Localitatea Brasauti (judetul Neamt) Resedinta: Dumbrava Rosie.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Brasauti, judetul Neamt

Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 47,95 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Parcul zoologic Cozla Parcul zoologic Cozla Piatra Neamt la 9,66 km
Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 47,49 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 19,33 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana Luncani la 38,85 km
La Manastirea Carmelitana de la Luncani se arganizeaza numeroase activitati, se fac vizite, incheiate cu pelerinaje pe dealul din spatele manastirii, pe care s-a amenajat un Drum al Crucii. Drumul Crucii de la Manastirea Carmelitana - Luncani - In padurea din jurul manastirii a inceput concursul de triluri.
Padurea Corhanei Dobreni la 14,12 km
Padurea Corhanei, Dobreni
Manastirea Pestera Manastirea Pestera Garcina la 13,95 km
Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.
Culmea Ghimilcinis Culmea Ghimilcinis la 45,03 km
Din drumul care duce dinspre statiunea Lacu Rosu spre Trei Fantani, din apropierea Cheilor Duruitoarei, un drum de pamant urca spre culme, trecand apoi inspre comuna Damuc.
La Deget La Deget Munceii Uture la 29,64 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Cabana Fantanele Cabana Fantanele Masivul Ceahlau la 40,02 km
In prezent, in Poiana Fantanele gasim o cabana moderna, cu restaurant si terasa in aer liber.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 35,99 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Manastirea Carmelitana din Luncani Manastirea Carmelitana din Luncani la 38,95 km
Carmelitii sunt prezenti in Romania din 1992, in Bacau din 1998, cand s-a inceput constructia manastirii de la Luncani. Manastirea Carmelitana din Luncani - Am fost pe punctul de a abandona cautarea. Carmelitani - La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 46,85 km
Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 2,76 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Picturi murale Picturi murale Bacau la 50 km
In cadrul unui proiect de regenerare urbana prin arta stradala, au fost schimbate zidurile gri a zeci de cladiri din orasul Bacau.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 45,53 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 48,78 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Capela-clopotnita din Buha Capela-clopotnita din Buha Ghimes-Faget la 43,57 km
Catunul Buha (Fagetul de Sus/Ghimes-Faget) este format din cateva case concentrate la gura vaii omonime (afluent al Trotusului), o parte fiind insirate si pe vale, in amonte. Capela Fagetul de Sus - Clopotul provine de la o clopotnita a cultului greco-catolic, dupa dizolvarea acestuia.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 45,66 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Biserica de lemn Luncani Biserica de lemn Luncani la 37,32 km
O adevarata bijuterie arhitectonica si artistica, biserica de lemn de la Luncani a fost ctitorita, prin 1777, de un razes, Constantin Tumurug. Biserica de lemn Luncani - Cutia era un pic descoperita, dar in stare buna. Dar nu am gasit cutia - Buna, am ajuns la biserica, am cautat in scorburile a 2-3 nuci ce pareau a fi cel descris, dar nu am avut noroc.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 17,54 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Piatra Bardos Piatra Bardos Cheile Bicazului la 48,14 km
Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Fantana Rece Fantana Rece Valea Boros la 47,4 km
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros  (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km. Geocutie noua la Fantana Rece - Ultima data am vizitat Fantana Rece si Muntele Tatalui in anul 2012, in luna mai. Multumiri calduroase pentru cutia de la Fantana Rece - Cred ca am mai trecut pe la Fantana Rece dupa ce am ascuns prima cutie - cea, intre timp, disparuta.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 6,63 km
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Varful Geamana Varful Geamana Muntii Tarcaului la 31,29 km
Varful Geamana este un important nod orografic al Muntilor Tarcaului, aflat pe o culmea importanta a sa, Runcul Stanelor - racordata la culmea principala in Batca Rachitei, in directie opusa (sud) Culmii Gosmanu.
Varful Grindusu Varful Grindusu Muntii Tarcaului la 33,03 km
Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Parcul Natural Vanatori-Neamt la 44,14 km
Parcul Natural Vanatori-Neamt este singurul loc din Europa in care zimbrul poate fi vizitat in toate cele trei forme de habitat.
Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita Muntii Berzunti la 48,57 km
Varful Tarnita, cu cei 892 m ai sai, este unul dintre cele mai importante de pe culmea principala a Muntilor Berzunti, cel mai important al jumatatii vestice a crestei. Rasuflatorile Calde de sub Varful Tarnita - Am abordat varful Tarnita dinspre nord, plecand de la lac. Dansand cu serpii - Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
Scari acces Scari acces Statia meteorologica Varful Toaca la 38,97 km
Pentru a facilita accesul intre statia meteorologica de sub Toaca si observatorul meteo de pe varf, in anii 70 a fost amplasata aici o scara din lemn.
