Localitatea Caciulesti (judetul Neamt) Resedinta: Girov.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Caciulesti, judetul Neamt

Varful Toaca Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 35,61 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Crucisatorul Crucisatorul Munceii Uture la 41,56 km
Pe culmile Munceilor Uture sunt raspandite numeroase steiuri izolate, urme ale dezagregarilor din perioadele glaciare.
Cascada Pusu Cascada Pusu Cernegura la 11,06 km
Fara valente morfometrice deosebite, casacada Pusu de pe Muntele Cernegura exista si subzista sub forma unui firicel de apa spanzurat pe un prag stancos de circa 6-7 m.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 38,94 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 43,43 km
Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Cascada Bahrin Bahrinul Mic este numele unui segment - cel de obarsie - al unui mic aflunt al Bistritei.
La Deget La Deget Munceii Uture la 40,72 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Trei Caldari In partea de nord a orasului Piatra Neamt se ridica muntele Cozla, cu altitudinea de 657 m in punctul numit Trei Coline si 679 m in punctul Trei Caldari. Trei Caldari Piatra Neamt - Gasit mai greu geocutia. Caldarile din piatra seaca - Se zice ca scoti apa si din piatra seaca. Caldari cu plin - Anul 2016 a fost el insusi un an plin pentru ascunzis.
Varful Ciudomir Varful Ciudomir, cu cei 1649 m ai sai, este nu doar al doilea varf al Muntilor Tarcaului, dupa Grindusu (1664 m), ci si al Muntilor Trotusului, la egalitate insa cu Nemira Mare. Varful Ciudomir - Muntii Tarcaului - Bine mascata de padure, aici se afla o piramida geodezica ce marcheaza varful.
Cascada Duras Cascada Duras Muntii Tarcaului la 21,31 km
Printre multele, dar, in general, micile si, totusi, spectaculoasele cascade ale Muntilor Tarcau, Cascada Duras este una care beneficiaza de acest ultim atu. Modificari descriere - Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 27,49 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 28,43 km
Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 49,96 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Casa memoriala Mihail Sadoveanu Vanatori-Neamt la 38,38 km
Muzeul judetean din Vanatori-Neamt este dedicat scriitorului Mihail Sadoveanu, se afla la sud de satul Manastirea Neamt.
Lacul Iapa Lacul Iapa la 23,89 km
Lacul Iapa este, daca nu cel, printre cele mai recente lacuri, cat de cat notabile, aparute in mod natural.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 14,37 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt la 28,46 km
In curtea Muzeului de Istorie si Etnografie din Targu Neamt sunt expuse mari instalatii populare, achizitionate cu 30 de ani in urma, ultimele aflate pe teritoriul judetului.
Codrii de arama Agapia la 25,71 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 14,07 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 41,55 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Padurea Corhanei Dobreni la 6,05 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 21,74 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Schitul Mastacan Schitul Mastacan la 19,02 km
Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 17,87 km
Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Padurea de Argint Varatec la 24,91 km
Rezervatia naturala de interes national Padurea de Argint se afla pe teritoriul comunei Agapia, la o altitudine de 540 m.
Schitul Lipovenilor Schitul Lipovenilor la 13,31 km
Numindu-l si Bahrin, vorbim, acum, despre un schit reinfiintat dupa 1990 de lipovenii din Piatra Neamt.
Pestera Sfantului Chiriac Tazlau la 28,41 km
Masa lui Stefan Voda si Pestera Sfantului Chiriac.
Camila de pe Munceii Uture Camila de pe Munceii Uture la 41,77 km
In-afara de mai cunoscutele Piatra cu Ceaun, Stogul de Piatra sau Altarul, pe culmile Munceilor Uture, chiar aproape de acestea, mai pot fi intalnite inca alte stanci cu forme interesante sau bizare.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 27,53 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Caciula Dorobantului Caciula Dorobantului Masivul Ceahlau la 39,38 km
Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata. Dupa 6 ani de la amplasare - Vizitez destul de des Ceahlaul, am fost de cateva ori si aici, dar in ultimii ani nu am trecut prin zona Curmaturii Piatra Lata.
