Localitatea Traian (judetul Neamt) Resedinta: Zanesti.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Traian, judetul Neamt

Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 18,55 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 44,75 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 16,59 km
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 17,68 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Stanca cu brazi Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 19,66 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 42,17 km
Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 35,91 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Lacul Foroja Lacul Foroja Muntii Tarcaului la 45,22 km
Pe fondul unei stravechi tractiuni gravitationale, pe versantul sudic al Muntelui Muncelu (Preluca Talharului - Muntii Tarcaului), pe culmea Muncelului s-a format un impresionant sant tectonic. Lacul celor trei sutiene - Venind dinspre zona Ghimesului, am ajuns prima data pana in localitatea Preluci.
Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 18,03 km
Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Clopotnita din valea paraului Petki Clopotnita din valea paraului Petki Ghimes-Faget la 47,35 km
Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 18,31 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 8,85 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Codrii de arama Agapia la 41,98 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica la 39,7 km
Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani la 30,07 km
Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 49,34 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Cascada si Pestera Ghimelcea Culmea Pietricica la 48,21 km
Cascada si Pestera Ghimelcea - Berzunti
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I la 35,85 km
Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
Dealul Ghindaru Poduri la 39,19 km
Situl arheologic de la Poduri se afla pe Dealul Ghindaru, in punctul Rusaiesti, la vest de biserica de lemn Sfantii Voievozi din Poduri.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 9,5 km
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 32,21 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 28,68 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 38,6 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
La Deget La Deget Munceii Uture la 27,95 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 40,75 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Lacul Asau Lacul Asau la 43,98 km
Este un lac rezultat in urma unei stravechi alunecari masive, petrecute pe pantele sudice ale Dealului Muncelu al Prelucai Talharului - unul dintre picioarele sud-estice ale Muntilor Tarcaului. Lacul Osoi - Daca tot am ajuns aici, am cautat un unghi potrivit pentru a incadra panoramic lacul.
Capela si clopotnita Aldamas la 48,29 km
Capela din satul Aldamas, sat care apartine de Ghimes-Faget, se afla pe un versant de munte la vest de Poalele Aldamasului (Aldomas alja).
Biserica de lemn din satul Buchila Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 48,14 km
Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Altarul de pe paraul Bahna Altarul de pe paraul Bahna Luizi-Calugara la 38,87 km
Paraul Bahna traverseaza comuna Luizi-Calugara, ajungand in Siret dupa ce se uneste cu paraul Sarata.
Ciotul plopului Ciotul plopului Agas la 47,12 km
In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 23,36 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Cascada Bahrin Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 11,81 km
Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 32,86 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Stanca Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti la 49,39 km
Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. Stanca Faraonul - Valea Supanului - Comanesti - Zona e interesanta, mai ales vara. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine.
Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani la 28,14 km
O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 10,55 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara la 40,42 km
Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Surorile salcie Surorile salcie Agas la 47,24 km
In spatele troitei Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril, respectiv podul feroviar Simbrea de pe strada Paraului din Agas.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 27,86 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata la 41,8 km
Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 47,12 km
Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Stramtura Comanestiului Stramtura Comanestiului Lunca Asau la 46,47 km
Intre localitatile Comanesti si Asau, drumul judetean DJ116B trece printr-un loc ingust, Stramtura Comanestiului.
[ Sus ↑ ]
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 27,86 km
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 28,23 km
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 54,76 km. Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Grotele militare de pe Muntele Cristes Grotele militare de pe Muntele Cristes la 55,11 km. Muntele Cristes, de 1451 m, singularizat prin seile joase din jurul sau, se afla in Muntii Ciucului, pe interfluviul Sulta-Ciobanus.
Biserica catolica Biserica catolica Mihaileni la 69,89 km. Mihaileni este asezat pe traseul DJ 124, la 18 km nord de Miercurea-Ciuc, in valea paraului Racu. Acoperis renovat - Acoperisului de scandura de la podul intrarii de la biserica a fost renovat.
Manastirea Secu Vanatori-Neamt la 50,47 km. Manastirea Secu a fost ctitorita de domnitorul Petru Rares (1527-1546), si consolidata de tatal cronicarului Grigore Ureche.
Valea Garbea Valea Garbea la 59,41 km. Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Manastirea Caraclau Manastirea Caraclau Barsanesti la 59,47 km. Manastirea, de maici, este una recentã, din 2000, fiind rodul eforturilor locuitorilor satului Caraclau, comuna Barsanesti.
Monumentul lui Rupert Mayer Monumentul lui Rupert Mayer Cosnea la 56,23 km. Rupert Mayer (1876-1945) a fost un preot iezuit german, opozant fata de national-socialismul inca din primii ani ai acestuia si exponent al rezistentei catolice fata de nazism. Cu lanterna - Dupa terminarea turei prin zona, cu putinele indicatii date de ascunzator, am purces la cautarea obiectivului. Drum catastrofal pe paraul Petru - Am ales sa ajung la Cosnea, pe drumul in constructie, care porneste de langa coada lacului Frumoasa.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 63 km. Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Monumentul de pe Dealul Cosna Monumentul de pe Dealul Cosna Plaiurile Nemirei la 66,4 km. Dealul Cosna este ultimul mai important - altitudinal, vorbind - de pe cel mai lung dintre Plaiurile Nemirei: Muntele Mic - Paltinis - Cosna. Acces auto - La monument se poate ajunge si cu masina. Am pornit din satul Nicoresti - Ma pregateam sa pornesc spre dealul Cosna, pe traseul marcat cu cruce rosie, din Targu Ocna.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 67,1 km. Izvorul geografic al Oltului
Cimitirul Eroilor de la Poieni Cimitirul Eroilor de la Poieni Targu Ocna la 61,24 km. Satul Poieni, ce reprezinta azi o suburbie a orasului Targu Ocna, e aflat la 1,5 km vest de oras, pe DN 12A, Miercurea Ciuc - Onesti. Cimitirul Eroilor de la Poieni - Targu Ocna - Am parcat pe ulita de langa monument, este loc suficient in spatele edificiului. Stanga sau dreapta? - Am parcat pe marginea drumului, undeva intre sonda straveche si cimitirul eroilor, deplasandu-ma apoi pe jos pana la ambele ascunzisuri.
Piatra cu caldare mare Piatra cu caldare mare Piatra Soimului Oituz la 69,43 km. De la Piatra Soimului se urmeaza o poteca sub braul de piatra al dealului. Caldarea Mare din Piatra Soimului a fost cu plin - Cunoscand bine locatia, ne-a fost usor sa gasim ascunzisul.
Varful Benii Varful Benii Culmea Pietricica la 59,65 km. Varful Benii (740,6 m) este considerat cel mai inalt de pe Culmea Pietricica, o substructura a Subcarpatilor Moldovei.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau la 50,14 km. Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Capela catolica Band Capela catolica Band Valea Rece Lunca de Jos la 52,38 km. La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece. Ascunzis gol - Am ajuns la fata locului dupa inserare.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 59,71 km. Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.