Localitatea Marpod (judetul Sibiu) Resedinta: Marpod. Denumire maghiara: Márpod. Denumire germana: Marpod. Alta denumire: Muerpeth.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Marpod, judetul Sibiu

Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 44,54 km
Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 44,51 km
Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara la 44,44 km
In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Belvedere cu cruce Belvedere cu cruce Hetiur la 47,66 km
La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit.
Cisnadie Cisnadie la 32,46 km
Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 44,55 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Cetatea Scurta Orlat la 44,84 km
Riesenberg, Dealul Cetatea Scurta sau Dealul Lidii se afla la vest de comuna Orlat.
Casa Paulinus Vlad Dracul Casa Paulinus Vlad Dracul Sighisoara la 44,5 km
Casa Paulinus - Vlad Dracul, construita in anul 1501, se afla in Piata Muzeului 5, aproape de Turnul cu Ceas.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 44,4 km
Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 44,49 km
Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara la 44,63 km
In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 20,02 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 33,89 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Ferma de cerbi Poiana Neamtului Avrig la 26,53 km
Ferma de cerbi Poiana Neamtului, Avrig
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 20,66 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Calcarele cretacice de la Cisnadioara Calcarele cretacice de la Cisnadioara la 36,91 km
Calcarele cretacice de la Cisnadioara sunt considerate monument al naturii cu valoare paleontologica. Gasita - Am gasit cutia ascunsa. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Incarcare poze - Trebuie sa redimensionezi pozele, astfel incat pozele sa aiba mai putin de 400 KB.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 44,9 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 16,34 km
Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Marpod Marpod la 0,68 km
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Lacul Matelor Ocna Sibiului la 33,5 km
Lacul Matelor (Pisicilor) de la Ocna Sibiului.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 42,86 km
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Hosman Hosman la 7,47 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Copsa Mare Copsa Mare la 29,05 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 35,68 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian la 37,99 km
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Scara acoperita Scara acoperita Sighisoara la 44,25 km
Scara scolarilor (Schulertreppe in limba germana) a fost construita in anul 1642.
Vila Franka Sighisoara Vila Franka Sighisoara la 45,78 km
Camping Vila Franka Priveliste superba - Great view. Am gasit cutia - Am gasit cutia.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita la 33,11 km
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Muzeul de farmacie Sighisoara la 44,5 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler).
Nou Nou Neudorf la 17,81 km
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
Johanniskirche Johanniskirche Sibiu la 28,9 km
Biserica Sfantul Ioan (Johannis) este situata pe strada Mitropoliei din Sibiu, este evanghelica, de confesiune augustana (luterana), construita in anul 1912. Asteptand momentul potrivit - Am ajuns la fata locului intr-un moment destul de nepotrivit. Sibiu - In cadrul eventului GeoFest Sibiu-2014, la o plimbare prin oras cu un grup numeros, chiar daca era in timpul slujbei si foarte multa lume am reusit sa gasesc cutia si sa ma loghez.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 33,66 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Viscri Viscri la 49,63 km
Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Baraj Oltet la 20,65 km
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 44,43 km
Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Padurea Barcul Rosu Sibiel la 45,77 km
Padurea Barcul Rosu este o padure de stejar aflata langa Sibiel, cu o legenda interesanta.
Moardas Moardas la 18,79 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
[ Sus ↑ ]
Cascada Balea - Muntii Fagaras
Cascada Balea - Muntii Fagaras la 28,75 km
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras
Valea Balea in aprilie - Muntii Fagaras la 30,92 km
Dealul cu lavanda Bezid la 68,02 km. Dealul cu lavanda se afla la capatul din est al lacului Bezid, langa intersectia spre Criseni, intr-o locatie deosebita.
Microcanionul in bazalt Microcanionul in bazalt Hoghiz la 63,82 km. Aria naturala de importanta nationala Microcanionul in bazalt se afla in Grupa centrala a Muntilor Persani, in valea paraului Hoghiz.
Fantana alba Fantana alba la 68,82 km. In zona centrala a Muntilor Persani, intre Pasul Bogata si satul Bogata Olteana se afla Padurea Bogata.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 57,28 km. De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi Baile Homorod la 63,68 km. Vulcanii noroiosi (izvoarele noroioase) se afla intre localitatea Homorod (Hameruden), dealurile Griedenreeg si Kohlenreeg.
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 58,62 km. Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Biserica fortificata din Darjiu Biserica fortificata din Darjiu la 65,08 km. Biserica unitariana fortificata din Darjiu este un monument istoric si de arhitectura din secolul XIII-XIV. Sit Unesco - Am gasit geocutia ascunsa langa satul Darjiu.
Poarta de piatra Poarta de piatra Comana de Sus la 62,07 km. La aproximativ 2 km est de satul Comana de Sus, drumul trece printre doua blocuri de stanca, in locul numit Poarta de stanca a tatarilor.
Stancile din Valea Cheii Stancile din Valea Cheii Piatra Craiului la 69,87 km. In apropierea iesirii din Cheia Pisicii, in Valea Cheii putem intalnii formatiuni stancoase interesante.
Barajul Vidraru Barajul Vidraru la 57,54 km. Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica.
Fantana lui Gyula Fantanele la 64,16 km. Fantana lui Gyula se afla la intersectia dintre Strada Mica si Strada Cismelei.
Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut Castelul Kornis-Rakoczi-Bethlen din Iernut la 66,97 km. Castelul Kornis-Rakoczi–Bethlen din Iernut a fost construit de Gáspár Bogáti in anul 1545, fiind astazi unul dintre castelele transilvanene renascentiste. Gasita - Gasita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.