Localitatea Pipirig (judetul Neamt) Resedinta: Pipirig.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Pipirig, judetul Neamt

Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Izvorul Borcut Bilbor la 48,45 km
Izvorul Borcut se afla la nord-nordvest de Bilbor, in valea paraului Borcutului.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 32,28 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 49,03 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 47,25 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara.
Camera Patrata Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 18,77 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Trei Caldari In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Pestera cu Gheata Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Cariera de travertin Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Cheile Moara Dracului Cheile Moara Dracului sunt scurte, au o lungime de doar 60-70 m.
Grota Ursilor Grota Ursilor Borsec la 48,83 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 46,96 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 47,96 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Dealul Vulpii Botoaia la 42,86 km
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 48,35 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 21,31 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 35,39 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 34,5 km
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Piatra Lacramata Piatra Lacramata Masivul Ceahlau la 32,76 km
Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 29,56 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Varful Cernegura Muntele Cernegura treprezinta bastionul extrem nord-estic al Muntilor Tarcaului, dominand dinspre sud orasul Piatra Neamt. Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 22,61 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 39,3 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 48,26 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului.
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 36,72 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 45,14 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Mofeta Mofeta din Borsec a fost reconstruita in anul 2010, in noua cladire incap pana la 10 persoane.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 32,2 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 11,06 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 10,56 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 29,85 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 28,7 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Codrii de arama Agapia la 18,9 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 22,53 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Podul medieval Soldanesti Falticeni la 30,45 km
Monument istoric, podul de piatra din cartierul Soldanesti, municipiul Falticeni, a fost construit in secolul al XV-lea.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 49,17 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 25,78 km
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia la 30,73 km
Muntii Ceahlau
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 63,03 km. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 68,7 km. In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Podul medieval Zlodica Ceplenita la 66,88 km. Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 55,92 km. Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 69,16 km. La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Piatra lui Kota Piatra lui Kota Muntele Iavardi la 67,72 km. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi. Geocutie si ciomag trekking - Pentru ziua de azi ne-am propus sa parcurgem un traseu in circuit in jurul muntelui Iavardi, primul obiectiv fiind Piatra lui Kota.
Gradina Zanelor Gradina Zanelor Cheile Bicazului la 52,98 km. Gradina Zanelor se afla pe malul geografic stang al Bicazului. Amfiteatru - Distanta mica intre obiective (Suhard-Gradina) m-a intrigat.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 53,05 km. Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 68,76 km. Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 67,01 km. Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 51,78 km. Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 65,33 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Piatra Bardos Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 54,84 km. Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.