Localitatea Farcasa (judetul Neamt) Resedinta: Farcasa.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Farcasa, judetul Neamt

Avenul Licas Avenul Licas la 39,09 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere depasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675m. Licas - Am urcat la varf pe marcaj din valea Suhardului, cu trecere pe la refugiul din saua Licas, la varf si apoi la aven. Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund.
Drumul Talienilor Drumul Talienilor, Crucea Talienilor, Pasul Stanisoara.
Capela Sfantul Emeric Capela Sfantul Emeric Ditrau la 46,04 km
Capela sfintita in cinstea Sfantului Emeric se afla in Felszeg, partea de sus a localitatii Ditrau, iar la intrare se gaseste si o clopotnita. Pe locul capelei de azi se afla o biserica construita in 1937, care a fost nationalizata in 1948 si transformata intr-o scoala, pentru ca mai tarziu sa fie restituita Bisericii Catolice.
Rezervatia de zimbri Dragos Voda Vanatori-Neamt la 30,48 km
La gradina zoologica de la Vanatori-Neamt primii zimbri au fost adusi in anul 1969.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 22,39 km
Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala. Este compusa din 3 nivele: subsol, parter, si un turn-(clopotnita).
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 22,91 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 22,2 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende. Este o stanca mare, impresionanta, care se afla intr-un luminis.
Lavanda Galautas la 43,52 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei. Deasupra cascadei se afla un interesant bloc de piatra suspendat, cu vegetatie deasupra.
Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m. Zona cea mai inalta a muntelui este reprezentata de un platou central, cu o latime de 1 km si lungime de 6 km, dispus pe directia nord-sud.
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 42,77 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici. Hramul este Intrarea Maicii Domnului in Biserica.
Pietrosu Bistritei Pietrosu Bistritei la 33,36 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 30,92 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 20,92 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata. De la Piatra Lata se vad lacul de acumulare Izvoru Muntelui, statiunea Durau, si valea paraului Schit.
Mlastina de la Paraul Rusilor Bilbor la 28,26 km
Mlastina de la Paraul Rusilor, mlastina cea mai compacta a Bilborului, se afla la gura de varsare a Paraului Rusilor in Bistricioara. Ocupa lunca de pe partea dreapta a Bistricioarei, are o suprafata de 15-16 hectare.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 46,76 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare. A fost, totodata, unul dintre organizatorii turismului montan din oras.
Padurea Corhanei Dobreni la 46,61 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 36,51 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului. Traseul Cabana Ecolog - Saua Strungii - versantul vestic Munticelu - Piatra Sugaului - Jgheabu cu Lusi - Cabana Ecolog este de tip circuit, si marcat cu triunghi rosu.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 46,55 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo. Gasim aici un micut parc zoologic, ce reuneste specii reprezentative din fauna locala, ursi, lupi, vulpi, caprioare, pasari.
Izvorul Pierre Curie Izvorul Pierre Curie Borsec la 29,21 km
Izvorul Pierre Curie este situat pe poteca care duce spre Cetatea Bufnitelor, de la Izvorul Stravechi. Justificare gasire cu dovada foto - Am acceptat poza atasata comentariului. Poarta numele lui Pierre Curie, in amintirea savantului francez care a descoperit radiul.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 39,06 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951. Casa-muzeu din Humulesti a fost restaurata, pastrand particularitatile arhitecturii si vietii populare ale vremii de atunci.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 49,72 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2. Poate fi atins dinspre Lunca Bradului, Gura Haitii, sau Toplita.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 39,48 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului. O moara de apa, o piua de batut sumani si o steaza, un fierastrau de apa, un teasc masiv, si o instalatie de distilare.
Biserica ortodoxa veche din Recea Biserica ortodoxa veche din Recea Tulghes la 30,86 km
Satul Recea este aflat la 9 km de Tulghes - resedinta comunala - pe drumul transmontan care duce la Ditrau.
Piatra Bardos Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas. Se mai numeste is Peretele Lapos.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 48,18 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Varful Pietros 2 Muntii Calimani la 49,74 km
Varful Pietros Una prea plina, cealalta prea goala! - Am descris traseul care ne-a adus pe Varful Pietrosu in cadrul consemnarii gasirii celeilalte cutii de pe varf.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 38,5 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt. Este localizata pe stanca Timus de pe culmea Plesului, la o altitudine de 480 m si la o diferenta de 80 m fata de albia Neamtului.
Strandul Urmanczy Strandul Urmanczy Toplita la 45,58 km
Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy. Pana in anul 1850 strandul era vizitat doar de membrii familiei si invitatiilor lor.
