Localitatea Buia (judetul Sibiu) Resedinta: Seica Mare. Denumire maghiara: Bólya. Denumire germana: Bell.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Buia, judetul Sibiu

Palatul Brukenthal Avrig la 28,01 km
Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Concediu - In cadrul concediului, in drum spre Moieciu de Sus, impreuna cu prietenii nostri din Satu Mare (Corina si Puiu) ne-am oprit la Palat sa bem o cafea si sa ne racorim cu o socata la umbra pomilor seculari. Usor de gasit - Am gasit relativ repede cutia, mai ales ca aceasta se vedea de departe.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 48,29 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Brateiu Brateiu la 25 km
Brateiu, mai demult Bratei este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor. Gasita - Locul e cam sus. Este resedinta comunei Brateiu.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 43,41 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21. Acces si poze gratuite.
Lacul Inului Ocna Sibiului la 19,42 km
Lacul Inului, sau lacul Panzelor de la Ocna Sibiului isi are originea pe locul salinei Josef, exploatata cu doua puturi si abandonata in anul 1770, datorita unor infiltratii puternice de ape prin pereti.
Casa Pravaliei Gusterita Sibiu la 19,28 km
Casa Pravaliei Gusterita este o casa veche din 1857, care inca pastreaza forma ei originala. Este situata in cartierul Gusterita din Sibiu, pe strada Malinului 19.
Cetatea Cisnadioara Cetatea Cisnadioara la 32,68 km
Este o cetate taraneasca, in interiorul careia se afla ruinele bisericii Sfantul Mihai - cea mai veche atestare istorica este din anul 1223 cand MagisterGocelinus doneaza biserica manastirii din Carta. Poze cu pietrele rotunde - Felicitari pentru gasirea geocutiei. Geocutia - Geocutia este/era in partea dreapta, cum stam fata in fata cu poarta. In interiorul bisericii se afla o serie de morminte ale soldatilor germani si austro-ungari morti in bataliile din jurul Sibiului in 1916.
Pod nou peste Cibin Sibiu la 22,34 km
Pod nou peste Cibin - Sibiu
Lacul Negru Ocna Sibiului la 19,72 km
Lacul Negru de la Ocna Sibiului are originea in trei lacuri mici carstosaline. Suprafata sa este de 505 m2.
Lacul Randunica la 19,7 km
Lacul Randunica, sau lacul Sfantul Ioan de la Ocna Sibiului - la originea acestui lac sta abandonarea salinei Nepomuceni Johann Grube. Salina a fost exploatata intre anii 1722-1877, in sistem clopot, cu doua puturi pana la adancimea de 80 m.
Cetatea Talmaciu Cetatea Talmaciu la 35,61 km
Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului. Dupa zgarieturi si urzicaturi - Am gasit cutia, dar dupa o cautare amanuntita si dupa cateva zgarieturi de spini si urzicaturi. La vanatoare fara pusca - Cand am ajuns sus la cetate am constatat ca ne lipseste gps-ul (uitat jos la masina). A facut parte din sistemul de aparare a sud-estului Transilvaniei.
Varful Oncesti Varful Oncesti Muntii Cindrel la 44,85 km
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis. Varfurile Oncesti, Batrana si Rozdesti - Am pornit spre varful Oncesti. Oncesti - Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc.
Biserica catolica Sibiu la 21,85 km
Biserica parohiala romano-catolica Sfanta Treime este situata in Piata Mare din Sibiu, a fost construita de iezuiti intre anii 1726-1733 in spiritul barocului timpuriu vienez. Biserica catolica Sibiu, la a doua incercare - Prima data am incercat gasirea acestei geocutii cu ocazia festivalului Artmania. Biserica Catolica - Sibiu - Aceasta este foarte bine ascunsa, trebuie sa fii foarte agil pentru a reusi in a extrage cutia. A fost sfintita in 13 septembrie 1733 de catre episcopul Transilvaniei Gregor von Sorger.
Lespezi Star Lespezi Star la 49,52 km
Locatie la inaltime, pazita de o stea. Oau felicitari - Cred ca sunteti primi. La steaua care a rasarit, e o cale atat de lunga - Am ajuns aici dupa o tura pe Acoperisul Romaniei, nimic planificat. Varful Lespezi este un varf montan din Masivul Fagaras, al patrulea din Romania, considerat uneori un varf dublu impreuna cu varful Caltun, avand altitudinea de 2517 metri.
Biserica fortificata Axente Sever la 14,06 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 45,45 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Castelul de lut Valea Zanelor Castelul de lut Valea Zanelor la 35,45 km
Castelul de lut Valea Zanelor se afla pe teritoriul satului Porumbacu de Sus. Este un proiect privat, inceput in primavara anului 2014, avand la baza conceptul unei case naturale de poveste.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 48,35 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler). Conform datelor literare farmacia La Leul, fondata in 1720, a fost prima farmacie din Sighisoara.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 48,26 km
Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938. MS-II-m-A-15891.