Izvoarele cu apa minerala Moinesti la 43,94 km
Izvoarele cu apa minerala din Baile Moinesti au fost descoperite in 1860, localnicii au inceput sa foloseasca apa din 1885.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 5,37 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Muntele lui Simon Muntele lui Simon Muntii Stanisoarei la 19,21 km
Muntele lui Simon (974m) este un munte pitoresc in apropiere de Piatra Neamt, cu acces relativ usor de la Sanatoriul TBC, respectiv manastirea Bisericani. Geocutia lui Dorin si a lui Radu - Foarte bine. Pestera Sfantul Chiriac - Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte.
Capela Sinislau Capela Sinislau Luizi-Calugara la 49,39 km
Dealul Sinislau delimiteaza spre sud teritoriul comunei Luizi-Calugara.
Dealul Vulpii Botoaia la 8,52 km
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Piatra cu ceaun Piatra cu ceaun Stogul de piatra la 29,71 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Ceaunul a fost cu plin - Am gasit relativ usor cutia (ba chiar una dintre nepoatele noastre - 14 ani) doar pe baza indicatiilor. Drum in stare buna - Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului.
La Bechet La Bechet Valea Bicajelului la 47,33 km
La 8 km fata de statiunea Lacu Rosu, Bicajelul se apropie de peretii Ghilcosului si ai Bechetului, care spera sa opreasca inaintarea paraului.
Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor Biserica de la fostul Schit al Lipovenilor la 9,06 km
Schitul Lipovenilor se afla aproape de obarsia paraului Doamna, afluent al Bistritei, numita Bahrinu Mare.
[ Sus ↑ ]
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei
Lacul Cuiejdel - Muntii Stanisoarei la 25,35 km
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Culmea Gosmanu, Muntii Tarcau la 29,71 km
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 66,82 km. Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 67,57 km. Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 65,71 km. Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Valea paraului Oroci Valea paraului Oroci la 67,52 km. Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Capela Sfanta Elena Capela Sfanta Elena Nadejdea la 61,1 km. Flavia Iulia Helena, cunoscuta sub numele de Sfanta Elena, a fost mama imparatului Constantin cel Mare.
Capela Sfantul Gellert Tengheler Capela Sfantul Gellert Tengheler Ditrau la 64,28 km. Mica capela, situata langa drumul care leaga Ditrau de Tulghes, a fost sfintita in iulie 2004, cu ocazia unei slujbe traditionale de hram pentru sarbatorirea zilei Sfantei Ana.
Capela Sfanta Inima Gheorgheni la 62,95 km. Capela Sfanta Inima - Cetatea Both, Gheorgheni. Multumesc pentru ascunzis - In fata bisericutei statea o pereche de indragostiti.
Capela Bozdos Capela Bozdos Valea Seaca Nicolae Balcescu la 55,97 km. Pe Dealul Bozdos (Ungureanului) ce domina satul Valea Seaca dinspre vest se afla, ca pe toate dealurile din nord-vestul Culmii Pietricica, o capela a puternicei comunitatii catolice bacauane de sub aceasta culme.
Casa Memoriala Armeneasca Casa Memoriala Armeneasca Frumoasa la 64 km. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.
Troita Eroilor Troita Eroilor Cosnea la 51,98 km. Troita a fost ridicata in 2010 de comunitatea romaneasca din satele Cosnea (comuna Agas) si Pajistea (comuna Palanca) in cinstea granicerilor romani care au pierit pe aceste meleaguri in timpul Primului Razboi Mondial. Sub privirile unui caine ciobanesc plictisit - Se pare ca troita se afla mai aproape de satul Pajistea, decat de Cosnea. Calauza - Ajutorul GPS este binevenit pentru a ajunge in zona cutiei.
Cariera de travertin Cariera de travertin Borsec la 67,07 km. Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Biserica de lemn Valea Mare Biserica de lemn Valea Mare Faraoani la 59 km. Biserica de lemn - inima de stejar - din satul Valea Mare, comuna Faraoani, este una dintre cele mai vechi dintre cele ale comunitatilor catolice din zona Bacaului.
Castelul omului simplu Castelul omului simplu Corbu la 60,55 km. In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta.
Cripta armeneasca Cripta armeneasca Tulghes la 52,53 km. Cripta armeneasca din Tulghes este o cladire istorica cu o forma geometrica hexagonala.
La Jgheaburi La Jgheaburi Dealul Cosna la 68,39 km. Sub Dealul Chichilau - terminația nordica a Dealului Coșna, ce domina dinspre sud-est confluenta Slanic-Trotus, pe versantul sau estic, se afla un brau de gresie, ce iese la zi sub forma unor stanci de diferite forme.
Conacul Bialis Conacul Bialis Mihaileni la 63,3 km. Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 63,22 km. Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
Dealul Dracoaia Dealul Dracoaia la 63,24 km. Dealul Dracoaia se afla intre orasul Targu Ocna si comuna Dofteana, la nord-est de raul Trotus. Multumiri pentru semnalizarea erorilor - Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Pe Drumul Crucii pe Dracoaia - Dealul Dracoaia reprezinta un cert punct de atractie aproape irezistibila. Dealul Dracoaia - Am gasit cutia in stare buna.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.