Localitatea Oantu (judetul Neamt) Resedinta: Pangarati.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Oantu, judetul Neamt

Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 48,31 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 27,04 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre la 42,22 km
Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 36,99 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 37,36 km
Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 20,37 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 33,82 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 34,13 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Asezarea fortificata Cetatuia Moinesti la 49,92 km
Pe dealul Cetatuia, in zona cartierului Lucacesti din Moinesti se afla urmele unei asezari fortificate geto-dacice.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 37,72 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Varful Vitos Varful Vitos la 36 km
Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Stejaris Tulghes la 31,88 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Casa cu turn cu ceas Casa cu turn cu ceas Tulghes la 33,51 km
Casa cu turn cu ceas, sau prescurtat Casa cu ceas, se afla pe malul drept al raului Putna.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 13 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Monumentul lui Emil Rebreanu Monumentul lui Emil Rebreanu Palanca la 40,11 km
Este binecunoscut, de orice absolvent de liceu, romanul lui Liviu Rebreanu, Padurea Spanzuratilor. Monumentul lui Emil Rebreanu - Palanca - Locatie accesibila, scari lucrate in piatra, loc de aducere aminte. Dupa ploaie rasar si geocutii, nu numai ciuperci - In momentul in care am ajuns la fata locului, ploua din greu. Gasit cutia - Drumul prin pasul Ghimes este usor spre prost, cam trancane masina.
Lunca de Sus Lunca de Sus la 45,76 km
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus Buncarul Cetatea Bufnitei din Valea Garbei - Pentru gasirea geocutiei este necesara privirea cu atentie a fotografiei ascunzisului. Cetatea Bufnitei - Cu ocazia zilei femeilor am vizitat inca o data Cetatea Bufnitei, care este un loc plin de istorie.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 37,49 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Varful Highes Varful Highes Muntii Hasmasului la 30,13 km
Muntele Highes se afla la extremitatea nordica a Muntilor Hasmasului, printr-unul dintre picioarele sale facandu-se racordul cu Ceahlaul.
Piatra Bardos Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 12,24 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Stanca La Panda Stanca La Panda la 38,41 km
Paraul de piatra care se afla la baza muntelui Fratele se numeste Moara Dracului, iar stanca din apropiere La Panda. Am lasat o maimuta verde - Am gasit geocutia cu ajutorul unei alte echipe cu care m-am intalnit in varf. Piatra La Panda - Am abordat piatra prin atac direct, prin poiana de sub ea.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 27,99 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Izvorul Muresului Izvorul Muresului Arama Neagra la 46,55 km
Pornim de langa gara statiunii Izvoru Muresului si urmarim traseul marcat cu cruce rosie.
Pestera Sugau Pestera Sugau Muntii Giurgeu la 47,28 km
Pestera Sugau este o rezervatie speologica, care se afla in muntele Sipos, muntii Giurgeului, la nord de localitatea Voslobeni. Cutie noua - Am inlocuit cutia sparta cu o cutie noua. Un loc extraordinar - Inainte de a intra in pestera am cautat geocutia. Recomand - Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului la 45,52 km
Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 37,45 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 14,45 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes la 39,7 km
Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant. Ascunzis pe teren privat - Dupa ce am parcat masina langa batrana locomotiva, am pornit in cautarea geocutiei ascunsa langa cetatea din valuri de pamant, aflata la est de Kontumac. Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 36,82 km
Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Deasupra Tunelului Ciumani Deasupra Tunelului Ciumani Munceii Nascalatului la 47,03 km
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Casalotul din Caldari Casalotul din Caldari Muntii Tarcaului la 38,89 km
La Caldari este numele unui mic perimetru aflat sub Culmea Scarisoara, un picior al Muntelui Stogu - ultimul varf serios (1519 m) al Culmii Grindusu din Muntii Tarcaului. Despre casalot - Casalotul este un mamifer marin asemanator cu balena, caracterizat prin dezvoltarea mare a capului si prezenta dintilor pe falca inferioara. Casalotul din Curatura lui Mihai - La urcare am urmat traseul sugerat, care pleaca din Pasul Ghimes-Palanca.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 38,85 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 20,3 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 13,37 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 16,03 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 44,26 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 14,16 km
Deasupra norilor - Muntii Ceahlau
Deasupra norilor - Muntii Ceahlau la 19,98 km
Cetatea Racu Cetatea Racu la 65,82 km. Ruinele Cetatii Paganilor se afla la vest de vatra satului Racu, la 7 km, pe un pisc aflat la altitudinea 1273 m. Am gasit geocutia primii - Marcajul cruce albastra, care duce pana aproape de cetate, apare doar din cand in cand. O zi minunata - Ziua de azi a fost o zi minunata, nu numai din punct de vedere meteo, ci si din alte considerente. Revalorizare - Am ajuns la cetatea Racu pe un traseu neconventional ce porneste din Siculeni si trece pe la Piatra Tabulata.
