Localitatea Bradu (judetul Neamt) Resedinta: Grinties.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bradu, judetul Neamt

Capela catolica Iavardi Capela catolica Iavardi Valea Rece Lunca de Jos la 42,93 km
Capela localizata in catunul Iavardi, este situatã pe un bot de deal de pe stanga paraului omonim, fiind aflata la 1,5 km (de ulita de pamant, circulabila auto) fata de drumul asfaltat ce traverseaza satul Valea Rece. Ascunzis facil, cu acces mai greoi la capela - Dupa tura in circuit in jurul muntelui Iavardi.
Pasul Dracului Pasul Dracului Balan la 39,74 km
Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.
Casa memoriala Veronica Micle Targu Neamt la 44,23 km
Relicva pretioasa a veacului trecut, Casa memoriala Veronica Micle se afla in centrul vechi al orasului Targu Neamt, vizavi de Muzeul de Istorie si Etnografie.
Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau Izvorul Pestera si Poteca educativa Ditrau la 29,54 km
Izvorul Pesterii (in limba maghiara Barlangi forrás, Izvorul Sfanta Ana) se afla la nord-est de Ditrau, in apropierea si la sud-vest de Pasul Tengheler.
Buncarele de pe Piciorul Mare Buncarele de pe Piciorul Mare Lunca de Jos la 48,43 km
Pe Piciorul Mare, versantul stang al vaii Paraului Mare (afluent de dreapta al Trotusului), se afla resturile a nu mai putin de 4 buncare ce provin din Al Doilea Razboi Mondial. Buncar-ascunzis - In loc sa urc pe muchia Piciorului Mare, mi-am continuat drumul de la vechiul cimitir evreiesc pe poteca larga de pe curba de nivel.
Casa memoriala Ion Creanga Humulesti la 43,51 km
Construita in anul 1830 de bunicul dinspre tata a lui Ion Creangã, Petrea Ciubotariul, casa a devenit muzeu in anul 1951.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina Biserica catolica Sfanta Ecaterina Ditrau la 35,25 km
Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Biserica de lemn din Piatra Soimului Biserica de lemn din Piatra Soimului la 47,99 km
Monument istoric, biserica este ridicatã in anul 1792, înlocuind o bisericuța ce aparținea unui vechi schit sarbesc-lipovenesc.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 38,1 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Pasul Hanu Pasul Hanu Muntii Tarcaului la 43,23 km
Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).
Crucea dr Iacomi Crucea dr Iacomi Muntele Cernegura la 38,73 km
Dr Gheorghe Iacomi (1914-1991) a fost unul dintre cei mai buni chirurgi ai Romaniei (practician si cercetator), desfasurandu-si aproape intreaga activitate in Piatra Neamt. Crucea Dr Iacomi - Gasit geocutia plina de apa in scorbura verticala care probabil se umple la orice ploaie sau ninsoare.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 32,59 km
Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Poiana Gitioana Poiana Gitioana Muntii Tarcaului la 40,03 km
Orice om pasionat de munte, de drumetie, in general, a lecturat mai in copilarie, mai incoace, spre maturitate, descrierile de calatorie prin muntii Neamtului ale lui Calistrat Hogas.
Codrii de arama Agapia la 35,41 km
Rezervatia forestiera Codrii de arama are o suprafata de aproximativ 10 hectare, si se afla pe teritoriul comunie Agapia, pe dealul Filioara.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 39,98 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Manastirea Ceahlau Manastirea Ceahlau la 8,13 km
Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Mesteacanul pitic Mesteacanul pitic Borsec la 22,45 km
Mesteacanul pitic, Betula Humilis, este o planta ocrotita, deoarece este pe cale de disparitie.
Cascada Lomasita Cascada Lomasita este o cadere de apa spectaculoasa, pe mai multe trepte dreptunghiulare, din roca dura. Domnisoara Lomasita si Domnul Lomasel - Ne-am apropiat de locatie de-a lungul paraului Lomasul, trecand prin Poiana Izvor si Poiana Puturosul. La cascada Lomasitei, apa multa in cutie - Dupa ce am ascuns o cutie la Manastirea de la Gura Izvorului, am gasit-o pe cea a Domnului Lomasel, i-a venit randul celei de la Cascada Lomasitei.
