Localitatea Posestii-Pamanteni (judetul Prahova) Resedinta: Posesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Posestii-Pamanteni, judetul Prahova

Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 43,35 km
Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau. Declarat monument al naturii, este vizibil de la mare departare.
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari la 49,53 km
Putem ajunge pe Coada Pietrei Mari pornind din valea Garcinului pe traseul turistic marcat cu triunghi albastru. Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei. Pana la punctul de intrare in traseu, care se afla la 14 km de Sacele, pe drumul forestier ce leaga Sacele de Azuga, putem ajunge si cu masina.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 32,18 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Podul catre Nicaieri Matita la 14,17 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate. Pentru accesul catre celalalt mal localnicii foloseau un pod suspendat cu scanduri din lemn - probabil intre timp lucrarea de la pod a fost terminata.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 49,93 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 26,14 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Gradina de lavanda Tiparesti la 26,48 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti. Evenimente si ateliere, produse din lavanda, deschis intre 16 iunie - 9 iulie (2023).
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 43,21 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau. Un grup de trei dealuri in forma de trunchiuri de con si cu inaltimi relative de cca 30 m aflate la periferia Carlomanestiului atrag in mod deosebit atentia amintind de alte asemenea dealuri ce gazduiesc cunoscute cetati dacice.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 42,86 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 42,86 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 25,96 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 26,87 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu. Este numit impropriu, din cauza lichenilor rosi care acopera peretele stancii.
Poduri din piatra Saranga la 40,71 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Biserica rupestra Alunis la 25,8 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 46,36 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Chilia lui Dionisie Nucu la 28,14 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 31,47 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca. In incaperile Casei Domnesti, Muzeul de Istorie si Arheologie Prahova a organizat o expozitie de arta si istorie medievala.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 43,76 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 45,2 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu. Izvorul Rece a fost restaurat in anul 2021, prin grija primarului orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 25,96 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m. In acest loc, paraul Alb prezinta o albie seaca.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 31 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline. Lacul contine namol mineral slab sulfuros, iar temperatura apei este de 30 grade Celsius.
Cataractele de la Setu Cataractele de la Setu la 18,65 km
Dintre numeroasele formatiuni stancoase - martori ai eroziunii raului Buzau care i-au rezistat cat de cat - formand repezisuri, praguri, cataracte, zdrumicandu-i cursul, cele mai spectaculoase par cele de la Setu.
Cetatea dacica de la Gruiul Darii Cetatea dacica de la Gruiul Darii la 38,05 km
Gruiul Darii este un deal situat la nord de satul Pietroasele (locatia vestitului tezaur Closca cu puii de aur), pe la baza sa curgand paraiasul Dara.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 28,37 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita. Pestera lui Dionisie, Piatra lui Iosif, Bucataria, Schitul rupestru Piatra Soimului I, Schitul rupestru Piatra Soimului II, Schitul rupestru Agatonul Nou.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 33,35 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Crucea Domnitorului Melicesti la 27,75 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului. A fost ridicata in onoarea domnitorului Carol I de Hohenzollern, care a vizitat Telega si Melicesti in anul 1866.
Chiojdu Chiojdu la 10,19 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 42,98 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 33,15 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 27,76 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 32,29 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau. O parte din stancarie a fost distrusa cu ocazia lucrarilor de modernizare a drumului, construit initial in anii 1876-96.
Lacurile Sarate Lacurile Sarate Telega la 31,26 km
Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor. Vechiul complex turistic Baile sarate Telega se afla intr-o stare totala de degradare, azi functioneaza doar complexul Soimul.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 26,61 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis. Impresioneaza prin aspectul sau alpin, culmile ce-l formeaza, inchizand asemenea unei potcoave obarsia vaii Bertea, fiind acoperite cu pasuni.
Muntele de sare de la Lopatari Muntele de sare de la Lopatari la 43,36 km
Muntele de sare de la Lopatari se afla la intrarea in localitate, pe dreapta. Dupa un izvor alb si sarat se afla un intreg munte de sare, cu rape brazdate de sarea iesita la suprafata si plini cu bolovani acoperiti cu spuma alba.
[ Sus ↑ ]
Biserica reformata Biserica reformata Pava. Biserica reformata Pava Ambalaje in loc de cutie - In cele doua-trei gauri, mai promitatoare, din zidul indicat de GPS, am gasit, in loc de cutie, dosite ambalaje de biscuiti si de napolitane.
Moara lui Serban Moara lui Serban Podul Cretului. Una din morile de apa care au mai supravietuit pana in zilele noastre este moara din spatele fostei cabane Pietrele lui Solomon, care in ultimul timp a functionat ca si restaurant. Se gaseste pe strada Podul Cretului la numarul 123, era cunoscuta ca Moara lui Serban - azi cladirea este in paragina.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi. Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze. Pe spatarul bancii este inscripþionat numele bunicii si data 7 septembrie 1888, probabil data construirii.
Lacul de sub Schitul Dealu Sarii Lacul de sub Schitul Dealu Sarii. Schitul Dealu Sarii se afla pe teritoriul satului omonim (comuna Jitia). La schit se ajunge pe un drum asfaltat, pânã la ieșirea din sat, ce pornește de la intrarea în Jitia.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Poienita. O monumentala cruce de beton a fost ridicata in satul Poienita, comuna Dumitresti in cinstea eroilor din Primul Razboi Mondial.
Castrul roman Comolau Reci. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic. A fost construit pentru a asigura paza drumului de granita catre castrul roman Angustia.
Cetatea Rasnov Cetatea Rasnov. Cetatea Rasnov este o cetate taraneasca veche din orasul Rasnov, este una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania. Am gasit cutia - Dar locatia ei nu corespunde descrierii facute de voi. Totusi, ai reusit sa gasesti ascunzisul - Am incercat sa descriem cat mai exact locatia geocutiei. A fost construita in secolele 13-14 de catre locuitorii asezarii cu acelasi nume, cu scopul principal de se apara impotriva atacurilor tatarilor.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Mihaileni - Atractii turistice Gramesti Localitati apropiate: Valea Stupinii la 0,59 km, Posestii Ungureni la 0,59 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.