Localitatea Poplaca (judetul Sibiu) Resedinta: Poplaca. Denumire maghiara: Popláka. Denumire germana: Gunzendorf.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poplaca, judetul Sibiu

Poarta potecii Poarta potecii Valea Balea Muntii Fagaras
De la Balea Cascada putem ajunge sus, la lacul Balea, in trei moduri.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni
Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu
Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Chirpar Chirpar
Gasita - Am gasit cutiuta.
Biserica fortificata Axente Sever
Biserica fortificata din Axente Sever
Biserica Reformata Ocna Sibiului
Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor
Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Lac Tocile
Lacurile Tocile
Cetatea Salgo Cetatea Salgo Sibiel
Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Biserica catolica Sibiu
Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Palatul Brukenthal Avrig
Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Marpod Marpod
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna
Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita
Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Biserica Sfanta Treime Biserica Sfanta Treime Sibiel
Crucea, fantana, si cantarul - Mi-a placut crucea veche de la Pomana, datand din 1877.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Cisnadie Cisnadie
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Parcul Petofi Sandor Parcul Petofi Sandor Sibiu
Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Biserica evanghelica Cisnadioara
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Turnul Zincarilor
De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Oul Arsitei Oul Arsitei
Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
[ Sus ↑ ]
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii.
Cascadele Latoritei de Jos Muntii Parang. Cascadele Latoritei de Jos sau Cascada Urdele.
Refugiul Carja Refugiul Carja Muntii Parang. Refugiul Carja, sau Rudolfshütte, este un refugiu construit din pietre, care se afla in Saua Caprelor, la altitudinea de 2185 m.
Manastirea Turnu Manastirea Turnu. Manastirea Turnu - Am gasit locatia, dar nu si cutia. Geoascunzis gol de peste 3 ani - Cunosteam deja locatia.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Troita de la confluenta Cheia-Comarnice Troita de la confluenta Cheia-Comarnice. La Schitul Pahomie, de sub culmea Builei-Vanturarita, se ajunge, urmand, spre final, drumul forestier de pe valea Cheia, dar parasindu-l la confluenta acesteia cu paraul Comarnice, de unde se continua pe un brat al drumului precizat.
Schitul Ostrov Schitul Ostrov. Schitul Ostrov - Am gasit-o usor. Schitul Ostrovului - In drum spre Bucuresti, am oprit in acest minunat oras si am intrat pe insula in cautarea cutiei. Se pare ca nu am cautat unde trebuia - Dupa nereusitele de la manastirea Turnu, respectiv castrul Arutela.
Pasul Urdele Muntii Parang. Pasul Urdele - Drumul Regilor.
Parangul Mare Parangul Mare. Prima cutie gasita de mine - Cu ocazia unei excursii in muntii Parang-Capatina, intr-o vreme de iarna, am gasit aceasta geocutie. Am gasit cutia rotunda sambata - Starea ei este perfecta, e nevoie de ceva de scris, un pix, creion ceva.
Traseul celor 3 Fortificatii Traseul celor 3 Fortificatii. Geocutie lipsa la Traseul celor 3 Fortificatii - Prima data am incercat sa caut acest ascunzis anul trecut, in iulie.
Varful Carja Varful Carja. Varful ascutit Carja, care se inalta deasupra statiunii de schi de langa Petrosani, este al patrulea cel mai inalt punct din Parang, avand o inaltime de 2405 m.
Podul minciunilor Blaj. Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.