Biserica evanghelica Cisnadioara la 32,57 km
Biserica Evanghelica din Cisnadioara, situata in centrul satului, a fost construita in stil baroc si a fost finalizata in 1764. Ea a fost ridicata pe locul unei foste biserici in stil gotic datata in anul 1428, din care s-a pastrat doar turnul din partea vest.
Manastirea Cisterciana Carta la 30,33 km
Manastirea Carta, fosta manastire cisterciana din Tara Fagarasului, actualmente biserica evanghelica a comunitatii locale germane. Este situata pe malul stang al Oltului, intre municipiile Sibiu si Fagaras, in imediata vecinatate a localitatilor de azi Carta si Cartisoara.
Lacul Balea Lacul Balea la 49,34 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilorFagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Panorama este de neuitat - Am gasit geocutia. Multumesc - Multumesc pt ascunzis. Rezervatia include celmai mare lac glaciar al Mumtilor Fagaras - Lacul Balea, altitudine 2034 m,suprafata 46508 m2, adancime 11,35 m.
Povestea Calendarului Porumbacu de Sus la 35,34 km
Un parc tematic care prezinta legendele celor 12 luni ale anului, intr-o forma spectaculoasa si inedita. Casute cu bunatati, locuri de joaca, restaurant, spectacole pentru copii.
Casa Albert Sighisoara la 48,31 km
In Casa Albert se afla Internatul Scolii din Deal, azi parte din Liceul Teoretic Joseph Haltrich, cu predare in limba germana.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 48,46 km
Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea. Pe peretele bisericii a fost amplasat un amvon exterior, numit Pesthanzel, din care se predica leprosilor.
Moardas Moardas la 7,24 km
Moardas este o localitate din judetul Sibiu, se afla la 20 km est de Seica Mare in directia Agnita, intr-o zona impadurita. Pana la Agnita si pana la Medias sunt circa 30 km, iar pana la Sibiu, 50 km.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 48,06 km
Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania.
Podul Minciunilor Podul Minciunilor la 21,74 km
Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos. Podul Minciunilor, care spune adevarul - Felicitari si la cat mai multe cutii gasite. Sibiu - Participand la eventul GeoFest Sibiu-2014, locul de intalnire fiind Kleine Cafe, a trebuit sa trec peste Podul Minciunilor, asa ca m-am oprit sa caut si aceasta cutie, nuai ca norocul nu a fost de partea mea in a gasi cutia, insa am admirat capodopera Sibiului cu atatea povesti si legende. Legendele legate de numele podului spun ca acesta scartaie la fiecare minciuna spusa de cei care il trec, amenintand sa se rupa sub greutatea unei minciuni mai mari.
Danes Danes la 42,7 km
Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu.
Padurea Breite Padurea Breite Sighisoara la 46,29 km
Pe platoul Breite de langa oras se afla cel mai mare si bine conservat habitat de pajiste impadurita cu stejari multiseculari si goruni din centrul si estul Europei.
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 48,2 km
Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea. Are o pozitie defensiva, o forma frumoasa, si a fost reconstruit de mai multe ori.
Turnul Spart Boita Turnul Spart Boita la 42,78 km
Turnul Spart, cum il numesc boicenii, ale carui ziduri se mai vad si astazi la 5 km sud de Boita, la varsarea raului Meghis in Olt, este a patra fortificatie medievala din complexul de aparare a Turnului Rosu. Am gasit cutia - Am gasit cutia. Turnul Spart Boita - Am gasit cutia in Turnul spart de la Boita.
Turnul Zincarilor la 22,01 km
Fostul Turn al Zincarilor sau a Fierarilor a fost construit in secolul XVI si a facut parte din incinta a treia de fortificatii din jurul Sibiului. De doua ori la Turnul Zincarilor - Prima data nu am reusit sa gasesc geocutia.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 48,4 km
Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii. A ars in anul 1676, apoi a fost reparat.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara la 48,32 km
Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Ferma vedetelor Porumbacu de Sus la 34,4 km
Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
[ Sus ↑ ]
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit. Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures. Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures. Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita - Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Daia Daia. Satul Daia, mai demult Daia Saseasca (in dialectul sasesc Doendref, Dändref, in germana Denndorf, Dellendorf, in maghiara Szászdálya), se afla in preajma Sighisoarei si apartine administrativ de comuna Apold.
Cheile Galzii Cheile Galzii Muntii Trascau. Drumul 107K dinspre Galda de Sus spre Poiana Galdei trece si prin Cheile Galzii. Intr-un loc cheile sunt atat de stramti, incat ramane loc doar pentru o singura banda a drumului, langa parau.
Casa cu picioare Casa cu picioare Targu Mures. Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Lavanda Leda Murgesti. Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures. Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Valea Soarelui - Atractii turistice Ocnita Localitati apropiate: Stenea la 2,85 km, Mighindoala la 3 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.