Localitatea Rusi (judetul Sibiu) Resedinta: Slimnic. Denumire maghiara: Rüsz. Denumire germana: Reussen. Alta denumire: Reesn.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Rusi, judetul Sibiu

Cibinburg Cibinburg la 27,35 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu. Deasupra raului Cibin, respectiv in apropierea vechiului drum de transport al sarii, in jurul anului 1100, a fost ridicata o fortificatie.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 11,99 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 39,2 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Chirpar Chirpar la 34,05 km
Chirpar (in germana Kirchberg, in maghiara Kürpöd), este un sat in partea de est a judetului Sibiu, in Podisul Hartibaciului. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 45,67 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21. Acces si poze gratuite.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii la 47,46 km
Obiectiv turistic unic in Europa, Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Casolt Casolt la 21,91 km
Casolt (in germana Kastenholz, in maghiara Hermány) este o localitate din judetul Sibiu, situata pe Valea Hartibaciului. Am gasit cutiuta - Am gasit cutiuta in geam. Apartine administrativ de comuna Rosia Saseasca.
Gura Raului Gura Raului la 33,04 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta. Barajul are si scopul de a atenua viiturile si de a produce energie electrica.
Burgberg Biertan la 33,27 km
Dealul Cetatii (Burgberg, Burgkuppe) se afla la aproximativ 700 m distanta, spre vest - nord-vest de localitatea Biertan. Pe acest deal in epoca medievala timpurie, secolele XIII-XIV, a fost ridicata o cetate de pamant, avand rolul de refugiu.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 34,4 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig. Trambulina, tobogan gonflabil, leagane, tras cu arcul.
Baraj Oltet la 48,16 km
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 39,03 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus. Este un proiect privat, inceput in primavara anului 2014, avand la baza conceptul unei case naturale de poveste.
Pomi cu coroana cubica Sibiu la 17,93 km
In strada Otelarilor, cartierul Lazaret din Sibiu, coroanele a 40 de pomi vor fi prinse in structuri din bambus pentru a primi forma cubica. Dupa aplicarea noii tehnici sunt necesare 2-3 ani pana cand coroanele arborilor vor lua forma dorita.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 18,44 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 12,66 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului. Originea lacului este prabusirea a doua saline apropiate, neatestate documentar, ce se exploatau concomitent si care au fost abandonate din cauza infiltratiilor de apa.
Daia Daia la 19,37 km
Daia (in germana Thalheim, in maghiara Dolmány) este o localitate din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit cutiuta in copac.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 18,23 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 22,21 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta. Biserica din Grossau a fost ridicata in a doua jumatate a secolului al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 49,85 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 19,27 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa. Ea a fost construita in secolul al XIII-lea si modificata in secolul al XIX-lea.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 12,46 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar. Supra­fata lacului este de 254 m2 si adancimea maxima de 2,50 m.
Podul minciunilor Blaj la 30,56 km
Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj. Podul face legatura intre zona centrala a Blajului si cartierul Hula, respectiv sase artere principale ale municipiului.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 16,43 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala. Este situata in cartierul Gusterita din Sibiu, pe strada Malinului 19.
Brateiu Brateiu la 30,94 km
Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus. Este resedinta comunei Brateiu.
Biertan Biertan la 33,68 km
Biertan este situata in mijlocul podisului Transilvaniei, in nordul judetului Sibiu, la egala distanta de orasele Medias si Sighisoara. Gasita - Am gasit cutia. Biertan se afla intr-o zona deluroasa, la stanga raului Tarnava Mare.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 47,86 km
Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor. Habsburgii au redenumit orasul in Karlsburg in onoarea sa.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 35,01 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). A facut parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 30,71 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 25,52 km
Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 12,42 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Hosman Hosman la 24,58 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu. Apartine de comuna Nocrich.
Casa Andrei Otetea Sibiel la 33,62 km
Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
Biserica luterana fortificata Biserica luterana fortificata Richis la 28,63 km
Biserica evanghelica luterana fortificata din Richis (Reichesdorf) este o basilica gotica de peste 500 de ani. Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut. Biserica este remarcabila pentru sculpturile sale misterioase si elemente arhitecturale unice.
Agnita Agnita la 35,24 km
Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica. Aici se afla una dintre cele mai vechi fortificatii taranesti din Transilvania.
[ Sus ↑ ]
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes la 44,6 km
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti
Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti la 44,98 km
Danes Danes la 50,31 km. Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita.
Casa Albert Sighisoara la 56,25 km. In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Biserica reformata Biserica reformata Bogata la 55,56 km. Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia.
Casa Breslelor Sighisoara la 56,26 km. Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor Sighisoara la 56,19 km. Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara la 56,31 km. Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Belvedere cu cruce Belvedere cu cruce Hetiur la 55,7 km. La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 60,29 km. Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 56,25 km. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor la 56,02 km. In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Castelul Kemeny-Banffy Castelul Kemeny-Banffy Luncani la 59,52 km. Castelul Kemeny-Banffy din Luncani se afla la aproximativ 200 m distanta de biserica reformata, spre nord-est, aproape de malul raului Aries.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 57,25 km. Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau la 57,68 km. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Cindrel la 50,96 km. Aflati in partea nord-estica a muntilor dintre Olt, Jiu si Strei, muntii Cindrel (varful Cindrel, 2244 m) sunt usor accesibili, neavind stancarii si abrupturi deosebite. Am gasit geocutia - Am luat o moneda de 10 coroane cehe si o bricheta. Bomboane si alte alimente - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Gasita - Am gasit cutia de pe virful Cindrel.
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 60,2 km. Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte.
Varful Mamut Varful Mamut la 53,16 km. Municipiul Alba Iulia este asezat in centrul podisului ardelean, intr-o zona de interferenta a dealurilor ce coboara din Muntii Trascaului cu sesurile din valea cursului mijlociu al Muresului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.