Localitatea Bustenari (judetul Prahova) Resedinta: Telega.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bustenari, judetul Prahova

Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 35,33 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu. Noi am folosit acest drum pentru retragere la Sinaia, dupa ce am parcurs valea paraului Izvorul Dorului.
Barajul Paltinu Seciuri la 13,7 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile. Barajul este folosit pentru alimentare cu apa, producere energie electrica, si pentru irigatii.
Crucea Domnitorului Melicesti la 3,19 km
Crucea Domnitorului se afla la nord-est de satul Melicesti, pe dealul Macesu, in poiana Prunii Mitrului. A fost ridicata in onoarea domnitorului Carol I de Hohenzollern, care a vizitat Telega si Melicesti in anul 1866.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 31,45 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare la 47,94 km
In textul de prezentare al geoobiectivului Varful Piatra Mare (incluzand si fotografiile atasate) se gasesc informatii despre refugiul aflat sub varf, despre izvorul din apropiere, ca si despre cele doua babe. Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Stanca Mana Dracului Stanca Mana Dracului Muntii Ciucas la 43,75 km
Cunoscuta si sub numele Mana cu Cinci Degete, Mana Dracului este o formatiune stancoasa formata din cinci turnuri de inaltimi diferite, dar cu o baza comuna, fiind relativ detasata fata de stancaria din jur, ceea ce-i confera personalitate.
Varful Malaia Varful Malaia Muntii Siriu la 46,6 km
Varful Malaia (1662 m) este cel mai inalt al Muntilor Siriu - la baza culmii omonime se afla Lacul Sec si Lacul Vulturilor.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 37,39 km
Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Cheile Paraului Alb Cheile Paraului Alb Muntii Ciucas la 39,8 km
Cheile Paraului Alb sunt lungi de aproximativ 300 m, avand pereti verticali, inalti de 70-100 m, care ingusteaza valea pana la 7-8 m. In acest loc, paraul Alb prezinta o albie seaca.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 34,9 km
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor. Drumul dintre Sinaia si Targoviste traverseaza paraul pe podul Izvor.
Izvoarele cu sulf se afla la est de Sinaia, in Muntii Baiului. Acces de la halta Sinaia Sud pornind pe poteca Piciorul Gagului, apoi pe Valea Cainelui.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi la 37,32 km
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii. De aici spre stanga, coborare accentuata 3 km.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 39,84 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului la 35,37 km
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Stanca Sfanta Ana Stanca Sfanta Ana la 34,47 km
Stanca Sfanta Ana se gaseste aproape de intersectia dintre drumul spre Cota 1400 si drumul care duce spre Poiana Stanii. La baza stancii se afla o poienita si o mica grota, care a constituit adapostul unui pustnic.
Muntele de sare Slanic la 12,63 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Cascada Urlatoarea Cascada Urlatoarea Muntii Bucegi la 37,74 km
Cascada Urlatoarea - Busteni. Cele mai accesibile si mai vizitate cascade - Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Bigar - Cascada Bigar este una din scaparile mele.
Cimitirul penitenciarului Doftana la 5,13 km
Cimitirul penitenciarului Doftana se afla la sud-vest de cladirile inchisorii, in padure, la est de raul Doftana.
Stanca Franz Josef Stanca Franz Josef la 34,95 km
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala. Guten tag, Franz Josef! - Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. A fost amenajata la cererea regelui Carol I, cel mai inalt punct al stancii servind ca punct panoramic.
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 47,85 km
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia. In extremitatea estica se afla cel mai inalt punct al stancii, un turn de stanca.
Radacini de stanca Radacini de stanca Sinaia la 31,9 km
La Sinaia, vizavi de magazinul Penny, pe cealalta parte a drumului national DN1, putem observa un perete interesant de stanca. Radacinile copacilor de deasupra se afla practic in aer, dar totusi inclestati peste si intre straturile rocii din care este format peretele de stanca.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 42,67 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului la 31,66 km
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului. Muntii Baiului fac parte din grupa Carpatilor de Curbura.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 39,39 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi la 40,35 km
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 13,42 km
Stanca Sfanta Ana - Muntii Bucegi
Stanca Sfanta Ana - Muntii Bucegi la 34,41 km
Love Lock Poiana Brasov la 54,81 km. Love Lock din Poiana Brasov se afla pe strada Poiana Soarelui, la numarul 229.
Caderile de apa ale Paraului Dracului Caderile de apa ale Paraului Dracului la 57,58 km. Paraul Dracului este un mic afluent din stanga al paraului Cheu (Oaban), paraias care are patru caderi de apa (3 mai mari).
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau la 58,21 km. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Grote preistorice Naeni la 51,93 km. Grotele preistorice se afla la vest de Varf si nord-nordvest de Fantanele (sate apartinand comunei Naeni), sub varful dealului Colarea.
Turnul Negru Brasov la 58,87 km. Turnul Negru Brasov Felicitari - Felicitari pentru prima geocutie gasita. A doua geocutie gasita - Bun loc, vom reveni sa aducem ceva in cutie, un pix si ceva pe ce sa scriem. Fundatia care va sa zica - Ascunzisul acesta ne-a dat ceva batai de cap, mai ales ca semnalul GPS nu era prea stralucit in padurice.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 53,76 km. Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Iesirea din Poiana Inchisa la ora 14 Muntii Piatra Craiului la 64,52 km. Poiana Inchisa este un loc greu accesibil, dar nu chiar atat de inchis.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului la 62,21 km. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor la 60,96 km. Refugiu Salvamont Prapastiile Zarnestilor - Piatra Craiului
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta la 65,99 km. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Biserica fortificata saseasca Biserica fortificata saseasca Harman la 64,82 km. Biserica-cetate din Harman a fost construita in stil romanic in secolul al XII-lea. Geocutie probabil disparuta - Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat.
Belvedere Groapa de Aur Muntii Postavarul la 52,33 km. Punct de belvedere langa Avenul Groapa de Aur - Muntii Postavarul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.