Localitatea Bicaz-Chei (judetul Neamt) Resedinta: Bicaz-Chei.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Bicaz-Chei, judetul Neamt

Crucea de pe Plaiul Ugra Crucea de pe Plaiul Ugra la 35,79 km
Plaiul Ugra reprezinta interfluviul dintre vaile Ugra si Boros, afluentii ai Trotusului Superior. Urcare contra cronometru - Trec destul de des prin zona, dar nu a fost inca sa fie, sa am timp sa urc pe plaiul Ugra. Veverita contra sau pro geotrekking - Probabil vreo veverita a deschis cutiuta confundand-o cu o nuca.
Capela Sfantul Iosif Capela Sfantul Iosif Barzava la 45,67 km
Capela romano-catolica este inaltata in locul numit Gradina Capelei. A doua cutie, da! - Capela este la doi pasi de cealalta biserica a Barzavei. Interesant, despre capela - Am aflat, ulterior descoperirii geocutiei, amanunte interesante legate de acest ascunzis. Traducerea binevoitorului :-) - In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) .
Claia Mare din Poiana Mare Claia Mare din Poiana Mare Muntele Highes la 12,54 km
Pantele estice ale Muntelui Highes - Muntii Hasmas, acoperite fiind cu fanete, formeaza ceea ce localnicii numesc Poiana Mare.
Biserica de lemn din Luminis Biserica de lemn din Luminis la 43,5 km
Vechea biserica a satului Luminis - numele din 1965 al satului Iapa, comuna Piatra Soimului, a functionat pana in 1949.
Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Biserica catolica Sfantul Anton din Padua Ciceu la 47,98 km
Biserica romano-catolica din Ciceu, monument istoric si arhitectural, a fost sfintita cu hramul Sfantului Anton de Padua in 1783.
Parcul zoologic Cozla Parcul Cozla este amenajat pe versantul sudic al muntelui Cozla, Piatra Neamt. Ascunzis nou - Cu ocazia parcurgerii unui traseu de toamna pe Cozla si pe dealul vecin, Carlomanu, alegand ca punct de intrare/iesire in/din traseu micul parc zoologic de sub deal, am socotit oportun sa amenajam un geoascunzis in zona. Parcul Zoo - Acces usor de la Colibele Haiducilor sau Zoo.
La Deget La Deget Munceii Uture la 49,97 km
Locatia este descrisã deja pe site ca punct de interes. Bucuria descoperirii - Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia.
Lacul Agas Lacul Agas Muntii Tarcaului la 48,22 km
Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Varful Simon Varful Simon Muntii Stanisoarei la 30,57 km
Muntele (Dealul) Simon se afla pe unul dintre interfluviile (Pangarati-Valea Mare) din sudul Muntilor Stanisoarei, avand 968 m. Geocutia lui Radu si a lui Dorin - Aproape ca nu mi-a venit sa cred. Varful Simon - Traseu frumos, zapada tare, pe alocuri portiuni fara.
Capela Sfantul Petru si Pavel Capela Sfantul Petru si Pavel Muntele Iavardi la 21,34 km
Este oarecum surprinzatoare prezenta acestei capele pe unul dintre picioarele Muntelui Iavardi, relativ departe de catunul Poiana Fagului al satului Valea Rece din comuna Lunca de Jos. Capela Sfantul Petru si Pavel - Muntele Iavardi - Am ajuns aici intr-o tura de iarna, cu fulguieli razlete. Schimbari la capela - Intr-adevar, cutia ascunsa in tinda capelei nu mai este, asa ca am ascuns alta noua (vezi foto) intr-un loc, poate, mai sigur. Am mutat putin geocutia - Am ajuns la capela Sfantul Petru si Pavel cu ocazia unei ture in circuit in jurul muntelui Iavardi, capela fiind al patrulea obiectiv vizitat.
Manastirea Sihastria se afla la veste de satul Agapia, si la sud-vest de Manastirea Secu.
Cetatuia si Calugarii Cetatuia si Calugarii Masivul Ceahlau la 14,73 km
Cetatuia si Calugarii sunt denumirile date unor turnuri de stanca care se inalta la vest de Detunate, deasupra potecii marcate cu banda albastra.
Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Clopotnita de lemn de pe strada Belchiei Gheorgheni la 26,92 km
Pe strada Belchiei numarul 70 din municipiul Gheorgheni se afla o clopotnita de lemn a bisericii romano-catolice.
Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul de sub Dealul Paltin Izvorul Trotusului la 40,64 km
Intre manastirea Fagetel si Izvorul Trotusului, la poalele versantului Dealului Paltin (Jahor), se afla un izvor de apa potabila de buna calitate.
