Localitatea Barzila (judetul Prahova) Resedinta: Pacureti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Barzila, judetul Prahova

Poteca Printesei Posada la 44,34 km
Poteca de promenada a printesei Martha Bibescu este un traseu de plimbare, cu grad usor de dificultate, care porneste din curtea interioara a Muzeului Cinegetic Posada.
Cetatuia Cucuiata de la Grajdana Cetatuia Cucuiata de la Grajdana la 38,07 km
Grajdana este un sat al comunei Tisau aflat pe valea Niscovului la cca 20 km de Buzau. Anuntare puncte auxiliare - Textul descrierii ascunzisului contine coordonatele mai multor puncte ajutatoare.
Muntele de sare Slanic la 19,72 km
Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Muntele de sare Slanic Prahova.
Rezervatia de zimbri Neagra Bucsani la 44,71 km
Rezervatia de zimbri Neagra, infiintata in 1981, se afla la est de satul Bucsani.
Barajul Paltinu Seciuri la 34,2 km
Barajul Paltinu, din 1971, se afla pe valea raului Doftana, in aval de confluenta cu valea Paltinoasa, in cheile La Tocile.
Biserica din Stanila Biserica din Stanila Nehoiu la 33,95 km
Satul Stanila este incorporat actualmente in orasul Nehoiu, nu cu multi ani in urma tinand de comuna Mlajet (acum si ea, sat component al Nehoiului).
Podul feroviar de la Zorile Doftana la 29,84 km
Podul feroviar de la Zorile este un fost pod metalic de cale ferata, construit peste raul Doftana, care facea legatura cartierului Zorile din satul Doftana cu orasul Campina.
Cascada Casoca Cascada Casoca la 44,59 km
Dupa coborarea de la barajul de la Siriu, pe partea stanga a soselei se desprinde un drum forestier.
Podul de Arama Podul de Arama Muntii Ciucas la 40,47 km
Podul de Arama este o stanca masiva, care se afla in saua de sub varful Zaganu.
Podul catre Nicaieri Matita la 1,17 km
In localitatea prahoveana Matita, in anul 2008, a fost construit un pod, care a fost terminat doi ani mai tarziu fara rampele de acces finalizate.
Varful Paltinet Varful Paltinet Muntii Grohotis la 31,26 km
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Calcarele de la Badila Calcarele de la Badila la 29,75 km
Calcarele de la Badila, de pe Valea Buzaului, reprezinta o rezervatie geologica si paleontologica. Ii sta in gat nucului - Multa mizerie in jurul obiectivului - rezervatie naturala in custodia cuiva - nesemnalat si ca atare, fara nici o prezentare la locul cu pricina, desi este foarte interesant, macar prin insolit in peisaj.
Chilia lui Dionisie Nucu la 38,73 km
Chilia lui Dionisie Torcatorul - Nucu
Varful Maciuca Varful Maciuca Muntii Grohotis la 25,58 km
Varful marcheaza una dintre extremitatile Muntilor Grohotis, concret, capatul unuia dintre picioarele terminale ale acestor munti impinse inspre Subcarpați.
Muzeul Casa Domneasca Brebu la 30,31 km
Complexul arhitectural medieval Brebu este compus din zidul de incinta, turnul clopotnita, biserica si Casa Domneasca.
Babele la Sfat Babele la Sfat Muntii Ciucas la 45,48 km
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective. Sfatoasele bunicute - Locul atrage atentia calatorului, ca toate celelalte tentatii inconjuratoare.
Cascada Conciului Posada la 45,34 km
Pentru a ajunge la cascada Conciului (Posada) se porneste din halta Posada spre Sinaia, pe un traseu nemarcat.
Inchisoarea Doftana Inchisoarea Doftana Telega la 29,48 km
Penitenciarul Doftana este o inchisoare celebra, aflata in satul Doftana, comuna Telega.
Ansamblul schiturilor rupestre Bozioru la 38,97 km
Ansamblul schiturilor rupestre cuprinde Schitul rupestru Fundatura, Schitul rupestru Agatonul Vechi, Fundul Pesterii, Vagauna II, Vagauna I, Piatra Ingaurita.
Cheile Vaii Stanei Cheile Vaii Stanei Muntii Ciucas la 41,77 km
Valea Stanei este un afluent de obarsie al Telejenelului, tragandu-si apele de sub Muntele Gropsoarele.
Baile sarate Soimul Baile sarate Soimul Telega la 27,54 km
Complexul Soimul a fost amenajat din lacurile cu apa sarata care pot fi utilizate in balneoterapie, care s-au format in cavitatile unor foste saline.
Vama Verde Vama Verde Telega la 27,78 km
Lacul cu o mare salinitate, numit neoficial Vama Verde, se afla in spatele vechiului complex turistic Baile Sarate Telega, peste deal.
Poduri din piatra Saranga la 36,1 km
Doua poduri din piatra, aflate pe DJ 205 Pietroasele - Merei, Drumul Cramelor, langa satul Saranga.
Poiana suspendata Poiana suspendata Paraul Sterp la 39,79 km
Poiana suspendata de pe valea paraului Sterp.
Pietrele Rotunde Pietrele Rotunde Chiojdu la 24,23 km
Pe varful dealului care se ridica vest de satul Chiojdu, in apropierea antenei de telecomunicatii, gasim Pietrele Rotunde, care chiar daca nu sunt asa de cunoscute precum Babele din Bucegi, sunt mai spectaculoase decat faimoasele concretiuni de Feleac.
