Localitatea Coves (judetul Sibiu) Resedinta: Agnita. Denumire maghiara: Ágotakövesd. Denumire germana: Kabisch. Alta denumire: Kövesd.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Coves, judetul Sibiu

Viscri Viscri
Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Biserica evanghelica Cisnadioara
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764.
Cisnadie Orasul Cisnadie este asezat intr-o pitoreasca depresiune la poalele dealului Magura.
Parcul Natural Dumbrava Sibiului Parcul Natural Dumbrava Sibiului este o arie protejatã de interes national, care se afla la limita sud-vestica a Sibiului. Parcul Natural Dumbrava noaptea - In drum spre Paltinis, noaptea.
Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc
In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie.
Parcul Petofi Sandor In vecinatatea complexului Alba Iulia din Sibiu se afla parcul, care poarta numele celui mai mare poet ungur, Petofi Sandor. Parc - Am gasit cutia ascunsa in zid.
Ruinele primei biserici parohiale din Sighisoara Pe strada Cositorarilor se afla ruinele primei biserici parohiale a asezarii germane timpurii, care a fost construita in decursul secolului al XIV-lea.
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Marpod Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Turnul Falkenhayn Turnul Falkenhayn
Gusterita (Hammersdorf, Szenterzsébet) a fost odinioara un sat sasesc, iar din 1950 face parte din municipiul Sibiu - este situata in partea de nord-est al orasului, despartita de raul Cibin. Falkenhayn inainte de Artmania - Am ajuns in orasul Sibu, cu ocazia festivalului rock Artmania, la ora 18 seara.
Moardas Moardas
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare.
Biserica fortificata Biserica fortificata Bradu
Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Biserica din Grossau Biserica din Grossau Cristian
Cetatea taraneasca este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare, biserica este monument istoric si are hramul Sfantul Servatius. Gasita - Am gasit cutiuta.
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia.
Biserica Reformata-Calvina din Ocna Sibiului a fost construita intre anii 1240-1280 pe ruinele unei manastiri a cavalerilor din ordinul Sfantul Gheorghe. Biserica Reformata - Ocna Sibiului - Biserica este foarte interesanta prin stilul constructiei sale.
Biserica evanghelica Hundorf Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Mina parasita Mina parasita Piciorul Lespezilor
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita. Gura de mina - Desi am observat obiectivul la inceputul unei ture pe Lespezi, am cautat cutia la intoarcere.
Podul Minciunilor Podul Minciunilor
Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Am gassit cutiuta - Am gassit cutiuta de linga Podul Minciunilor. Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu - Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende.
Baraj Oltet
Baraj Oltet, Acumularea Vistea
Nou Nou Neudorf
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia. Gasita - Am gasit cutiuta.
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler).
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Fantanita Craiesei Fantanita Craiesei Fagaras
Fantanita Craiesei, Fursten Brunnen - Fagaras, in prezent complex turistic.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Biserica evanghelica Maldorf Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald.
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara
Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Super locatia - Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta.
Belvedere Cascada Balea Belvedere Cascada Balea Valea Balea Muntii Fagaras
La cascada Balea se poate ajunge, pornind din parcarea de langa statia de jos a telecabinei, urmand poteca marcata cu punct rosu.
Turnu Rosu din Boita Turnu Rosu din Boita
Straja la poarta de intrare a Oltului in defileul care i-a imprumutat numele, Turnul Rosu a fost construit de colonistii sasi prin anii 1360-1370. Felicitari pentru gasirea ascunzisului - Pe terenul nostru de joaca gasirea unei geocutii nu trebuie dovedita. Cutiile de la Turnu Rosu - Culmea coincidentei, la 5 minute dupa ce am comunicat la geotrekking. Proximitate - Am gasit cutiuta ascunsa in zid de radupuscarciuc (10 august) la nici un metru de cutia ascunsa de mine (24 mai) :).
Brateiu Brateiu
Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus.
Baile Fantana Puturoasa Baile Fantana Puturoasa Rupea
Fostele bai din orasul Rupea, mai sunt denumite Baile Cohalm (dupa denumirea orasului in limba maghiara Kohalom), respectiv Capul Fantanii Puturoase (dupa numele izvorului sarat si sulfuros Budoskutfo, 1868).
Turnul Olarilor Turnul Olarilor, construit in secolul XV din piatra, a fost consolidat un secol mai tarziu - turnul care a apartinut breslei olarilor, are plan dreptunghiular. Gasita - Am gasit cutiuta. Gasita - I found the small box, right like in the description. Bine fixata - Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara
In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Casa Fetter Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
[ Sus ↑ ]
Cascada Balea - Muntii Fagarasi
Cascada Balea - Muntii Fagarasi
Piramidele de la Sona
Piramidele de la Sona
Depresiunea Fagarasului (Tara Fagarasului, Tara Oltului, valea raului Olt).
Gradina botanica Gradina botanica Targu Mures. Gradina botanica din Targu Mures se afla pe platoul Cornesti, pe teritoriul Universitatii de Medicina si Farmacie. Cu o echipa formata din 3 generatii - Am pornit in cautarea acestei geocutii cu o echipa formata din persoane apartinand la trei generatii.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Biserica reformata Biserica reformata Sangeorgiu de Padure. Biserica reformata din Sangeorgiu de Padure a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea.
Biserica reformata Biserica reformata Band. Biserica reformata Band
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Fantana Printesei Indurerate Fantana Printesei Indurerate Porumbenii Mari. Am ascultat cu rasuflarea taiata povestea si cantecul trist, pe care femeia a prezentat-o atat de frumos, incat si adultii au lacrimat.
Turn de observatie Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
In memoria poetului Petofi Sandor In memoria poetului Petofi Sandor Sangeorgiu de Padure. Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei. Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata. In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Cetatea Salgo Cetatea Salgo Sibiel. Cetatea Salgo se afla la sud-vest de satul Sibiel, pe Varful Zidului, la altitudinea de 1098 m. Unii pe jos, altii motorizati - M-am apropiat de locatie dinspre Sibiel.
Statuia Ioan de Hunedoara Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures. Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446.
Bazinul de acumulare si statia de pompare Bazinul de acumulare si statia de pompare Targu Mures. Bazinul de acumulare numarul 1 si statia de pompare din Targu Mures se afla pe strada Verii, la numarul 4.
Lacul Kalman-t Lacul Kalman-t - Sancraiu de Mures.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Capela catolica Capela catolica din Nazna Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Casa Andrei Otetea Sibiel. Casa de creatie si odihna Andrei Otetea, Sibiel
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.