Localitatea Scurtesti (judetul Prahova) Resedinta: Stefesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Scurtesti, judetul Prahova

Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 34,41 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Piatra Dudului Piatra Dudului Muntii Ciucas la 31,65 km
Piatra Dudului se prezinta ca un perete calcaros, inalt de vreo 20 de metri, ce strajuie poteca turistica ce tocmai iese din padure - venind dinspre Saua Tigailor prin Saua Teslei - si incepe sa suie spre Muntele Tesla (marcaj, banda rosie).
Bisericuta Paganilor Bisericuta Paganilor Rasnov la 49,18 km
Bisericuta Paganilor este o formatiune stancoasa interesanta, in mijlocul padurii, la 30 minute departare de Pestera Rasnoavei.
Vama Verde Vama Verde Telega la 13,75 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 41,83 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 37,69 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Grote preistorice Naeni la 48,45 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 44,4 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 15,5 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 31,15 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 3,47 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 30,28 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 43,23 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 34,22 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 46,31 km
Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 14,42 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 36,9 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 27,83 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 38,06 km
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 35,02 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Urlatoarea - Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 48,44 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 32,89 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 26,11 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Urlatoarele Urlatoarele la 37,07 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 32,68 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Izvoarele cu sulf Sinaia la 28,46 km
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 3,01 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 26,12 km
Sura cu fereastra Holbav la 65,29 km. Punctul de belvedere Fereastra Holbav se afla la vest - nord-vest de centrul comunei, pe creasta dealului Stimbav, deasupra vaii paraului Stimbav (Stimbach?
Braul Rosu Braul Rosu Muntii Piatra Craiului la 62,91 km. Partea Braului de Mijloc de sub creasta sudica, incepand de la Marele Grohotis, poarta denumirea de Braul Rosu sau Muchia Rosie.
Izvorul La Botorog Izvorul La Botorog Piatra Craiului la 58,07 km. Izvorul Fantana lui Botorog este un important punct de reper din aceasta zona a masivului Pietrei Craiului.
Cetatea Viezurei Cetatea Viezurei Valea Mica la 60,55 km. Cetatea Viezurei (Bursucului) se afla pe un varf de deal, la marginea satului Valea Mica. Inca fara geocutie, nostra culpa - Am ajuns relativ usor la cetate - in ciuda, de exemplu, a localizarii ei gresite pe harta site-ului Muntii Nostri.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 63,39 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 61,97 km. Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 58,44 km. Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 64,12 km. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului la 62,93 km. Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 58,59 km. Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.