Varful Trei Pietre Varful Trei Pietre la 47,55 km
Marcaj: cruce rosie pana la Crucea Condra, in rest nemarcat. Prea multe pietre - In drum spre Crucea Kondra, venind din Lunca de Jos, am cautat geocutia.
Lacul Veselaru Lacul Veselaru la 48,69 km
Lacul are lungimea maxima de 50 m, latimea medie de  30 m si adancimea maxima de 12 m.
Cetatea Bufnitei Cetatea Bufnitei la 21,02 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Copacul singuratic Copacul singuratic Remetea la 38,81 km
In partea sudica a localitatii Remetea, in lunca plata dintre raul Mures si cimitirul catolic, putem observa un copac singuratic.
Dealul Vulpii Botoaia la 43,04 km
Dealul Vulpii - Botoaia - Ochiul de Stepa.
Piatra Ghilcos Piatra Ghilcos Muntii Hasmas la 24,92 km
Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas
Cuptor de ars var Darmoxa la 30,83 km
Cuptor de ars var - Darmoxa, Brosteni, din anul 1924.
Sinagoga Meseriasilor Targu Neamt la 44,35 km
Sinagoga meseriasilor din Targu Neamt, construita in 1857, are un aspect interesant, cu un exterior de cladire obisnuita, dar cu un interior bogat decorat.
Belvedere Veresvirag Belvedere Veresvirag Ciumani la 48,52 km
Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Lacul Cuejdel Lacul Cuejdel II la 27,4 km
Este un lac de data foarte recenta, aparand in urma unor alunecari masive produse in versantul stang al bazinulului inferior al paraului Cuejdel in anul 1978. Lacul Cuejdel cel mai mare lac de baraj natural din tara - Am gasit cutiuta relativ usor.
Urma pasilor lui Isus Urma pasilor lui Isus Ciumani la 49,46 km
Blocul de piatra pe care putem vedea urmele pasilor lui Isus se afla la sud - sud-vest de localitatea Ciumani.
Cimitirul eroilor Cimitirul eroilor Zencani la 39,72 km
Cimitirul eroilor - Zencani, Toplita Informatii despre Zencani-Toplita - Cimitirul Zencani, cartier al Toplitei si-a luat numele de la dealul sub care se afla.
Varful Vitos Varful Vitos la 18,57 km
Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti. Varful Pietrei Vitos, ca si cutia de pe el, in ceata - Am ajuns pe Piatra Vitos pe o ceata atat de deasa ca era sa-l ratam.
Manastirea Neamt Vanatori-Neamt la 39,28 km
Manastirea Neamt este atestata documentar pentru prima data in 1210, ca rezultatul ctitoriilor domnitorilor Petru Musat, Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare, din secolele XIV-XV.
Babele Gurghiului Babele Gurghiului la 45,44 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci, care se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in Gurghiu, in apropierea varfului Batrana. Un loc minunat - Un loc cu o frumoasa priveliste, care te lasa cu dorinta sa mai mergi pe acolo.
Belvedere Piatra Sugaului Belvedere Piatra Sugaului la 19,75 km
Pentru a ajunge la punctul de belvedere Piatra Sugaului, se porneste de la Cabana Ecolog, amplasata pe teritoriul ariei protejate Munticelu - Cheile Sugaului.
Baia Traditionala Baia Traditionala Poiana Zanelor Borsec la 22,03 km
Baia traditionala Poiana Zanelor a fost amenajata in anul 2009.
Gradina Csiky Gheorgheni la 35,56 km
Gradina Csiky, Gheorgheni
Popasul cu priveliste Popasul cu priveliste Izvoru Muresului la 41,82 km
Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte. Destinatia locul de odihna - De la izvorul de leac pentru ochi am pornit spre varful Arama Neagra, dar intentionam sa ajung doar la popasul amenajat.
[ Sus ↑ ]
Piatra Runcului - Tulghes
Piatra Runcului - Tulghes la 6,91 km
Cascada Duruitoarea - Muntii Ceahlau
Cascada Duruitoarea - Muntii Ceahlau la 7,11 km
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 66,52 km. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Biserica de la Kontumac Biserica de la Kontumac Ghimes la 53,46 km. Despre existenta unei carantine, la postul de frontiera din Pasul Ghimes-Palanca, se vorbeste intr-un document din anul 1764; iar biserica ce a fost construita pentru a deservi personalul postului de frontiera dateaza din 1782. Aveti dreptate - Am ramas si eu nemultumit de ascunzis. Biserica Kontumac - Ascunzisul este foarte expus in zilele cu vizitatori. Acest gen de ascunzis nu rezista - Cand am ajuns la fata locului, nu era nimeni, puteam sa caut linistit.
