Localitatea Stoenesti (judetul Prahova) Resedinta: Aricestii Rahtivani.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Stoenesti, judetul Prahova

Cascada Conciului Posada la 45,15 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 24,65 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 11,94 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Lacul Zorile Doftana la 25,08 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 28,31 km
Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Poteca Printesei Posada la 44,06 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 40,43 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 24,74 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Vama Verde Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Podul catre Nicaieri Matita la 34,24 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 48,51 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 24,38 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Gradina de lavanda Tiparesti la 18,64 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Crucea Domnitorului Melicesti la 27,39 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului.
Muntele de sare Slanic la 34,65 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 20,63 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 25,68 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 24,63 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 36,39 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 43,06 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 25,07 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Padurile biciclistilor Snagov la 36,74 km
Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Stancile Tohani la 48,06 km
Aria naturala Stancile Tohani se afla la nord de localitatea Tohani, pe dealurile Strehanu.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 31,4 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Barajul Paltinu Seciuri la 36,83 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 29,58 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 35,27 km
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi
Valea Zgarburei (Valea Scarpei), Cascadele Vanturis - Muntii Bucegi la 54,61 km
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 62,83 km. Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 61,59 km. Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 62,52 km. Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 58,98 km. Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 52,83 km. La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 54,37 km. Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 55,23 km. Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Baia Turceasca Curtea Veche la 58,16 km. Baia Turceasca - Curtea Veche se afla in sectorul 3, pe strada Soarelui numarul 3-5.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 61,98 km. Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.