Localitatea Soci (judetul Neamt) Resedinta: Stefan cel Mare.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Soci, judetul Neamt

Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 19,88 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt. Biserica lor de aici dateaza, ca institutie, de la mijlocul secolului XIX, cladirea a ars in 2008.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 48,91 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 48,89 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 35,58 km
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 42,36 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber. Acces spre cabana dinspre Durau, pe traseul marcat cu banda rosie, sau prin cascada Duruitoarea pe cruce rosie, apoi pe triunghi galben.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 41,43 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende. Este o stanca mare, impresionanta, care se afla intr-un luminis.
La deget La deget Stogul de piatra la 47,94 km
In zona Stogul de piatra, pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, gasim in padure o multime de formatiuni stancoase interesante. Acces spre obiectiv - Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4. Prima formatiune pe care o intalnim venind dinspre biserica din Bolatau, este Stanca La deget.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 21,16 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 28,32 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Este situata pe paraul Iapa, afluent al Bistritei, la 6-7 km distanta de satul Negulesti.
Manastirea Tazlau Manastirea Tazlau Tazlau la 33,68 km
Manastirea Tazlau este o manastire de calugari, ctitorie a lui Stefan cel Mare avand peste 500 de ani vechime. Este situata la 36 km de Piatra Neamt, sora mai mica a manastirii Putna.
Lunca Mircesti la 28,62 km
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Codrii de arama Agapia la 22,18 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 33,96 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt. A fost infiintat in 1964, iar dupa restaurare inaugurat in 1966.
Stanca cu chip de om de la Serbesti Stanca cu chip de om de la Serbesti la 6,02 km
Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii. Stanca Serbesti prezinta forme interesante, printre care putem aminti Chipul uriasului culcat, Mosul adormit si Fereastra din perete.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 20,93 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 42,44 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn. Aceste scari s-au deteriorat, singura modalitate de a urca pe varful Toaca fiind poteca turistica alunecoasa si nesigura.
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 14,27 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici. Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 26,18 km
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn. Din 2001 devine schit de calugari, dar cu cate un vietuitor pasager, abia din 2002 populandu-se prin venirea a 4 calugari de la Manastirea Ceahlau.
Stanca Panaghia Stanca Panaghia Masivul Ceahlau la 42,29 km
Stanca Panaghia se afla pe poteca marcata cu banda rosie, dintre cabana Dochia si cabana Fantanele, respectiv statiunea Durau. Prima tura de munte a anului - A fost dorinta unui prieten, sa urce pe renumitele scari de pe Ceahlau, despre care se poate citi atat de mult in ultimul timp. Se inalta cu mai mult de 70 m deasupra platoului.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel I la 22,15 km
Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara. Lacul are suprafata de 12 ha, lungimea de 1 km, latimea medie de 102 m, adancimea medie de 7,4 m, adancimea maxima langa baraj de 16 m.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 22,8 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat. Comunitatea evreiasca din Targu Neamt a fost bine reprezentata in trecut.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 41,63 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata. De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 48,86 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK. Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra.
Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului la 18,08 km
Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 22,85 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului. O moara de apa, o piua de batut sumani si o steaza, un fierastrau de apa, un teasc masiv, si o instalatie de distilare.
Varful Toaca Varful Toaca Masivul Ceahlau la 42,44 km
Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m. Zona cea mai inalta a muntelui este reprezentata de un platou central, cu o latime de 1 km si lungime de 6 km, dispus pe directia nord-sud.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 43,46 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte. Traseul marcat cu cruce rosie, care urca din statiunea Durau, pe langa cascada Duruitoarea, spre Cabana Dochia, se intersecteaza in apropiere cu traseul din Curmatura Stanile, marcat cu banda albastra.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 30,89 km
La capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa, se afla o veche amenajare cinegetica, avand drept principala componenta un foisor ridicat in marginea unei poieni ce are in mijloc un laculet.
Cascada Bahrin Cascada Bahrin la 19,97 km
Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei. La varsare se numeste Sasca.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 24,05 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt. Este localizata pe stanca Timus de pe culmea Plesului, la o altitudine de 480 m si la o diferenta de 80 m fata de albia Neamtului.
Trei Caldari Trei Caldari la 13,15 km
In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis. Muntele Cozla are forma unei culmi alungite de la nord la sud.
Camera Patrata Camera Patrata Pietrele Detunate Masivul Ceahlau la 42,14 km
Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. Legenda spune ca Detunatele au aparut ca urmare a unui traznet, care a lovit stanca si a despicat-o.
Stanca cu brazi Stanca cu brazi Stogul de piatra la 48,29 km
Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut. Deseori turisti o confunda cu Piatra cu ceaun.