Piatra cu Apa Piatra cu Apa Masivul Ceahlau la 39,09 km
Piatra cu Apa este o klippa de calcar, care se afla langa poteca marcata cu banda albastra, care urca de la Izvorul Muntelui pana la cabana Dochia.
Lacul Cuiejdel Lacul Cuiejdel de langa comuna Garcina, este cel mai mare lac de baraj natural din tara. Lacul Cuejdel I - Am gasit foisorul presupunand ca este cel din coada lacului adica din extremitatea nordica a lui conform pozei Mam uitat sub el unde lipsea o scandura Iam dat ocol cautand la baza lui dar presupun ca a fost aruncata la gunoi odata cu ecologizarea/ curatenia ce sa facut la lac asta vara.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 39,69 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 10,71 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Piatra Crapata Piatra Crapata Munceii Uture la 48,15 km
Munceii Uture reprezinta un vanjos brat lateral din extremitatea sud-estica a Muntilor Tarcaului, desprins din Culmea Runcu Stanelor - prelungirea sudica a culmii Gosmanului. Piatra Crapata Runcu - Am urcat pe jos pana la Runcu si de acolo la obiectiv.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 41,72 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 9,01 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Camera Patrata Camera Patrata se afla in Masivul Ceahlau, in apropierea potecii marcate cu banda albastra, in grupul stancos numit Detunatele. Usor de gasit - La vedere, privelistea superba. De ziua Micii Unirii - Desi am cautat-o de ziua Marii Uniri, 1 decembrie 2016, ceata si aparatul au fost impotriva.
Stanca Dochiei Stanca Dochiei Masivul Ceahlau la 38,95 km
Stanca Dochiei este un cunoscut obiectiv turistic, despre care exista mai multe legende.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 28,42 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 43,66 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 29,53 km
Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 21,34 km
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia
Durau - Piatra Lata - Panaghia - Cabana Dochia la 39,9 km
Muntii Ceahlau
Turnurile Iavardi Turnurile Iavardi Valea Iavardi la 55,63 km. Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Clopotnita din valea paraului Petki Clopotnita din valea paraului Petki Ghimes-Faget la 53,24 km. Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului la 52,92 km. Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Manastirea Plopana Manastirea Plopana la 63,47 km. Este o manastire noua, din anul 2000, de calugari, ridicata intr-o zona cu vechi traditii monahale.
Ruinele fostului schit Lapos Ruinele fostului schit Lapos Darmanesti la 65,38 km. Schitul Lapos, aflat sub muntele omonim, ce apartine Muntilor Ciucului, a fost infiintat de un calugar in 1737, functionand pana in 1850 cand a fost distrus de un incendiu.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 58,64 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 68,05 km. Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 67,78 km. Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Varful Hegesca Varful Hegesca Culmea Pietricica la 56,11 km. Dealul Hegesca este un mic interfluviu dintre obarsiile paraului Bahna ce curge, drenat printr-un canal de beton, prin comuna Luizi-Calugara.
Valea Garbea Valea Garbea la 63,18 km. Satul Valea Garbea apartine de comuna Lunca de Sus. La Capela Sfantul Benedict - Un ascunzis bine gasit.
Izvoarele cu apa minerala Moinesti la 54,77 km. Izvoarele cu apa minerala din Baile Moinesti au fost descoperite in 1860, localnicii au inceput sa foloseasca apa din 1885.
Cetatea Rakoczi Cetatea Rakoczi, aflata la granita dintre comunele Palanca si Ghimes-Faget, a fost ridicata tocmai in legatura cu granita, dar, in vremea aceea, dintre Austro-Ungaria si Moldova. Fotografii de nota 10 - Multumesc pentru apreciere, desi nu am prevazut ca ascunzisul sa se ascunda in halul in care am vazut in fotografie. Descriere confuza, cautare nereusita - Din cate am inteles eu, nu a fost chiar o cetate. Neglijenta impardonabila - Exista, intr-adevar, o confuzie in descriere.
Cariera de travertin Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Biserica Sfantul Nicolae Brosteni la 66,55 km. Ansamblul bisericii Sfantul Nicolae din Brosteni cuprinde si o biserica de lemn, si o clopotnita.
Valea Iavardi Paraul Iavardi este un afluent din dreapta al paraului Valea Rece.
Biserica de la Kontumac Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.