Localitatea Valea Dulce (judetul Prahova) Resedinta: Podenii Noi.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valea Dulce, judetul Prahova

Gradina de lavanda Tiparesti la 20,34 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 35,42 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 44,02 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Podul catre Nicaieri Matita la 5,1 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 46,51 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 40,27 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Barajul Paltinu Seciuri la 39,56 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 34,44 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 32,34 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 36,72 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Stancile Tohani la 18,52 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 34,23 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Vulcanii noroiosi Paclele de la Beciu la 49,94 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologicaaflata pe raza comunei Berca, Buzau. Cutie dezactivata - Momentan cutia este dezactivata.
Biserica fostei Manastiri Bradu Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Crucea Domnitorului Melicesti la 30,66 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Vama Verde Vama Verde Telega la 32,57 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 38,99 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 29,17 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 44,15 km
Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Mina de petrol Sarata-Monteoru la 34,03 km
Mina de petrol, a doua din lume si unicat in Europa, a fost construita aproximativ pe la 1874. Usor de gasit - Insa drumul pana acolo este foarte dificil, cu auto.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 34,61 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 44,03 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Poteca Printesei Posada la 49,73 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 34,66 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 32,55 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 46,91 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 44,34 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 45,53 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Chilia lui Dionisie Nucu la 38,75 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Lacul Zorile Doftana la 34,19 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Necropola tracica Naeni la 23,05 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 45,93 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Varful Maciuca Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 24,92 km
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei la 25,82 km
Schitul Sarile Schitul Sarile Bisoca la 64,21 km. Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 64,95 km. Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 56,22 km. Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Cascada Conciului Posada la 50,73 km. Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 61,81 km. Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 54,79 km. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Piatra Mortatului Piatra Mortatului Masivul Ivanetu la 52,13 km. Culmea principalã a Masivului Ivanetu, intre radacina ei din culmea principala a Muntilor Vrancei si Varful Ivanetu este una calma.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 67,85 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Canionul Sapte Scari Canionul Sapte Scari Muntii Piatra Mare la 66,82 km. Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Verificare cutie Sapte Scari - Am verificat geocutia, care este in stare buna. 9 din cele 7 scari - Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.