Localitatea Turturesti (judetul Neamt) Resedinta: Girov.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Turturesti, judetul Neamt

Manastirea Tazlau Manastirea Tazlau Tazlau la 23,9 km
Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime.
Stanca Piatra Soimului Stanca Piatra Soimului la 12,18 km
Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Manastirea Sihastria Agapia la 33,74 km
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 39,66 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 39,09 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 47,85 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Stanca cu brazi Stanca cu brazi Stogul de piatra la 38,46 km
Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 21,11 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 38,83 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 37,57 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Padurea Corhanei Dobreni la 6,45 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Manastirea Prodromita Manastirea Prodromita Palanca la 49,03 km
Manastirea Prodromita din Palanca se afla pe strada Schitului, pe valea paraului Sant, la aproximativ 1,5 km distanta de DN12A.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 13,43 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 35,17 km
Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului la 49,86 km
Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 36,9 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 49,84 km
Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 11,01 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 16,4 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
La deget La deget Stogul de piatra la 38,08 km
In zona Stogul de piatra, pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, gasim in padure o multime de formatiuni stancoase interesante. Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 7,91 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 38,87 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 29,46 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 48,72 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 17,98 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Codrii de arama Agapia la 26,77 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 16,37 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 40,34 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani la 45,21 km
Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 21,28 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 6,46 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 30,4 km
Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 38,1 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 38,49 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 9,75 km
Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
Asezarea fortificata Cetatuia Moinesti la 49,11 km
Pe dealul Cetatuia, in zona cartierului Lucacesti din Moinesti se afla urmele unei asezari fortificate geto-dacice.
Lunca Mircesti la 35,85 km
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 40,7 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 38,16 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Trei Caldari Trei Caldari la 7,54 km
In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 37,15 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 20,7 km
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 38,07 km
Izvorul de leac pentru ochi Izvorul de leac pentru ochi Izvoru Muresului la 66,07 km. Pornind de la gara Izvoru Muresului, urmand traseul turistic marcat cu punct albastru, la iesirea din localitate, ajungem la paraul Meses, la un izvor tamaduitor. Toamna izvorul e mai greu de gasit - Planuiam demult gasirea acestui geoobiectiv, si chiar daca trec destul de des prin Izvoru Muresului, doar azi am reusit sa ajung si aici.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 55,44 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 53,35 km. Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Capela si clopotnita Aldamas la 50,53 km. Capela din satul Aldamas, sat care apartine de Ghimes-Faget, se afla pe un versant de munte la vest de Poalele Aldamasului (Aldomas alja).
Gorodisul Gorodisul Sandominic la 65,22 km. De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Stejaris Tulghes la 50,31 km. Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Lacul Filigeni Lacul Filigeni Obcina Laposului la 61,77 km. Format pe paraul Supanelu (Fierastrau), un afluent al Supanului (ce ajunge, la randul lui, in Trotus), Lacul Filigeni isi datoreaza aparitia bararii cursului paraului de alunecarea unei halde de steril provenit de la Mina Filigeni (avand gura pe paraul Supanu). Formatul grade - rapid, precis, si fara greseli - Coordonatele gps sunt pastrate in baza de date ale site-urilor web in formatul grade (dd. Un lac activ - Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Multumesc pentru coordonate - Folosind Geoplaner am verificat pozitia ascunzisului (A), respectiv a lacului Filigeni (B), pe baza coordonatelor primite.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti la 67,85 km. Capela se afla pe un deal din vestul comunei Tomesti, la mai putin de 1 km de marginea localitatii. Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Varful Soiul Mare Varful Soiul Mare Muntii Ciucului la 69,9 km. Soiul Mare, sau Gura Muntelui, cu cei 1553 m ai sai, este cel mai inalt varf al Muntilor Ciucului.
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 64,16 km. Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic.
Izvorul Borcut Valea Borca Muntii Bistritei la 57,82 km. In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Dealul Ursoaia Dealul Ursoaia Muntii Berzunti la 66,81 km. Dealul Ursoaia este, cu adevarat, unul dintre obiectivele majore ale Muntilor Berzunti.
Capela Bozdos Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 62,43 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 59,88 km. Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 53,21 km. Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Piatra Corbu Piatra Corbu Larga la 65,2 km. Piatra Corbu reprezinta o inpresionanta faleza de gresie, aflata la extremitatea celui mai zdravan contrafort al Culmii Berzuntilor - Stogu -, la confluenta paraului Larga cu Trotusul.
Cascada Supanu Cascada Supanu la 61,03 km. Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu. Am vazut cascada - Am tinut cont de recomandare si am coborat in albia Supanului in aval de cascada. La a doua tentativa - La a doua tentativa, am reusit. Cascada Supanu - Am ridicat manusa - Am raspuns provocarii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.