Localitatea Tarsoreni (judetul Prahova) Resedinta: Stefesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tarsoreni, judetul Prahova

Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 30,62 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 25,45 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 42,96 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Gradina de lavanda Tiparesti la 20,69 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 49,14 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 48,03 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Biserica rupestra Alunis la 44,57 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 1,96 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran la 49,74 km
Panorama spre castelul Bran
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 14,58 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Lacul Zorile Doftana la 15,64 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 35,87 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Chilia lui Dionisie Nucu la 46,81 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului la 47,73 km
Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 24,98 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 26,26 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 26,46 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 33,11 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 47,01 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 6,93 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 28,8 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 46,66 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 28,7 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 29,39 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 26,48 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 44,99 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Podul catre Nicaieri Matita la 24,84 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 12,59 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 4,9 km
Culmea Bratocea - Muntii Ciucas
Culmea Bratocea - Muntii Ciucas la 24,78 km
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 61,31 km. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Dealul Din Mijloc Dealul Din Mijloc Muntii Vrancei la 65,92 km. Culmea ce face, morfologic, legatura intre Munceii Intorsurii si Muntii Vrancei si, prin intermediul primillor, realizeaza integrarea culmii principale a celor din urma in cea a Carpatilor, este putin cunoscuta din punct de vedere turistic.
Lacurile de la Strandul Codlea Lacurile de la Strandul Codlea la 63,42 km. Strandul Codlea este un obiectiv turistic ce tine de municipiul Codlea si se afla la poalele sudice ale Magurii Codlei. Un strand in renastere - Am umblat mult in zona Magurei Codlei.
Biserica fortificata Rotbav la 69,36 km. Biserica-cetate din Rotbav isi afla inceputurile pe la 1250, cand locuitorii au inceput construirea unei basilici romanice.
Izvorul Honved Izvorul Honved la 69,21 km. Fantana Honved se afla langa drumul asfaltat Sfantu Gheorghe - Baile Sugas.
Biserica ortodoxa de lemn Biserica ortodoxa de lemn Papauti la 62,26 km. Satul Papauti (comuna Zagon) este un sat, la origine format din locuitori romani, in care au fost adusi graniceri secui.
Izvorul din Poiana Inchisa Izvorul din Poiana Inchisa Muntii Piatra Craiului la 60,72 km. Izvorul din Poiana Inchisa se afla pe panta nordica a acesteia, locul este aratat si de o momaie.
Muzeul National Secuiesc Muzeul National Secuiesc Sfantu Gheorghe la 67,61 km. Muzeul National Secuiesc, a fost construit dupa proiectele lui Kós Károly, intre 1911-1912. Geocutie inaccesibila la Muzeul National Secuiesc - Dupa verificarea tuturor locurilor posibile, potrivite pentru un ascunzis in jurul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe, am gasit in sfarsit ascunzisul. MNS - Sfantu Gheorghe - Am gasit cutia, chiar daca este amplasata intr-o zona cu foarte multi trecatori. Orarul muzeului la sfarsit de saptamana - Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului la 61,48 km. Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.