Localitatea Valea Sanpetrului (judetul Mures) Resedinta: Grebenisu de Campie. Denumire maghiara: Szentpéterivölgy.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Valea Sanpetrului, judetul Mures

La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 47,03 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare. Solul de aici prezinta sedimente miocene: argile, marne, gresii si nisipuri.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures la 24,45 km
Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei. A fost realizata in toamna anului 2020, de catre artistul urban, Laurentiu Alexandrescu.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 20,2 km
Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 13,18 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Biserica catolica Biserica catolica Band la 8,13 km
Biserica catolica Band
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Mureseni la 21,88 km
In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania. Cimitirul se afla pe dealul din spatele Fabricii de conserve, parte din teritoriu donata satului de catre contesa Bissingen, Lazar Nora.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 22,55 km
Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Rapa Datesului Rapa Datesului Dataseni la 18,29 km
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta. Pe partea din sud-est se afla Rapa Datesului, sau Rapa Dataseni.
Gradina zoologica Turda la 36,89 km
Gradina Zoologica Turda
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 11,85 km
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului. Castelul a fost construit de catre Ugron Istvan, consul pentru monarhia austro-ungara in Rusia, care revine in Transilvania dupa primul razboi mondial.
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 45,32 km
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241. Este cladire monument istoric, figureaza cu codul CJ-II-m-B-07759 pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 17,39 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren. Cele de la Craiesti se afla la sud de sat, pe partea de est a drumului judetean DJ173, la vest de dealul Dosu Ceului.
Statuia Ioan de Hunedoara Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures la 22,99 km
Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446. A fost un mare sustinator al crestinatatii, turnul Bisericii din Cetatea Targu Mures fiind construit gratie contributiei sale financiare.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 22,84 km
Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Parcul Verde Substejeris Parcul Verde Substejeris Targu Mures la 25 km
Green Park Substejeris este un parc amenajat pentru petrecerea timpului liber, care se afla in cartierul Tudor, pe o suprafata de 4 hectare.
Istan tau Istan tau la 4,11 km
Istan tau (Taul Domnului).
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 21,69 km
Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Biserica reformata si clopotnita Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 17,58 km
Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Canalul Turbina Uzina Electrica Canalul Turbina Uzina Electrica Targu Mures la 21,9 km
Intre anii 1914-1944, orasul Targu Mures a fost alimentat cu energie electrica de la Uzina Electrica (azi monument istoric) din Parcul Elisabeta (azi Parcul Municipal), aflata pe Canalul Turbina.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie la 17,85 km
Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante. Cladirea de langa drum seamana cu un pian, iar cladirea din spatele acesteia are un geam urias avand forma unei viori.
Izvorul Cornisa Izvorul Cornisa Targu Mures la 23,17 km
Izvorul Cornisa din Targu Mures se afla langa treptele de beton plasate pe versantul dintre cantina UMF si strada Constantin Romanu-Vivu.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 23,96 km
Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici. In vecinatate se afla Cimitirul Ortodox si Cimitirul Eroilor Germani.
Cimitirul evreiesc Cimitirul evreiesc Bogata la 21,81 km
Cimitirul evreiesc se afla in partea de nord-est a localitatii, langa drumul care duce spre Cipaieni, imediat pe dealul care se afla deasupra raului si a caii ferate. Pe teritoriul cimitirului a crescut iarba, unele dintre pietrele funerare cu inscriptie in ebraica sunt aplecate in fata sau in spate, una e cazuta deja la pamant.
Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures la 23,69 km
Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita - Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 44,03 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.
Ceasul solar hiperbolic Ceasul solar hiperbolic la 23,97 km
Ceasul solar hiperbolic este opera sculptorului Dienes Attila si a fost realizata in anii 2001-2002 in tabara de creatie Bolyai. Geocutie inlocuita - Ultimul ascunzis al zilei de miercuri a fost cel de la Ceasul solar hiperbolic din strada Verii.
Cladirea Furnica Cladirea Furnica Targu Mures la 22,78 km
Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii. Initial a adapostit sediul Centralei Cooperativelor de Consum Hangya, cooperative care au aparut incepand cu anul 1898.
Lavanda Garden Calarasi la 36,23 km
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
[ Sus ↑ ]
Poiana Rotunda Padurea Hoia. Padurea Hoia se afla la vest de orasul Cluj-Napoca, respectiv Taietura Turcului. Se intinde pe o suprafata de aproximativ 295 hectare, iar cel mai inalt punct se afla pe Dealul Hoia, la altitudinea de 506 m.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024. In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata. Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Valchid Valchid. Valchid este o localitate in judetul Sibiu. Situata in valea unui mic afluent al Tarnavei Mari, asezarea din Valchid isi datoreaza prima aparitie documentara unui incident nu prea onorabil: in 1345, taranii din Valchid au fost interogati in procesul pradarii greavilor sasi din Curciu si din alte sate apartinand micilor comune invecinate, Roandola si Noul Sasesc.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Mosna. Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici. Cetatea taraneasca si biserica evanghelica fortificata din Mosna este unul dintre cele mai reprezentative monumente de acest gen din sudul Transilvaniei.
Cheile Plaiului. Cheile Plaiului sunt o rezervatie geologica, reprezinta un peisaj pitoresc, deosebit de spectaculos, modelat in calcare. Apartine de comuna Livezile, satul Izvoarele.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara. Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias. Este sit arheologic, cuprinde si asezarea romana de la Podmoale.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit. Biserica mentionata pentru prima data in 1630, a fost initial o biserica medievala catolica, care a devenit unitariana in timpul Reformei.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara. Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea. MS-II-m-B-16031.
Dealul Cetatii Dealul Cetatii Mera. Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj. Sambata - Cu ocazia unei excursie cu bicicleta, am gasit aceasta geocutie. Mera - Aveam in plan de mult timp sa vizitez aceasta cutie din apropierea Clujului.
Izvorul Recea Izvorul Recea. Izvorul Recea, sau Izvorul EKE, denumit dupa SocietateaCarpatina Ardeleana, se afla pe Dealul Recea, in padurea dintrelocalitatile Selicea si Tauti. Izvoare faine - Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Multumim - Am gasit geocutia, dar nu am semnat carnetelul, deoarece lipsea creionul. Este accesibil din mai multedirectii.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod. Chiar sub stanca este o parcare - din pacate din acest loc, din cauza padurii dese, nu putem vedea stanca.
Biserica lui Stefan cel Mare Biserica lui Stefan cel Mare Feleac. Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Turnul cu pantofi Turnul cu pantofi. Turnul cu pantof aflat in incinta fostei fabrici de piele Renner, a fost unul dintre simbolurile Clujului. Turnul cu pantofi - Am gasit usor aceasta geocutie. El mai poate fi admirat de catre nostalgici, dar in prezent este aproape o ruina si probabil ca in curand va fi demolat.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Negrenii de Campie - Obiective turistice Cazanesti Localitati apropiate: Valea Mare la 1,97 km, Grebenisu de Campie la 2,45 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.