Piatra Bardos Piatra Bardos din Muntele Bardos este stanca care inalta deasupra Cheilor Laposului, vizavi de Piatra Cupas.
Prevarful Ciudomir Prevarful Ciudomir Muntii Tarcaului la 33,45 km
Varful Ciudomir este al doilea varf, ca altitudine, din Muntii Tarcaului.
Lavanda Galautas la 37,48 km
La gradina de lavanda din Galautas, oaza de liniste si relaxare, se poate ajunge pe strada Delut sau Brazilor.
Stejaris Tulghes la 16,62 km
Rezervatia Stejaris se afla pe versantul stang cu expunere sudica al Bistricioarei, Fata Runcului, unde apare stejarul brumariu pe o suprafata de 8 hectare.
Piatra Teiului Piatra Teiului Roseni Poiana Teiului la 28,46 km
Piatra Teiului este o stanca solitara, ce se afla in albia raului Bistrita, in amonte de Viaductul Poiana Teiului.
Manastirea Petru Voda Poiana Teiului la 38,11 km
Manastirea Petru Voda, un important centru de pelerinaj, se afla intr-o poiana din Muntii Stanisoarei, si este dedicat martirilor din inchisorile comuniste.
Piatra Tabulata Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. Popasul de la Piatra Tabulata - Am ajuns la Piatra Tabulata urcand din Siculeni si tintind Varful Madaras. Muzeu forestier la Stogul de Piatra - Am urcat azi pe varful Harghita Siculeni.
Izvorul Jgheabul de piatra Izvorul Jgheabul de piatra Bucin la 45,82 km
Izvor amenajat langa drum, intr-o curba stransa, aproape de kilometrul 29, langa drumul national DN13B dintre Gheorgheni si Praid.
Pestera Cuviosului Chiriac Bisericani la 29,42 km
Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Varful Biliboc Varful Biliboc Muntii Tarcaului Zona Ghimes la 34,23 km
Depresiunea Ghimes este prinsa intre Muntii Ciucului (sud) si cei ai Tarcaului (nord). Varful Biliboc - Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc.
Biserica ortodoxa Biserica ortodoxa Fagetel la 42,27 km
Fagetel este un sat al comunei Frumoasa, desi il desparte un munte de restul comunei, fiind situat de cealaltã parte a Pasului Ghimes, in Valea Trotușului, nu foarte departe de izvoarele acestuia. Ascunzis gol sau nu? - Mi-am propus azi sa ajung pana la izvoarele Trotusului, pornind din satul Fagetel. Ascunzis gol sau nu - Cred ca e la baza piciorului, intre cele doua scanduri din care e format.
Conacul Cserei Conacul Cserei Racu la 44,13 km
Conacul Cserei se afla in satul Racu, la numarul 141.
Ciotul plopului Ciotul plopului Agas la 46,26 km
In parcul care se intinde pe langa drumul principal, vizavi de gara din Agas (Simbrea), atrage atentia un plop taiat la o inaltime de aproximativ 4 m.
Cheile Sugaului Cheile Sugaului la 3,3 km
Cheile Sugaului - Munticelu Am luat-o pe un drum gresit - Cu o vale mai in amonte si am escaladat o stanca gigantica.
Clopotnita din valea paraului Petki Clopotnita din valea paraului Petki Ghimes-Faget la 34,63 km
Aceasta clopotnita se afla la confluenta paraului Petki cu raul Trotus, la marginea drumului national DN12A, la 900 m distanta de gara Ghimes-Faget spre sud-est.
Stanca Capul de sarpe Stanca Capul de sarpe Paraul Tainic la 20,65 km
Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Bisericuta ascunsa de la Pangarati Bisericuta ascunsa de la Pangarati la 23,7 km
Urcand pe dealul Parul - la poalele cãruia se afla Manastirea Pangarati - de pe primul loc cu belvedere spre valea Pangarati - se poate vedea pe dealul de vizavi, Botosanul, ascunsa in padure, o cladire ce pare a fi o bisericuta.
Manastirea Fagetel Manastirea Fagetel la 41,35 km
Aflata sub Pasul Ghimes, aproape de izvoarele Trotusului, manastirea este un obiectiv turistic in sine. Un ascunzis drive-in - Am pornit intr-o excursie de doua zile. Frumuseti de prin partile Ghimesului - Superbe locuri, frumoasa manastire, invesmantata la timpul in care am gasit ascunzisul in mantie de iarna. Manastirea Fagetel - Amplasamentul obiectivului il face usor accesibil vizitatorilor si credinciosilor.
