Localitatea Colonia Talmaciu (judetul Sibiu) Resedinta: Talmaciu. Denumire maghiara: Feltrinellitelep.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Colonia Talmaciu, judetul Sibiu

Lacul Negru Ocna Sibiului la 25,26 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Turnul Zincarilor la 14,12 km
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Canionul Valea lui Stan Valea lui Stan se afla in masivul Fruntii, parte a Muntilor Fagarasi, la sud-vest de lacul Vidraru.
Biserica fortificata Bradu (traditional, Brad) este actualmente in compunerea Avrigului. Sticluta - Am gasit geo-sticluta ascunsa in zid.
Biserica Sfantul Nicolae Biserica Sfantul Nicolae Fantanele la 26,82 km
Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu. In ultimul loc, ca de obicei - Era deja trecut de miezul noptii, cand am ajuns la Fantanele.
Lespezi Star Lespezi Star la 27,51 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Pe varful Lespezi de la Piscul Negru - Pentru a ajunge pe varful Lespezi am urcat pe piciorul Lespezilor. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat.
Hosman Hosman la 20,85 km
Hosman (in germana Holzmengen, in maghiara Holcmány), este o localitate din judetul Sibiu.
Lacul fara fund Ocna Sibiului la 25,39 km
Lacul fara Fund, sau lacul Lemnelor de la Ocna Sibiului s-a format pe locul salinei Francisc Grube, parasita in 1775 datorita infiltratiilor de apa.
Canionul Mihaileni Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Lacul Verde Ocna Sibiului la 25,13 km
Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Gura Raului Gura Raului la 25,36 km
Barajul de la Gura Raului, situat la aproximativ 3 km de localitate, este un baraj artifical cu scopul principal de a alimenta cu apa orasul Sibiu, comunele Gura Raului, Cristian, Sura Mare, Ocna Sibiului si Selimbar. Gasita - Am gasit cutiuta.
Lacul Gura Minei Ocna Sibiului la 25,24 km
Lacul Gura Minei de la Ocna Sibiului s-a format prin prabusirea unui put din nordul salinei Ignatiu, deschisa in anul 1780.
Panoramic Dino Park Valea Avrigului la 14,15 km
Loc de joaca pentru copii in zona turistica Valea Avrigului, langa Avrig.
Varful Turtudanul Varful Turtudanul la 37,84 km
Varful Turtudanul, orasul Brezoi.
Palatul Brukenthal Avrig la 10,69 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului la 25,36 km
Ocna Pustie de la Ocna Sibiului, sau lacul Avram Iancu, s-a format pe locul salinei Fodina Maior (Grosse Grube), exploatata in sistem clopot, prin doua puturi, pana la adancimea de 160 m.
Lacul Ocnita Ocna Sibiului la 25,28 km
Lacul Ocnita de la Ocna Sibiului s-a format pe seama salinei Fodina Minor (Kleine Grube), exploatata in sistem clopot pana la adancimea de 136 m, prin doua puturi, si abandonata in anul 1817, datorita infiltratiei apelor.
Lacul Austel Ocna Sibiului la 25,18 km
Lacul Austel de la Ocna Sibiului s-a format pe locul unei vechi saline neatestate documentar.
Vurpar Vurpar (in germana Burgberg, in maghiara Vurpód) este un sat din judetul Sibiu. Gasita - Am gasit triunghiul si cutiuta.
Dealul Verde Porumbacu de Sus la 19,82 km
Pensiunea Dealul Verde este o locatie unica, asezata in mijlocul padurii.
Lacurile Horea Closca Crisan Ocna Sibiului la 25,63 km
Lacurile Horea, Closca, Crisan de la Ocna Sibiului s-au format prin inundarea a sase saline neatestate documentar.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 18,9 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita.
Lacul Vrajitoarelor Ocna Sibiului la 25,57 km
Lacul Vrajitoarelor de la Ocna Sibiului este un lac mic, pe cale de inmlastinire cu apa dulce provenita din precipitatii, cu adancimea de 0,25 m.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 18,97 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 14,92 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Manastirea Cisterciana Carta la 27,07 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane.
Lacul Brancoveanu Ocna Sibiului la 25,09 km
Lacul Brancoveanu de la Ocna Sibiului este situat pe locul unei saline ce se afla in exploatare pana in anul 1699, cand infiltratiile de apa au determinat parasirea ei, la adancimea de 140 m.
Biserica evanghelica Turnisor Biserica evanghelica Turnisor Sibiu la 15,44 km
Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu. Frumos - Am avut noroc ca am gasit poarta deschisa.
Cibinburg Cibinburg la 23,97 km
Comuna Orlat se afla la 15 km vest de orasul Sibiu.
Castrul Arutela Castrul Arutela la 46,06 km
Azi monument istoric, castrul a fost construit in ultimul an de domnie a imparatului Hadrian (117-138), facand parte din linia de aparare impotriva atacurilor barbarilor, Limes Alutanus. Cutie Arutela - Aam gasit-o, e acolo. Hotel pentru boschetari - Dupa nereusita de la manastirea Turnu, speram sa gasesc geocutia ascunsa aici.
[ Sus ↑ ]
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras la 26,36 km
Varful Lespezi - Muntii Fagaras
Varful Lespezi - Muntii Fagaras la 27,51 km
Brateiu Brateiu la 55,58 km. Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus.
Schitul Patrunsa Schitul Patrunsa la 52,66 km. Schitul este una dintre multele ctitorii, aceasta din anul 1740, ale episcopului Climent al Ramnicului.
Buila-Vanturarita Buila-Vanturarita la 50,29 km. Vanturarita Mare, 1885 m, este cel mai inalt varf al masivului Buila, aflat in judetul Valcea. Vanturarita Mare sau Vioreanu? - Am gasit cutia, putin ruginita, cu jurnalul putin umed, cu pixul, intr-adevar, nefunctional.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 64,72 km. Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Lacurile Vidal-Pencu se afla deasupra lacului Galcescu, in caldarea Galcescu, la peste 1987 m altitudine.
Santurile Cetatii Santurile Cetatii la 67,81 km. Principala zona istorica a orasului este Cetatea Alba Carolina, dezvoltatã foarte mult de Carol al VI-lea. Santurile amenajate ale Cetatii - Avand in vedere ca santurile cetatii au fost amenajate, mai mult ca sigur ca ascunzisul a fost distrus in timpul lucrarilor.
Oul Arsitei Oul Arsitei la 57,52 km. Oul Arsitei este o rezervatie geologica care se afla in partea de nord-est a Muntilor Sureanu, pe versantul estic al dealului Arsitei si se intinde pe o suprafata de 0,20 ha.
Transalpina Transalpina la 60,02 km. Transalpina sau Drumul Regilor. Prima mea cutie gasita - Pe intuneric si fara sa stiu de existenta ei. Intr-o zi de duminica - Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Nu in weekend - Transalpina trebuie neaparat vizitata, dar nu in weekend.
Podul minciunilor Blaj la 59,98 km. Numit de localnici Podul Minciunilor, pasajul rutier peste calea ferata linia 300 este situat in zona centrala a municipiului Blaj.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 60,04 km. Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.