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 38,61 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman. A fost ridicata in 1466 pentru a face parte din cetatile de aparare a Moldovei.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 41,75 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti. Textul de pe placuta comemorativa: In memoria ostasilor ce s-au jertfit pentru apararea patriei in cel de al doilea razboi mondial, 1944, in locul Curmatura de pe Muntele Ceahlau.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 41,76 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 34,46 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 23,28 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949. A fost ridicata in 1874 din barne de brad fixate pe talpi de stejar asezate pe temelie de piatra.
Padurea Corhanei Dobreni la 8,44 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Manastirea Sihastria Agapia la 30,33 km
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu. In Poiana lui Atanasie, episcopul Ghedeon de Husi a ridicat in 1655 un schit, refacut în 1826, prin mitropolitului Veniamin Costache.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 21,38 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc. Impresioneaza detaliile tehnice ale constructiei (imbinarile grinzilor, imbracamintea de scanduri batute in cuie forjate) cat si stilul amenajarilor interioare (tavanul naosului si catapeteasma).
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 41,77 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia. Stanca este similara cu cele de pe Ocolasul Mic.
[ Sus ↑ ]
Biserica de lemn din satul Buchila Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa. Traditia satului afirma ca biserica are cinci secole de existenta, dar e documentata doar din 1893.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara. Este plesuv si acoperit de vegetatie pitica, stepica, datorita subsolului pietros ce iese in parte la zi.
Manastirea Lipova Manastirea Lipova. In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas. Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Stanca Faraonul Stanca Faraonul Valea Supanului Comanesti. Cu cca 2 km inainte de a se varsa in Trotus, paraul Supanu este putin inghesuit de versantii abrupti a Tiglelor, Mica si Mare, aceasta din urma formandu-i, pe o portiune, versantul drept. Nu am reusit sa vad faraonul, dar am vazut doua capete - Urmand sugestiile am rezolvat mai intai prima problema, gasirea ascunzisului. Faraonul, intre imagine si imaginatie - Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. La cateva zeci de metri deasupra albiei ies la zi strate de gresie cladite in felurite moduri, unele putand starni imaginatia, precum Faraonul.
Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca Locomotiva veche din Pasul Ghimes-Palanca. Pe langa frumusetile naturale, bazinul superior al Vaii Trotusului, constituie un important punct geografic, Pasul Ghimes - Palanca, fiind o trecatoare importanta, care face legatura dintre Transilvania si Moldova. Acest al doilea ascunzis, mai rezistent - Macar ascunzisul a scapat vandalizarii (poate nu stiti, Trekkingklub amenajase mai inainte un ascunzis aici, dar acela n-a scapat. Coaja unui ou de ciocolata in locomotiva - Cand am sosit la fata locului, erau niste persoane in apropiere, asa ca am pornit sa caut mai intai ascunzisul de langa cetatea din valuri de pamant.
Stanca Bufnitei Stanca Bufnitei Muntele Iavardi. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan. Cutie noua la Stanca Bufnitei - Am fost din nou la Stanca Bufnitei. Geocutia veche a disparut, cea noua asteapta cautatorii - Stanca Bufnitei a fost cel de al treilea obiectiv al turei noastre in circuit, in jurul muntelui Iavardi. Dintre acestea cea mai renumita este Stanca Bufnitei, o stanca impresionanta ca marime, dar si datorita semnelor de pe ea.
Valea Boros Valea Boros Lunca de Jos. Valea Boros este unul dintre satele comunei Lunca de Jos, avandu-si casele insirate de-a lungul vaii cu nume omonim. Inainte de spectacol, dupa gard - Pensiunea Valea Boros a fost ultimul obiectiv al zilei pentru noi. Un drum asfaltat se desprinde din DN 12A (Miercurea Ciuc - Onesti) si urca de-a lungul vaii.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului. Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul. Saua Obcina Rotunda - Dealul Tablei.
Valea Iavardi Valea Iavardi. Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece. Valea paraului Iavardi este cunoscuta prin formatiunile sale stancoase, compuse din calcare triasice.
Valea Intunecoasa Valea Intunecoasa. Valea Intunecoasa este un sat apartinand comunei Lunca de Jos. Este compus dintr-o serie de case presarate dealungul vaii paraului Valea Intunecoasa, afluent din stanga al raului Trotus.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului. Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes. Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare. Mai multe stanci izolate sunt imprastiate in cuprinsul ei, printre care si Claia Mare, nume ce ne apartine.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara. Capela de pe acest deal, are hramul Coborarea Duhului Sfant, acelasi cu al partii centrale a satului Luizi-Calugara.
Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra. Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca. Pe plai se poate ajunge fie din gura vaii Boros, prin satul Valea Boros - trecand pe la interesanta Pensiune Valea Boros, fie din Lunca de Sus, unde se varsa Ugra in Trotus.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Goidesti - Atractii turistice Secuiu Localitati apropiate: Bordea la 1,19 km, Dusesti la 1,35 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.