Biserica Soimeni Biserica Soimeni Pauleni-Ciuc la 67,87 km. Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc. Mai bine doua, decat o singura geocutie - Ajungand la fata locului, mi-am dat seama ca de fapt aceasta este a doua geocutie a bisericii din Soimeni. Curiozitate - Cutia ascunsa de tine a ramas la locul ei? Putem intelege, din pozele tale, care este ascunzisul ei? Am avea astfel inca un motiv sa trecem pe la biserica din Soimeni. Geocutia ascunsa de mine - Am pornit destul de tarziu la cautare de geocutii.
Capela Sfantul Barnaba Capela Sfantul Barnaba Pasul Bucin la 57,61 km. Capela construita in Pasul Bucin a fost ridicata in cinstea Sfantului Barnaba. O usoara plimbare - Dupa ce dimineata am gasit geocutia ascunsa langa mica bisericuta romano-catolica din Sovata, m-am dus sa verific geocutia de la cetatea Rabsonne. Panouri goale pe marginea drumului - In timp ce la Izvorul Doisprezece era inca cat de cat lumina, cand am ajuns in Pasul Bucsin, se facuse intuneric. Pe pamant, dar cu doua creioane - Dupa vizita mea anterioara, dupa o luna, am revenit.
Izvorul geografic al Trotusului Izvorul geografic al Trotusului la 63,46 km. Izvorul geografic al Trotusului, aflat, de-a lungul firului apei, cel mai departe de varsarea raului in Siret (la 162 km de izvor, langa Adjud), a fost recent marcat prin placi indicatoare montate in dreptul brazilor sub care este izvorul, vizibile din drum. Cand fug fetele dupa tine, e bine sa te opresti - Azi a fost a doua oara, cand am incercat sa ajung (din nou) la izvoarele Trotusului. Iarna nu-i ca vara - Multumesc pentru consolidarea ascunzisului.
Biserica catolica Sfantul Stefan Biserica catolica Sfantul Stefan Nadejdea la 56,71 km. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Varful Ascutit Varful Ascutit Muntii Ciucului la 50,54 km. Aflat la extremitatea de nord-vest a Muntilor Ciucului privind frontierele lor), Varful Ascutit este patriarhul altitudinal (1517 m) al intregului sector de nord-vest (interfluviu intre Trotus si Ciughes).
Biserica catolica Sfantul Ladislau Biserica catolica Sfantul Ladislau Frumoasa la 61,25 km. Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Valea paraului Pustnicul Valea paraului Pustnicul Soimeni-Ciuc la 66,89 km. Loc fain de picnic in valea paraului Pustnicul, langa Soimeni-Ciuc.
Stanca cu brazi Multi au cautat-o, putini au gasit-o. Printre sute de abriuri - Ajungerea la obiectiv necesita ceva efort, meritat insa cu prisosinta de frumusetea sa. Stanca cu brazi - Stogul de piatra - Dupa drumul din toamna la Piatra cu ceaun, am crezut ca voi realiza obiectivele din zona relativ usor. E alta cutie - Cutia gasita de dvs a fost pusa de noi, in ideea marturisita in comentariul anterior, ca cea initiala, a Trekkinklubului, ar fi disparut.
Piatra Pinului si Piatra Soimului Rezervatia naturala Piatra Pinului - Piatra Soimului este situata pe malul drept al raului Moldova la limita sud-estica a Obcinelor Bucovinei, avand o suprafata de aproximativ 2 hectare.
Troita cu palarie Troita cu palarie Drumul Muntelui Frumoasa la 60,79 km. Din Frumoasa porneste un traseu turistic marcat cu cruce rosie. Un ascunzis ingenios si un nou obiectiv pe Drumul Muntelui - In iunie 2013 am ascuns in acest loc o geocutie, ascunzisul fiind chiar in palaria troitei.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.