Localitatea Valisoara (judetul Mures) Resedinta: Sanger. Denumire maghiara: Sárkihíd.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valisoara, judetul Mures

Lavanda Muresan Saulia la 13,35 km
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures la 29,25 km
Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita - Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Baile Sarate Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 31,66 km
Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. Exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafata.
Piatra Secuilor Nord Piatra Secuilor Nord Muntii Trascaului la 47,69 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord. De doua ori pe Piatra Secuilor - In acel sfarsit de saptamana, am urcat de doua ori pe Piatra Secuilor. Am gasit-o - Am gasit-o azi.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 27,91 km
Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 10,7 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni. Inconjurate cu gard din fier forjat, acestea sunt mormantul unor conti raposati.
Hipodrom Hipodrom la 26,2 km
Hipodrom Targu Mures
Biserica reformata Biserica reformata Band la 14,13 km
Biserica reformata Band
Izvorul Gorunul Izvorul Gorunul Targu Mures la 28,64 km
Izvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Valchid Valchid la 49,82 km
Valchid este o localitate in judetul Sibiu. Situata in valea unui mic afluent al Tarnavei Mari, asezarea din Valchid isi datoreaza prima aparitie documentara unui incident nu prea onorabil: in 1345, taranii din Valchid au fost interogati in procesul pradarii greavilor sasi din Curciu si din alte sate apartinand micilor comune invecinate, Roandola si Noul Sasesc.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 27,44 km
Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata la 9,74 km
Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Castelul Huszar Castelul Huszar Apalina la 44,91 km
Monument istoric, aflat intr-o stare foarte avansata de degradare, care se afla pe teritoriul localitatii componente a municipiului Reghin, Apalina. Castelul avea 32 de camere, fantana eclectica in curte, fereastra istorizanta in casa scarii, tavan pictat si casetat in sala mare de la etaj.
Casa cu picioare Casa cu picioare Targu Mures la 27,28 km
Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 35,69 km
In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti. In fiecare an se organizeaza aici un festival, care inseamna un weekend de trei zile.
Biserica catolica din Turda la 32,1 km
Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342. Hramul bisericii, Sfanta Maria - Nasterea Sfintei Fecioare.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 8,18 km
Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Lavanda Corunca la 32,34 km
Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale. Corunca, Strada de Jos numarul 167.
Lavanda Purple Love Grindeni la 15,09 km
In localitatea care apartine de comuna Chetani, in anul 2015, a fost infiintata o cultura de lavanda, in cadrul unei intreprinderi familiale.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 13,43 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Coloana Infinitului Coloana Infinitului Bogata la 10,08 km
Pe strada principala a localitatii, care strabate Bogata in directia nord-sud, inainte de a trece pe sub autostrada, in curte casei cu numarul 429, atentia ne este atrasa de o opera de arta cunoscuta. Este copia statuii lui Brancusi, Coloana Infinita, cu un vultur pe varf.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures la 28,99 km
Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 28,79 km
Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 29,45 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 29,07 km
Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 23,83 km
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa. A fost construita probabil in anul 1708, conform inscriptiei de pe tablita memorativa partial distrusa, de la intrare.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 7,85 km
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea. Din materialul acestui castel, la inceputul secolului al XIX-lea, contele Degenfeld Miksa Kristof incepe construirea unei noi cladiri.
Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures la 28,82 km
Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
[ Sus ↑ ]
Alee terapeutica Sovata. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
Cetatea Coltesti Cetatea Coltesti. Atestata documentar inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea ca apartinand familiei Thoroczkay, cetatea nobiliara de la Coltesti este un exemplu de fortificatie adaptata la conditiile terenului, fiind construita pe o inaltime stancoasa cu doua pante abrupte. Gasit din intamplare - Am gasit-o din intamplare (instinct). La castel in poarta oare cine bate? - Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.
Turnul Cizmarilor Turnul Cizmarilor Sighisoara. Turnul Cizmarilor din cetate, cu toate ca dateaza din timpuri mai vechi (a fost construit in 1521), si-a capatat forma de azi in anul 1681.
Fiasteto Fiasteto. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Biserica reformata de pe strada Lupului. Biserica reformata de pe strada Lupului este monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu. Biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matias Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea.
Manastirea franciscana Alverna Manastirea franciscana Alverna Cluj-Napoca. Manastirea franciscana Alverna se afla la marginea din sud-est a orasului Cluj-Napoca, pe dealul Becas, la inceputul strazii Fagului. Cladirea fost construita pe modelul bisericii din Asissi, locul nasterii Sfantului Francisc.
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara. Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea. Cu ocazia incendiului din 1676 s-a distrus partea superioara.
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Izvorul parcarii Izvorul parcarii Magherani. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Izvorul de langa parcare a fost asigurat cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit. Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara. Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Poiana Inimii Poiana Inimii Bucerdea Vinoasa. Poiana Inimii se afla la 2,4 km distanta de Piatra Craivei, in directia sud-est. La aproximativ 3 km distanta de la iesirea nord-vestica din localitatea Bucerdea Vinoasa, porneste o poteca spre stanga.
Gara Mica Gara Mica Sovata. Calea ferata ingusta Targu Mures - Praid a fost construita incepand cu anul 1912, prima garnitura fiind pusa in circulatie in anul 1915. Foto lamuritoare - Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza. Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. In anul 1997 circulatia trenurilor pe calea ferata ingusta a fost inchisa.
Castelul Banffy Castelul Banffy Bontida. Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534. Nucleul complexului de edificii este renascentist, cu extinderi ulterioare in stil baroc in secolul al XVIII-lea, si modificari in stil neoclasicist si romantic in secolul al XIX-lea.
[ Sus ↑ ]
Obiective turistice Gatejesti - Atractii turistice Manic Localitati apropiate: Pripoare la 0,79 km, Sandru la 1,03 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.