Localitatea Unghi (judetul Neamt) Resedinta: Dragomiresti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Unghi, judetul Neamt

Biserica de lemn din Luminis Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I
Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Lacul Veselaru Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Poiana cu lac si foisor La capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa, se afla o veche amenajare cinegetica, avand drept principala componenta un foisor ridicat in marginea unei poieni ce are in mijloc un laculet.
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Camera Patrata Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Trei Caldari In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Schitul Mastacan Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Cascada Pusu Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Varful Cernegura Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Podul medieval Zlodica Ceplenita
Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Stanca cu chip de om de la Serbesti Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau
Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Manastirea Tazlau Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Manastirea Pestera Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Stanca Piatra Soimului Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
La Morminte In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Codrii de arama Agapia
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Lunca Mircesti
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Muntii Ceahlau
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Biserica de lemn din satul Buchila Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Capela catolica Band La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Cascadele Timide de pe valea Baltatei Paraiasul Baltata curge pe versantul estic al Culmii Pietricica, traverseaza satul Baltata (comuna Sarata) si se varsa in paraul Sarata, putin inainte ca si acesta sa dispara in raul Siret.
Castelul omului simplu In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Lacul Tarnita Cunoscut de cel puțin un secol (apare pe o harta editatã în 1917), lacul ce poarta numele unuia dintre principalele varfuri ale Muntilor Berzunti se afla pe principala treapta de alunecare, cea care a stabilizat o masiva desprindere a unei bune parti a versantului vestic al acestui varf. Lacul Tarnita - Am gasit ascunzisul la est de lac (tau, bolatau zic localnicii). Implicit, scuze catre toti cautatorii ascunzisului! - Ascunzisul este, intr-adevar, amplasat la est de lac.
Capela catolica Iavardi Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Biserica ortodoxa veche din Recea Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Lacul Asau Lacul Asau. Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.