Varful Tatalui Varful Tatalui Muntii Ciucului la 38,84 km
Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului. Am ajuns aici prin Ciughes-Palanca, pe paraul Palistanenilor - Desi este iarna, am avut parte de un curcubeu. Iarna adevarata si geocutie noua pe Muntele Tatalui - In zilele precedente a nins. Deocamdata starnit - Disparitia celor doua cutii de pe Muntele Tatalui (varf si Fantana Rece) mai mult m-a starnit, sa mai trec sa verific ascunzisurile - mai ales cand, se intampla, ca aici, - sa fac cate un traseu prin zona.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 29,08 km
Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 42,94 km
Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Punct belvedere Punct belvedere Sacadatul la 22,32 km
Sacadatul se afla la aproximativ jumatatea distantei dintre Tarcau si Nascalatul lui Danfalau, la sud - sud-est de Saua Tarcau, la limita nordica a Muntilor Ciucului.
[ Sus ↑ ]
Pestera Munticelu
Pestera Munticelu la 3,01 km
Pestera Munticelu
Pestera Munticelu la 3,01 km
Ciuperci de piatra Ciuperci de piatra Harghita Ciceu la 52,67 km. Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra.
Altarul Altarul Stogul de piatra la 50,81 km. Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. La Altar am gasit geo-ofranda - Geocutia a fost gasita de nepoata noastra mai mica - 10 ani - doar pe baza indicatiilor, era OK.
Mofeta Mofeta Santimbru-Bai la 64,23 km. Mofeta din Santimbru-Bai, construita pe o groapa cu gaze pucioase, a fost folosita initial de ciobani, pentru uz propriu. In octombrie - Am gasit geocutia in timpul unei vizite la Santimbru-Bai in luna noiembrie. Gasita - Am gasit cutia.
Conacul Endes Miklos Conacul Endes Miklos Sansimion la 65,12 km. Sansimion este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume.
Dealul Gordon Dealul Gordon Lupeni la 69,27 km. Pe varful dealului Gordon, la poalele caruia se afla Bisericani si Bulgareni, este ridicata o statuie a lui Iisus inalta de 22 m, care se doreste a fi cea mai mare statuie al lui Iisus din Europa de Est.
Strada toaletelor Strada toaletelor Selters la 63,55 km. In partea de nord-est a satului de vacanta Selters exista o straduta, unde toaletele exterioare au fost plasate in afara gardurilor, direct pe strada.
Cascada Berea Cascada Berea Apa Asau la 55,29 km. Cascada din Apa Asau se afla in Muntii Tarcau, diviziunea Culmea Gosmanu, extremitatea sudica a prelungirii secundare sudice Culmea Runcu Stanelor.
Groapa cu gaze pucioase Groapa cu gaze pucioase Santimbru-Bai la 63,86 km. Groapa cu gaze pucioase - Aleea Vesela, Santimbru-Bai.
Partia Csipike Partia Csipike Harghita-Bai la 53,87 km. Izvorul Piricske si Partia Csipike - Harghita-Bai. Izvoarele din apropierea partiei de schi Csipike - In apropierea partiei de schi Csipike se afla mai multe izvoare minerale. Partia Csipike - Harghita-Bai - Vin de 8 ani in zona, cunosteam izvoarele Vallato si Csipike, dar nu stiam de acesta, desi e foarte aproape de partia mica.
Piatra Pacurarului Piatra Pacurarului se ridica deasupra vaii paraului Iuhodul Praidului, la poalele sudic al muntelui Coltul lui Elemer, la nord-est de cetatea Rabsonne.
Turn belvedere Loc de pelerinaj al secuilor, al ceangailor din Moldova si al romano-catolicilor in general, Sumuleu Ciuc este un cartier al orasului Miercurea Ciuc, in partea de nord-est a acestuia. Lost World GeoKret - Am scos din cutie cartita calatoare. Sumuleu Ciuc - Am gasit geocutia intr-o stare critica. Sumuleul asediat de lacramioare - Am facut un circuit pe Sumulee la o saptamana dupa pelerinajul de Rusaliile catolice.
Cascada Varsag Cascada Varsag.
Izvorul de la Botul Farcului Izvorul de la Botul Farcului la 67,53 km. Micul izvor despre care e vorba se afla pe poteca culmii principale a Muntilor Nemira, marcata cu banda albastra, in apropiere (15 minute) de Botul Farcului. Izvorul din carare - Urmand indicatiile d-lui profesor, am ajuns aici intr-o zi de toamna autentica.
Cetatea Neamt Cetatea Neamt Targu Neamt la 53,98 km. Cetatea Neamt este o cetate medievala din Moldova, amplasata la marginea de nord-vest a orasului Targul Neamt.
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 54,21 km. Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.