Localitatea Poienile Oancei (judetul Neamt) Resedinta: Stanita.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Poienile Oancei, judetul Neamt

Podul de piatra peste Bahlui Iasi la 37,86 km
Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
Iazul lui Dumnezeu la 46,82 km
Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
Balta Paradisul Verde la 36,52 km
La Izvoare, Balta Paradisul Verde
Cetatea noua a Romanului Gadinti la 16,31 km
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Lunca Mircesti la 19,05 km
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova la 40,88 km
Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
Podul medieval Zlodica Ceplenita la 39,71 km
Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
Belvedere Repedea Iasi la 40,85 km
Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
Podul Trancu Iasi la 39,18 km
Podul Trancu se afla in Iasi, peste raul Bahlui, la jumatatea distantei dintre Podul din Tudor Vladimirescu si Podul Ros.
Manastirea Lipova Manastirea Lipova la 35,42 km
In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Manastirea Plopana Manastirea Plopana la 38,05 km
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Stanca cu chip de om de la Serbesti Stanca cu chip de om de la Serbesti la 44,29 km
Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
Tiki Village Iasi la 41,1 km
Tiki Village este un mic sat de vacanta la marginea Iasiului, situat in coltul sudic al lacului Venetia (Ciric 3).
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 67,82 km
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau la 69,58 km
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 60,16 km. Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Podul medieval Cantalaresti Stefan cel Mare la 50,32 km. Monument de arhitectura medievala, podul de piatra din satul Cantalaresti, comuna Stefan cel Mare, a fost construit in secolul al XVII-lea, in anul 1636.
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului la 68,58 km. Se afla la capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa.
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara la 60,5 km. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 57,63 km. Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Manastirea Carmelitana din Luncani Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 55,31 km. La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 60,25 km. Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani la 53,27 km. O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 61,31 km. Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Biserica de lemn din satul Buchila Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu la 66,27 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 60,48 km. Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 61,52 km. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Biserica Faghieni Biserica Faghieni Izvoru Berheciului la 56,04 km. Este o bisericuta de lemn documentata din 1930, probabil mai veche.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 55,62 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 66,34 km. Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Capela Ciciola Capela Ciciola Culmea Pietricica la 67,73 km. Unul dintre varfurile importante ale Culmii Pietricica, de fapt, al doilea ca inaltime - 717 m -, este Varful Carunta, accesibil din satul Valea Mare (Faraoani).
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 59,37 km. Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Stanca Piatra Soimului Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.