Localitatea Breaza de Jos (judetul Prahova) Resedinta: Breaza.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Breaza de Jos, judetul Prahova

Varful Baiutu Varful Baiutu Muntii Baiului
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Cascadele din Valea Jepilor Muntii Bucegi
Cascadele din partea superioara a Vaii Jepilor.
Canionul Oratii Canionul Oratii
Canionul de langa ruinele cetatii Oratia este un canion deosebit de spectaculos.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas
Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Varful Zamora Varful Zamora Muntii Baiului
Varful Zamora se afla pe culmea secundara omonima ce pornește spre vest din Varful Baiutu, chiar în capatul porțiunii ei de gol alpin.
Varful Omu Varful Omu Muntii Bucegi
Cel mai vizitat 2500 - Desi cu a inaltimi apropiate, Vanatoarea lui Buteanu pierde in clasament prin inchiderea Transfagarasanului pentru 8 luni in zona de varf.
Pestera Fundata
Pestera din Valea Fundata este sapata in calcare jurasice, la 3,5 km distanta de Rasnov si la altitudine de 790 m.
DinoParc DinoParc Rasnov
Cutia pazita de dinozauri - Am vizitat DinoParcul in iarna impreuna cu fiul meu, Rares, mare iubitor de dinozauri, el fiind si cel care a savurat cel mai mult experienta.
Cascada Sapte Izvoare Muntii Bucegi
Moroeni - DJ 714 - 15 km pana o bifurcatie unde vom vede o cabana din lemn negru si grinzi rosii.
Coada Pietrei Mari Coada Pietrei Mari
Trecatoarea bat-o vina! - Eram in stare sa ma urc si pe stanca, numai sa gasesc trecatoarea. Dulce ca mierea e cutia patriei - Titlul comentariului aminteste, poate, unora, pe cel al unui celebru roman al anilor 1970 al lui Petru Popescu, Dulce ca mierea e glontul patriei.
Barajul Paltinu Seciuri
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste
Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Malu Rosu Malu Rosu Vulcana de Sus
Un microfenomen geologic determinat de o pornitura de teren si completat de eroziunea ulterioara, ambele fenomene fiind active in continuare.
Varful Ciucas Varful Ciucas
Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Babele de sub Varful Piatra Mare Babele de sub Varful Piatra Mare
Ciuperci de piatra cu refugiu - Destinatia mea de azi a fost Sura de Piatra.
Sirul Stancilor Sirul Stancilor Muntii Piatra Mare
Sirul Stancilor in aprilie - Daca pana acum nu stiam ce este o firida naturala din stanca, am aflat acum. Nu o cautati cat timp e zapada - Primul cu TrekkingKlub.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi
Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Pestera cu Gheata din Piatra Mare Pestera cu Gheata din Piatra Mare
Desi calcaros, masivul Piatra Mare e sarac in fenomene endocarstice (de interior), fiind cunoscut, mai ales, datorita celor exocarstice (de exterior).
Panorama spre castel Panorama spre castel Bran
Panorama spre castelul Bran
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Varful Gropsoarele Varful Gropsoarele Muntii Ciucas
Varf cu vedere - Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Gropsoara mai inalta - Ciucas-Relaxare de la munte.
Crucea Eroilor Muntii Bucegi
Crucea Eroilor de pe muntele Caraiman.
Castelul Julia Hasdeu Castelul Julia Hasdeu Campina
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Cheile Mari ale Dambovitei
Cheile Mari ale Dambovitei incep din marginea de sud-est a comunei Rucar, ele desfasurandu-se pe o lungime de circa 2,8 km, pana la marginea de sud a localitatii Podu Dambovitei.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Baiul Mare Baiul Mare Muntii Baiului
Baiul Mare, cu cei 1895 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Baiului.
[ Sus ↑ ]
Refugiul Saua Grind Refugiul Saua Grind Muntii Piatra Craiului. Saua Grind se afla la doar 350 m distanta de cel mai inalt varf al Pietrei Craiului, Piscul Baciului.
Turnuletul cu Poarta Turnuletul cu Poarta. Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Acul din Valea Urzicii Acul din Valea Urzicii Piatra Craiului. Acul din Valea Urzicii, Piatra Craiului.
Biserica fortificata saseasca Biserica fortificata saseasca Harman. Geocutie probabil disparuta - Am sosit in Harman, la primele ore ale diminetii, sperand ca voi reusi sa caut, fara a fi deranjat.
Varful Magura Codlei Varful Magura Codlei. Magura Codlei este o parte componenta, bine individualizata, datorita formei sale de hogback si a prezentei sale marginale, a Muntilor Persani.
Izvorul Capitanului Orlowski Izvorul Capitanului Orlowski Muntii Piatra Craiului. Izvorul Capitanului Orlowski se afla in Padina lui Calinet, sub peretele Malul Galben.
Saua Crapaturii Saua Crapaturii Piatra Craiului. In Saua Crapaturii se afla intersectia a patru trasee turistice, respectiv dinspre Turnul Pietrei Craiului, Valea Crapaturii, Piatra Mica, si cabana Curmatura.
Lacul Satic Lacul Satic. Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Vila de pe bloc Vila de pe bloc Cartierul Racadau. Deasupra unui bloc cu opt etaje din cartierul Racadau din Brasov, vizavi de Parcul Trandafirilor, se afla o mica vila - incredibil, dar constructia este perfect legala.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Cheia Pisicii Cheia Pisicii Piatra Craiului. La aproximativ 2 km de la intrarea in Cheile Zarnestilor dinspre Zarnesti, ajungem la intersectia cu valea Vladusca, respectiv la intrarea in cheile inguste ale acesteia, Cheia Pisicii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.