Localitatea Ciocrac (judetul Prahova) Resedinta: Drajna.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ciocrac, judetul Prahova

Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Varful Paltinet Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Valea Zimbrilor Valea Zimbrilor la 44,14 km
Valea Zimbrilor din satul Acris, comuna Vama Buzaului, judetul Brasov, este cea de-a patra rezervatie naturala de zimbri (Bison bonasus) din Romania, dupa cele existente in Neagra-Bucsani, Vanatori-Neamt si Hateg.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 26,46 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Ruinele capelei catolice Ruinele capelei catolice Vama Buzaului la 37,76 km
Dezvoltarea localitatii Vama Buzaului, atestata documentar din anul 1449, este legata de infiintarea aici a vamii comerciale de catre Imperiul Habsburgic in anul 1699, pentru punctul de granita cu Tara Romaneasca existent la izvoarele Buzaului.
Izvorul Rece Izvorul Rece Sinaia la 40,06 km
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 27,64 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m.
Babele la Sfat Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Barajul Paltinu Seciuri la 26,27 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 49,22 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Focul Viu din Terca Focul Viu din Terca la 49,71 km
Focul Viu de pe un deal din localitatea Terca, comuna Lopatari, arde fara intrerupere si poate fi admirat oricand, dar mai ales seara.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare la 48,71 km
Geoobiectiv din masivul Piatra Mare, zona Sirul Stancilor, unde se poate ajunge pe traseul punct rosu, ce porneste de la Dambul Morii spre Pestera de Gheata. Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 45,23 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa.
Varful Maciuca Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 28,68 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Gradina de lavanda Tiparesti la 20,17 km
Gradina de lavanda se afla in satul Tiparesti, comuna Cocorastii Mislii, judetul Prahova, la doar 21 km de Ploiesti si 85 km de Bucuresti.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 26,11 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 29,78 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 30,56 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului la 40 km
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas la 28,97 km
Gropsoarele este al doilea varf, ca altitudine - 1883 m -, al Muntilor Ciucas, formand impreuna cu Varful Zaganu - 1817 m - o creasta aparte a Masivului Ciucas. Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 30,08 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 47,1 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 35,3 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 27,63 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Podul de Arama Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Necropola tracica Naeni la 36,38 km
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 48,72 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare la 48,6 km
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii Dealurile biciclistilor Cocorastii Mislii la 21,17 km
Dincolo de Ploiesti, unde incep dealurile, gasesti o vale impadurita, sapata de torente care coboara dinspre miazanoapte. Efortul a meritat - Am gasit cutita mergand dinspre Bordeienii Mari.
Urlatoarele Urlatoarele la 37,09 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
Grote preistorice Naeni la 35,85 km
Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 28,41 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 42,51 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 10,37 km
Pietrele rotunde de la Chiojdu
Pietrele rotunde de la Chiojdu la 15,99 km
Trambulinele din Valea Carbunari Rasnov la 59,9 km. Trambulinele din Valea Carbunari, Rasnov
Podul suspendat Podul suspendat Comandau la 59,97 km. Podul suspendat de la Comandau.
Castrul roman Comolau Reci la 68,64 km. Castrul roman de la Comolau, azi asimilat satului Reci, a reprezentat un punct militar strategic.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi la 53,46 km. Varful Omu, Munti Bucegi. Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Izvoarele sarate Izvoarele sarate Jitia la 66,03 km. Chiar inainte de a intra in satul Jitia, putin mai sus de baza versantului pe care suie drumul asfaltat spre Dealu Sarii, se afla unul dintre cele doua izvoare sarate ce constituie geoobiectivul.
Planul inclinat Planul inclinat la 66,53 km. Calea ferata cu ecartament ingust, construita la sfarsitul secolului XIX a pornit din Ghiula (Comandau) spre Covasna. Un ascunzis ce merita gasit - Un ascunzis simplu, dar care nu sare in ochi. Nici sa varuim - Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna.
Pestera Fundata la 59,26 km. Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi la 50,04 km. Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Malu Rosu Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 69,97 km. Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.