Moara de apa Tinka Gheorgheni la 51,43 km. La inceputul anilor 1900, in Depresiunea Giurgeului existau mai mult de o suta de mori de apa, iar langa paraul Belcina erau mai mult de treizeci.
Biserica catolica Biserica catolica Pauleni-Ciuc la 63,47 km. Pauleni-Ciuc se afla în estul depresiunii Ciucului de Mijloc, la nord de Sumuleu. La Pauleni-Ciuc publicitate nu mai e - De sus, de pe promontoriul pe care este cocotata cocheta biserica a Paulenilor, am urmarit joaca, din curtea scolii de jos, a doi sateni costumati in stravechi straie de luptatori mongoli, ce-i invatau pe copii sa traga cu arcul.
Izvoarele cu apa minerala Moinesti la 53,49 km. Izvoarele cu apa minerala din Baile Moinesti au fost descoperite in 1860, localnicii au inceput sa foloseasca apa din 1885.
Basorelieful palpabil Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc la 65,56 km. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 51,32 km. Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Piatra Floarei Piatra Floarei Muntele Stogu la 66,3 km. Piatra Floarei reprezinta un vast perete de stanca, aproape vertical, aflat pe una dintre cele doua terminatii ale Muntelui Stogu din Muntii Berzunti.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 68,73 km. Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Turn belvedere Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice.
Capela Calvar Capela Calvar Luizi-Calugara la 64,66 km. Dealul Calvar domina dinspre vest comuna Luizi-Calugara.
Varful Colos Colos este un varf remarcabil de 1246 m, aflat pe interfluviul Fisag-Olt al Muntilor Ciucului. Bere blonda - Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Cu bicicletele - Am sosit cu masina, pornind de la Lacul de baraj Frumoasa, si am ajuns pana la capatul drumului asfaltat Drumul Fanului, cu bicicletele pe port-bicicleta. Scuze si multumiri - Multumirile sunt pentru ca ai reamenajat ascunzisul cu o cutie noua.
Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Biserica Sfantul Ioan Botezatorul Delnita la 63,15 km. Delnita, ocolit de DN 12A, se afla la 8 km est de Miercurea-Ciuc. La Delnita sunt multe de vazut! - In peripluul nostru pe la bisericile din satele secuiesti (multumita informatiilor trekkingklubului), popasul la biserica din Delnita era unul obligatoriu.
Baile Arinul Rotund Baile Arinul Rotund la 63,86 km. Baile Arinul Rotund, desi se gasesc la mica distanta de Miercurea Ciuc, sunt mai putin cunoscute si vizitate.
Lavanda Galautas la 60,25 km. La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Capela Sfantul Anton de la Madaras Capela Sfantul Anton de la Madaras la 57,96 km. Capela Sfantul Anton apartinand satului Madaras are, ca institutie, o vechime apreciata de primaria localitatii ca fiind istorica, fara o data precisa, cladirea actuala fiind considerata de data recenta (probabil, secolul XX). Pe urmele inaintasilor! - La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In drum spre sarmale - In drum spre festivalul sarmalelor umplute de la Lazarea.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 64,82 km. Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 51,06 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776.
Capela Salvator Capela Salvator Sumuleul Mic la 65,41 km. Pe culmea Sumuleului Mic - binecunoscutul loc de pelerinaj de Rusalii - se afla doua capele: Salvator si Isus in Chinuri. Cu bicicleta pe Sumuleul Mic - Era si timpul sa scot bicicleta, cu toate ca erau doar vreo 5 grade afara.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.