Localitatea Valea Tarsei (judetul Prahova) Resedinta: Breaza.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valea Tarsei, judetul Prahova

Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 26,22 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Podul catre Nicaieri Matita la 41,52 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 19,92 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 18,57 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 43,24 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 35,12 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 28,35 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 13,28 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 18,25 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 47,97 km
Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 43,87 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Gradina de lavanda Tiparesti la 27,47 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Cheia Cheii la 41,61 km
Cheile vaii Cheita se infatiseaza ca o anexa a Cheilor Mari, prezenta acestora fiind legata de paraul Cheita, afluent pe stanga a Dambovitei.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 22,18 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 25,83 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 45,49 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 20,4 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 43,44 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 21,39 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Chiojdu Chiojdu la 49,19 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 19,8 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Barajul Paltinu Seciuri la 11,1 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Cetatea Oratia Cetatea Oratia la 41,57 km
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Crucea Domnitorului Melicesti la 15,04 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
DinoParc DinoParc Rasnov la 47,64 km
La Rasnov se afla cel mai mare parc cu dinozauri din sud-estul Europei. Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului la 49,69 km
Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 45,73 km
Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 41,72 km
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 13,45 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 44,1 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
[ Sus ↑ ]
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi la 21,37 km
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi
Muntele Varful cu Dor - Cascadele Vanturisului - Muntii Bucegi la 21,51 km
Tampa Tampa la 50,9 km. Muntele Tampa apartine de masivul Postavaru si se ridica deasupraorasului Brasov. Frumoasa locatie - Merita cautata. Intr-o zi cu ploaie - Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Prima geocutie gasita - Astazi a fost prima zi de vanatoare de geocutii, dupa ce am aflat amanunte despre acest joc, de care auzisem acum 5-6 ani.
Melcul de la Codlea Melcul de la Codlea la 60,97 km. Pajistea aflata in vestul Codlei, la poalele Magurii Codlei este cunoscuta sub numele de Maial,  cuvant care provine de la denumirea sarbatorii de primavara, Maifest, organizata de sasi in Ardeal, conform unei traditii aduse din Germania, indeosebi pentru elevi. Un loc de aterizare - Da da, am vrut sa vedem un loc de aterizare circulara intr-un loc neumblat de mine.
Biserica reformata fortificata Biserica reformata fortificata Ilieni la 69,8 km. Ilieni se afla situata pe valea paraului Ilieni, ce izvoraste din Muntii Baraolt, pe malul drept al raului Olt, la o altitudine de 530 m. Ca in povesti - O cetate taraneasca ca in povesti, parca suntem in tinuturi sasesti.
Cetatea Melcului Cetatea Melcului Bicfalau la 67,57 km. Gasirea cetatii nu ridica niciun fel de probleme, existand doua trasee marcate ce conduc la ea. Eroare - Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Explicatie - Geoascunzisul Cetatea Melcului este, mai bine zis a fost conceput ca si o multi-geocutie, a se vede tipul ascunzisului. Ascunzis nou langa cetatea Melcului - Pentru ca nu am reusit sa aflu coordonatele vechiului ascunzis de aici.
Padurile biciclistilor Snagov la 69,89 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 60,08 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Orasul lalelelor Pitesti la 69,68 km. Simfonia Lalelelor - expozitia anuala de flori din Pitesti, supranumit Orasul lalelelor sau Olanda Romaniei, este traditie de primavara a orasului.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 64,99 km. Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Cimitirul animalelor Eden Codlea la 58,33 km. Cimitirul animalelor Eden este situat la intrarea in localitatea Codlea, si ofera servicii de inhumare din 1 noiembrie 2022.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 51,66 km. Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Biserica rupestra Alunis la 66,33 km. Chilii, biserica rupestra - Alunis.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.