Localitatea Podu Ursului (judetul Prahova) Resedinta: Varbilau.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Podu Ursului, judetul Prahova

La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 34,8 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 45,48 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 35,07 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 48,34 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Biserica fostei Manastiri Bradu Biserica fostei Manastiri Bradu la 48,95 km
Manastirea Bradu din satul Hales, comuna Tisau, se afla pe DJ 100H de pe valea Niscovului, la cca 20 km de Buzau.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus la 43,5 km
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Muntele de sare Slanic la 6,37 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 37,75 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 33,31 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 39,46 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Gradina de lavanda Tiparesti la 10,95 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina la 16,19 km
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Varful Baiul Mic Varful Baiul Mic Muntii Baiului la 33,96 km
Baiu Mic (1827 m) este unul dintre varfurile de pe culmea principala a Muntilor Baiului, cel mai adesea, ocolite.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 40,74 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 15,52 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 10,71 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Chilia lui Dionisie Nucu la 48,59 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 12,73 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 38,35 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 34,52 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 37,36 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 45,34 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Vama Verde Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Piateta Vulturii Libertatii Sinaia la 35,47 km
Vietile marilor oameni ne reamintesc ca ne putem face existenta sublima si in trecere, sa lasam in urma noastra urme de pasi pe nisipurile timpului - Henry W Longfellow.
Banca Marie Thereze Muntii Bucegi la 40,79 km
Banca Marie Thereze a fost construita ca loc de popas, de un pietrar italian, Domenico Tramontini, in memoria bunicii sale din Italia, care se numea Marie Thereze.
Lacul Zorile Doftana la 12,51 km
Lacul Doftana (Zorile) se afla in cartierul Zorile din satul Doftana, la est de fosta gara de pe linia de cale ferata Campina-Telega.
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 12,97 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 6,96 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 28,93 km
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 69,14 km. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Crucea Eroilor Crucea Eroilor Piatra Mica la 66,01 km. Traseul turistic marcat cu punct albastru incepe de la cabana Curmatura si urca pe cararea care strabate padurea de sub Curmatura Pietrei Craiului, pana la Saua Crapaturii.
Odaia de pe Piatra Odaia de pe Piatra Muntele Macesu la 65,24 km. Pe plaiurile sudice terminale ale Muntilor Vrancei, acoperite de fanete sunt imprastiate așa-zise adai.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 51,12 km. Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Pesterile in sare Pesterile in sare la 65,01 km. Pesterile in sare 6S Manzalesti si Pestera cu trei intrari sunt cele mai mari pesteri din zona.
Refugiul Sperantelor Cioranga Mare Refugiul Sperantelor Cioranga Mare la 68,96 km. Poteca marcata cu triunghi rosu porneste de la Podul lui Calinet, si trece pe la Izvorul Olteanului, Izvorul lui Orlovski, Malul Galben, Adapatoarea Caprelor, si ajunge sub Peretele Rachitei.
Sfinxul din Bustea Sfinxul din Bustea la 63,76 km. Sfinxul din Bustea se afla in masivul Breazau.
Gaterul vechi de la Gyula la 66,84 km. Primul gater pentru prelucrarea lemnului de la Comandau a fost amenajat la Gyula, aflat la 6,6 km distanta de Comandau.
Poduri din piatra Saranga la 53,88 km. Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Refugiul Spirla Refugiul Spirla Muntii Piatra Craiului la 69,52 km. Refugiul Spirla se afla pe traseul marcat cu banda rosie, care porneste de la cabana Plaiul Foii, si atinge creasta Pietrei Craiului in Saua Grind.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.