Localitatea Doljesti (judetul Neamt) Resedinta: Doljesti.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Doljesti, judetul Neamt

Lacul Veselaru Lacul Veselaru
Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Trei Caldari Trei Caldari
Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Dealul Vulpii Botoaia
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Balta Paradisul Verde
La Izvoare, Balta Paradisul Verde
Schitul Mastacan Schitul Mastacan
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Manastirea Lipova Manastirea Lipova
In numele acestei manastiri sunt vehiculate informatii - uneori amestecate - despre trei locasuri de cult diferite, dintre care doar unul fiinteaza, prezentul geoobiectiv.
Cetatea noua a Romanului Gadinti
Cetatea noua a Romanului se afla pe raza comunei Gadinti, pe malul stang al raului Siret, la aproximativ 5 km de orasul Roman.
Podul medieval Zlodica Ceplenita
Monument istoric, podul de piatra din satul Zlodica, comuna Ceplenita, a fost construit in secolul al XV-lea.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura
Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt
Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Podul Trancu Iasi
Podul Trancu se afla in Iasi, peste raul Bahlui, la jumatatea distantei dintre Podul din Tudor Vladimirescu si Podul Ros.
Varful Cernegura Varful Cernegura Muntii Tarcaului
Varful Cernegura - Gasit geocutia in crapatura de la baza fagului.
Lunca Mircesti
Lunca Mircesti (Vasile Alecsandri), arie naturala protejata, rezervatie naturala de tip forestier.
Padurea Corhanei Dobreni
Padurea Corhanei, Dobreni
Manastirea Plopana Manastirea Plopana
Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Stanca Piatra Soimului Stanca Piatra Soimului
Promontoriul este situat in comuna care i-a imprumutat numele (anterior Calu-Iapa - Calu), la granita dintre satele Piatra Soimului-Calu si Poieni-Fundu Calului, pe stanga paraului Calu.
Podul de piatra peste Bahlui Iasi
Podul de piatra peste Bahlui, din Iasi, a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt
Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Stanca cu chip de om de la Serbesti Stanca cu chip de om de la Serbesti
Stanca cu chip de om de la Serbesti este o rezervatie naturala geologica, declarata monument al naturii.
[ Sus ↑ ]
Picturi murale Picturi murale Bacau. In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan. Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Altarul Altarul Stogul de piatra. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Padurea de Argint Varatec. Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Lacul Iapa Lacul Iapa. Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Codrii de arama Agapia. Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Capela Ghert Capela Ghert Luizi Calugara. Dealul Ghert delimiteaza spre nord teritoriul comunei Luizi Calugara, dominand unul dintre satele sale componente, Osebiti.
Iazul lui Dumnezeu. Iazul lui Dumnezeu, Lacul Mihaila
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara. Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Belvedere Repedea Iasi. Punct de belvedere la rezervatia Repedea, dealul Bucium, de unde se vede Iasiul de sus.
Manastirea Sihastria Agapia. Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului. Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Locul fosilifer Dealul Repedea Barnova. Locul fosilifer Dealul Repedea, Barnova
Poiana cu lac si foisor Poiana cu lac si foisor Muntii Tarcaului. La capatul unui sir de obiective naturale pitoresti si interesante - Statiunea balneara Negulesti, Schitul Sfantul Andrei, Cascada Duras, Lacul Iapa, se afla o veche amenajare cinegetica, avand drept principala componenta un foisor ridicat in marginea unei poieni ce are in mijloc un laculet.
Biserica de lemn din satul Buchila Biserica de lemn din satul Buchila Nicolae Balcescu. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.