Localitatea Tarcau (judetul Neamt) Resedinta: Tarcau.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Tarcau, judetul Neamt

Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului
Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic
Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Varful Toaca Varful Toaca Masivul Ceahlau
Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I
Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau
Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp.
Varful Gretes Varful Gretes Izvoru Muresului
Geocutie si ghiocei - Poate nu am ales momentul cel mai potrivit. Superba zona - La intoarcere am coborat pe partia de schi din Izvor Muresului. Dezastrul de pe varf - Am urcat cu masina pe drumul privat pana aproape de culme.
Varful Cotumba Varful Cotumba Muntii Ciucului
Varful Cotumba (1252 m) este punctul culminant al unui masiv muntos reprezentand un sector bine evidentiat in cadrul Muntilor Ciucului, datorita retelei hidrografice care il personalizeaza.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului
Izvorul geografic al Oltului
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II
Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei
Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Mofeta Mofeta Borsec
Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Casalotul din Caldari Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului
La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scãrisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului
Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului
Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba
Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
Carta Carta
Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus.
Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra
Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau
Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Valea Garbea Valea Garbea
La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Turnul Ciuntit Turnul Ciuntit Tomesti
Totusi, chiar acolo e - N-o sa povestim cum am intrat in posesia cutiei, pentru a nu divulga despre ascunzis mai mult decat a vrut ascunzatorul.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti
In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Gorodisul Gorodisul Sandominic
De pe varful acoperit cu pasuni al Gorodisului, avem o panorama deosebita asupra comunei Sandominic, lacul de decantare din apropiere si muntele Hasmasul Mare.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos
Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Avenul Licas Avenul Licas
Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel
Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Fagul Inalt Gheorgheni
Fagul Inalt, Gheorgheni
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Capela Sfanta Ana Capela Sfanta Ana Tomesti
Exact cum spune instructiunea - Am avut putin de lucru, pana am gasit geocutia ascunsa aici.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor Muntii Stanisoarei
Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
[ Sus ↑ ]
Spre Piatra Mesei Carta. Spre Piatra Mesei, Carta
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor. Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Baile Dugas Baile Dugas Danesti. O geocutie bine ascunsa - Prima data nu am vazut imediat geocutia, chiar daca am rascolit ascunzisul si am alungat si toate furnicile din zona. De dragul furnicilor, nu! - Nu ne-am indurat sa mai stricam inca odata (pentru noi ar fi fost prima oara) micul musuroi de furnici care era cladit in fata ascunzisului.
Varful Mosului Varful Mosului Sarata. Satul Sarata, accesibil din Bacau pe o sosea asfaltata, a fost si incearca se redevina o importanta statiune balneo-climaterica locala.
Partia Csipike Partia Csipike Harghita-Bai. Izvoarele din apropierea partiei de schi Csipike - In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Partia Csipike - Harghita-Bai - Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica.
Via ferrata Pericolul Caprei Via ferrata Pericolul Caprei Harghita Madaras. Prima data pe un traseu de via ferrata - Am parcurs drumul ce leaga localitatea Izvoare (dinspre Zetea, respectiv Sub Cetate) de statiuna Harghita Madaras, pe un drum, care vara arata ca un rau secat, plin cu stanci.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Stanca Domnul Lomasel Stanca Domnul Lomasel. Jos palaria, Domnule Lomasel! - Un traseu deosebit de frumos, cel de pe valea Lomasitei la Stancile Lomasitei.
Teiul de 500 de ani din Leliceni Teiul de 500 de ani din Leliceni. O alta schimbare la fata: ascunzisul de la Leliceni - Consimtim la comentariile elogioase la adresa locului. Ascunzis nou la Leliceni - Dupa reconstructia portii din spatele cimitirului geoobiectivul Teiul de la Leliceni a ramas fara geocutie. Fara duh spre Leliceni - Afland despre noua geocutie, am pornit imediat in cautarea ei.
Piatra Uriasului de la Asau Piatra Uriasului de la Asau. Uriasul adormit - Piatra seamana cu spinarea unui urias.
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa. Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Cascada Scaricica Cascada Scaricica Comanesti. Cascada Scaricica - Comanesti - Am nimerit locatia mergand prin padure. Modalitatea mai grea de a ajunge la cascada - Exista mai multe modalitati de a ajunge la cascada.
Ciucsangeorgiu Ciucsangeorgiu Capela Adormirea Maicii Domnului. Aceasta capela, pomenita si in descrierea facuta comunei Ciucsangeorgiu, se afla pe Dealul Posa, asa cum este specificat in denumirea maghiara a capelei.
Muntele Mihai Muntele Mihai. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.