 1979. Necesita intretinere - Am gasit cutia.
Belvedere Cascada Balea La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 18,69 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Casa Intoarsa Brambura Park Avrig la 36,73 km
Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Marpod Marpod la 22,87 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 8,97 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras la 48,92 km
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 20,31 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica.
Manastirea Cisterciana Carta la 32,68 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 36,12 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Podul minciunilor Blaj la 32,97 km
Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 17,69 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel la 34,39 km
Sibiel (Budenbach, Biddenbach in germana, Szibiel in maghiara) este o localitate la 20 km vest de Sibiu. Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Turnu Rosu din Boita Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 16,68 km
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 21,39 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Biserica catolica Sibiu la 21,01 km
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
[ Sus ↑ ]
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 48,3 km
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 49,57 km
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 50,47 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Parcul Indragostitilor Targu Mures la 69,55 km. Parcul Indragostitilor- Targu Mures Am gasit-o - Am gasit geocutia, cu zozo si malna. Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 50,65 km. Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 50,56 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 50,42 km. Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Turnul de observatie Corunca Turnul de observatie Corunca la 67,27 km. Turn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia - Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 54,95 km. Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara la 50,49 km. In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 53,75 km. In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Rapa Datesului Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 50,46 km. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Lespezi Star Lespezi Star la 51,13 km. Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 61,57 km. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 50,62 km. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 56,43 km. Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.