Piatra Laptariei Bilbor la 24,79 km
Piatra Laptariei se afla la est de comuna Bilbor, la nord de raul Bistricioara, intre Piciorul Pintea si Fagetelul. La sud-vest de varful aflat la o altitudine de 1450 m, gasim o stanca cu dinti ascutite, denumita (probabil mai recent) Stanca lui Codrean.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 9,6 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste. A fost construita in 1991, cu elemente de stil medieval.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 29,14 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50. Astfel orasul a facut un prim pas spre redobandirea statutului de statiune balneoclimaterica.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 47,03 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare. Bahrin fiind o alta denumire a schitului.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 38,18 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau. Aici sunt depuse osemintele a 771 de eroi romani cazuti in luptele duse in zona in timpul Primului Razboi Mondial.
La Morminte La Morminte Masivul Ceahlau la 20,54 km
In contradictie cu inscriptia de pe cruce si relatarile multor blog-uri de pe net, victimele luptelor din acest loc nu erau romani, ci rusi si nemti. Textul de pe placuta comemorativa: In memoria ostasilor ce s-au jertfit pentru apararea patriei in cel de al doilea razboi mondial, 1944, in locul Curmatura de pe Muntele Ceahlau.
Izvorul Oltului Izvorul Oltului la 49,63 km
Izvorul geografic al Oltului
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 11,59 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Camera Patrata Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva. Legenda spune ca Detunatele au aparut ca urmare a unui traznet, care a lovit stanca si a despicat-o.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 19,23 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber. Acces spre cabana dinspre Durau, pe traseul marcat cu banda rosie, sau prin cascada Duruitoarea pe cruce rosie, apoi pe triunghi galben.
[ Sus ↑ ]
Piatra Runcului - Tulghes
Piatra Runcului - Tulghes la 19,79 km
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia la 21,39 km
Muntii Ceahlau
Saua Diecilor Muntii Suhard la 62,3 km. Saua Diecilor - Saua Diecilor
Punct belvedere Punct belvedere Sacadatul la 57,49 km. Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Capela si clopotnita Aldamas la 68,36 km. Capela din satul Aldamas, sat care apartine de Ghimes-Faget, se afla pe un versant de munte la vest de Poalele Aldamasului (Aldomas alja).
Fereastra de sub Casoaia Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Carta Carta la 69,29 km. Carta timp indelungat a fost centrul Ciucului de Sus, o vreme fiind si centru administrativ, in comuna functionand vreme indelungata chiar si un spital comunal. Vom reveni cu mai multa imaginatie - Pe langa indiciul (incitant) din descrierea ascunzisului am primit de la administratorul site-ului indicatii in plus. Impreuna cu Ineu, Danesti si Madarasi au format parohia Csíknagyboldogasszony, din care pe parcurs ultimele doua sate s-au desprins.
Cetatea din valuri de pamant Redut Cetatea din valuri de pamant Redut Ghimes la 69,74 km. Cetatea se afla pe botul de deal ce formeaza interfluviul dintre paraul Karenta (pe versantul opus se afla complexul memorial Kontumac) si paraul Sant. Cetatea Redut nu e cetate! - Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Cetatea din valuri de pamant Redut - Ghimes - In orice anotimp zona arata impecabil. Cel pe care era trasata granita dintre Imperiul Austro-Ungar si Moldova, pornind din Pasul Ghimes-Palanca.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 50,03 km. Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Manastirea Prodromita Manastirea Prodromita Palanca la 69,88 km. Manastirea Prodromita din Palanca se afla pe strada Schitului, pe valea paraului Sant, la aproximativ 1,5 km distanta de DN12A. Este un lacas de cult ortodox de rit vechi, cu hramul Maicii Domnului.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 68,4 km. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Biserica catolica Sfantul Apostol Toma Tomesti la 67,07 km. In anul 1333 satul Tomesti are propria biserica parohiala, iar constructia actualei biserici in stil baroc a fost finalizata in jurul anului 1776. Pe clopotnita bisericii se afla un cadran solar, asociat cu trasul clopotelor de la amiaza.
Biserica catolica Biserica catolica Sandominic la 64,03 km. Biserica baroca din Sandominic a fost construita intre anii 1787-1802, si are patronajul Sfantului Dominic. Biserica romano-catolica impreuna cu zidul de incinta este monument istoric, HR-II-m-A-12963.
Fantana intelepciunii Fantana intelepciunii Remetea la 50,02 km. Fantana intelepciunii se afla in centrul comunei Remetea, la intersectia strazii Banya si Paraul Pietrei. A fost inaugurata in anul 2019, cu ocazia zilelor comunei Remetea.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Urziceanca - Atractii turistice Malnas Localitati apropiate: Busmei la 0,56 km, Stejaru la 1,35 km.
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.