Lacul Vulturilor Lacul Vulturilor Muntii Siriului la 41,12 km
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund se afla in Muntii Siriului, pe versantul Malaia, intr-o zona salbatica, foarte putin umblata de turisti. Confirmare esec - Asa cum a mentionat si Sorin Iov, am cautat in zadar cutia, bazandu-ne doar pe coordonatele ascunzisului si pe precizia GPS-ului (neexistand o fotografie), care ne-a tinut langa gardul imprejmuitor al cabanei de langa lac, in apropierea portii. Cuibul Vulturilor - Intr-o drumetie postata pe site-ul munte si flori, urmand traseul triunghi albastru pe apa Crasna Urlatoare din jud.
Varful Ciucas Varful Ciucas la 45,85 km
Cu cei 1954 m ai sai, Varful Ciucas este cel mai inalt al masivului omonim. Irezistibila cutie - M-am apropiat de varf tiptil, pe ocolite (prin Saua Tigailor), dar cineva a speriat cutia.
Sarea lui Buzau Sarea lui Buzau la 30,09 km
Sarea lui Buzau este o rezervatie geologica si paleontologica, care se afla langa localitatea Badila, pe Valea Buzaului. Poate cam in goana trenului - Poate am cautat cam grabit cutia de n-am gasit-o, desi am cercetat destul de amanuntit subsolul indicat in fotografie si de coordonate.
Urlatoarele Urlatoarele la 49,08 km
Urlatoarele, fenomen hidro-geologic, front liniar de izvoare cu depuneri masive de tuf calcaros.
La Lanturi La Lanturi Muntii Ciucas la 40,6 km
La Lanturi - Culmea Zaganu. Ascunzis cu lat La Lanturi - Titlul comentariului aduce un indiciu suplimentar pentru gasirea geocutiei asa ca nu-l mai comentam. De vreme rea - Poate multi ar zice ca e un moft.
Vulcanii Noroiosi Vulcanii Noroiosi la 49,38 km
Vulcanii noroiosi sunt o rezervatie botanica si geologica aflata pe raza comunei Berca, Buzau.
Cetatea dacica de la Carlomanesti Cetatea dacica de la Carlomanesti la 43,96 km
Carlomanesti este un sat al comunei Vernesti aflat aproape de gura de varsare a Niscovului in Buzau si la cca 10 km de orasul Buzau.
Manastirea Tiganesti Manastirea Tiganesti la 46,23 km
Inconjurata de un curs de apa cunoscut sub numele Lacul Maicilor, Manastirea Tiganesti, aflata intreBucuresti si Ploiesti, langa comuna Ciolpani, este vestitaatat prin frumusetea sa, cat si prin atelierele ei de tesatorie, in care calugaritele realizeaza adevarate opere de arta. Observatii - Geocutia finala a disparut si am inlocuit-o.
Biserica rupestra Alunis la 36,45 km
Chilii, biserica rupestra - Alunis.
Trovantii din Ulmet Trovantii din Ulmet la 35,41 km
Trovantii din Ulmet pot fi admirati in Valea Teiului, langa satul Ulmet, comuna Bozioru, judetul Buzau. Oare catina? - Am cautat ascunzisul indicat de coordonate cu multa asiduitate in ciuda tufelor de catina vie dimprejur dar impiedicat de o gramada de catina taiata in urma curatarii potecii si aruncata exact unde ar fi putut fi ascunzisul.
Piatra Regelui Ladislau Cheile Buzaului la 47,05 km
Piatra Regelui Ladislau cel Sfant (in zona La Chei - Tabla Cheii, Varful Craiului) se inalta deasupra Cheilor Buzaului, la limita judetelor Covasna si Buzau.
[ Sus ↑ ]
Salina Slanic Prahova
Salina Slanic Prahova la 19,46 km
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei
Rapele albastre si maro din Pietriceaua - Piatra Lerei la 23,79 km
Poteca de sub Coltii lui Barbes Poteca de sub Coltii lui Barbes Muntii Bucegi la 56,39 km. Poteca de sub Coltii lui Barbes este parte a traseului turistic marcat cu punct rosu.
Curtea Domneasca Curtea Domneasca Targoviste la 58,75 km. Complexul aulic a fost edificat intre secolele XIV-XVII si a reprezentat locul de unde domnii care au rezidat aici au condus Tara Romaneasca, centrul de concepere a luptei pentru neatarnare si focar de cultura si civilizatie. Gaina moarta din parc - Dupa ce am vizitat Curtea Domneasca (am platit 6 RON pentru intrare), am ocolit zidurile si am vizitat si parcul.
Lacul Meledic Lacul Meledic la 54,21 km. Lacul Meledic se afla pe platoul Meledic, pe marginea lui se afla un camping si o pensiune.
Poarta Doamnei Poarta Doamnei Poiana Brasov la 66,51 km. Poarta Doamnei, Muntii Postavarul Am gãsit cutia - Este in stare excelenta, am pus in ea un omulet verde si o bricheta.
Padurile biciclistilor Snagov la 53,04 km. Padurea Snagov, una din ramasitele codrilor Vlasiei, estestrabatuta de nenumarate drumuri forestiere si poteci pe care sepoate merge cu bicicleta. Nice - Nice.
Sura de Piatra Sura de Piatra Piatra Mare la 60,09 km. Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra. Prima intodeauna conteaza - Fiind din zona si cu o mica experienta, a fost usor sa gasim cutia.
Cascada din Vale Cascada din Vale Izvorul Dorului Muntii Bucegi la 56,15 km. Paraul Izvorul Dorului izvoreste din versantii muntilor Vanturis si Varful cu Dor.
Zidul Uriasilor Zidul Uriasilor la 65,51 km. Este vorba despre un perete de calcar cochilifer cu matrice grezoasa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.