Localitatea Racamet (judetul Mures) Resedinta: Iernut. Denumire maghiara: Józseftanya.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Racamet, judetul Mures

Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures la 26,21 km
Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Parcul Verde Substejeris Parcul Verde Substejeris Targu Mures la 26,48 km
Green Park Substejeris este un parc amenajat pentru petrecerea timpului liber, care se afla in cartierul Tudor, pe o suprafata de 4 hectare.
Harta palpabila Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 25,25 km
Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures. Pe harta palpabila pot fi identificate elementele ansamblului de monumente din cadrul cetatii, zidurile, bastioanele, biserica reformata.
Biserica evanghelica Maldorf Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 36,42 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald. Unirea celor doua sate a fost realizata in anii 1970.
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures la 26,73 km
In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber. Daca in trecut era intr-o stare de degradare avansata, azi scena este renovata.
Stejarul lui Avram Iancu Blaj la 44,83 km
Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Pseudosphaera Pseudosphaera Targu Mures la 25,11 km
Aceasta statuie interesanta este primul monument de matematica din lume. Pseudosphaera - A cautat ceva timp, dar pana la urma am gasit cutia. Cautarile in grup - Un alt aspect al acestei probleme este cautarea in grup. A fost ridicat in anul 2002, cu ocazia comemorarii a 200 de ani de la nasterea marelui matematician Bolyai János.
Biserica reformata si clopotnita Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 25,45 km
Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Cadere in gol Strada Valea Visei la 47,38 km
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster. Drumul nu de mult asfaltat este o scurtatura pentru cei care sosesc dinspre sud, din Gadalin, respectiv Caianu-Vama.
Sapte Plopi Sapte Plopi Targu Mures la 26,17 km
Sapte Plopi era candva un loc de recreatie foarte indragit de targumureseni. Cei sapte plopi, vizibili de la mare distanta de pe valea Muresului, se ridicau ca niste uriasi protectori ai orasului.
Biserica fortificata Axente Sever la 46,84 km
Biserica fortificata din Axente Sever
Movilele lui Ali pasa Movilele lui Ali pasa Livezeni la 29,53 km
La sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare. Aici, in timpul campaniei otomane, in anul 1662 isi ridica tabara Ali pasa.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 25,95 km
Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures la 26,04 km
Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu. Izvorul a secat demult.
Baile Sarate Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 29,11 km
Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. Exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafata.
Hipodrom Hipodrom la 23,36 km
Hipodrom Targu Mures
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 11,37 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni. Inconjurate cu gard din fier forjat, acestea sunt mormantul unor conti raposati.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 36,69 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376. Biserica evanghelica-luterana este monument istoric, avand codul 120227 in repertoriul arheologic.
Salina Turda la 36,32 km
Salina Turda constituie astazi un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare. Salina Turda - In momentul vizitarii salinei, nu am stiut ca exista o cutie in acest loc, dar cele vazute m-au incantat si consider acest loc o realizare a statului roman, fiind unica in tara.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Mureseni la 22,02 km
In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania. Cimitirul se afla pe dealul din spatele Fabricii de conserve, parte din teritoriu donata satului de catre contesa Bissingen, Lazar Nora.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 16,47 km
Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie. Taurile care se afla aici sunt urmatoarele: Zaului, Bujorului, Mihesu, De la Vama, Saulia, Valeni.
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures la 25,15 km
In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 42,06 km
Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor. Relieful ariei naturale protejate este unul spectaculos si salbatic, iar noul traseu ingust si accidentat, vizitatorii traind senzatii unice.
Biserica reformata Turda-Veche la 35,4 km
Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar. Edificiul a fost construit la inceputul secolului al XV-lea, pe vremea imparatului Sigismund de Luxemburg (1387-1437), totodata suveran al Regatului Ungariei, pe amplasamentul unei si mai vechi biserici.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 16,75 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21. Acces si poze gratuite.
Crucea Sindului Crucea Sindului Cheile Turzii la 43,37 km
Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti. A fost ridicata in anul 1939.
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 20,19 km
Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904. Este filie a parohiei Satu Nou.
Casa Cripta Dracula Casa Cripta Dracula Damieni la 49,22 km
Faimoasa casa horror, care a facut din Damieni centrul lumii. Prin aceste cuvinte, textul publicitar ne atrage atentia asupra edificiului deosebit.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 12,34 km
Biserica reformata Band
[ Sus ↑ ]
Piatra Craivei Piatra Craivei Muntii Trascaului. Piatra Craivei este o rezervatie complexa care conserva un relief pitoresc, o vegetatie de stancarie caracteristica si urme ale unui sanctuar dacic. Am urcat azi pe Piatra - Am cautat cutia de acolo, dar nu am gasit-o. Geocutie noua in apropierea varfului - Dupa ce am ascuns o geocutie in punctul care ofera privelistea cea mai buna spre Poiana Inimii, si care se afla chiar pe poteca marcata cu triunghi rosu, am decis sa ne continuam aici drumul spre Piatra Craivei. Se afla in partea de sud-est a Muntilor Trascaului, pe cumpana de ape dintre bazinele Galzii si Ampoiului, si apartine de comuna Cricau, satul Craiva.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Casa cu cerb Casa cu cerb Sighisoara. Curiozitate arhitecturala, Casa cu cerb se afla pe strada Scolii 1. Poate ar fi mai corecta denumirea de Casa cu coarne de cerb, deoarece denumirea germana este Haus mit dem Hirschgeweih.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara. Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both. La mijlocul secolului al XVII-lea el a construit Scara Scolarilor si Bastionul de langa Turnul Cizmarilor.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024. In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara. Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara. Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului. Este una dintre cele mai mari biserici in stil gotic tarziu din Transilvania.
Casa Georgius Krauss Casa Georgius Krauss Sighisoara. In aceasta casa a locuit Georgius Krauss (1607-1679), cronicar al Sighisoarei, autor al istoriei Transilvaniei secolului XVII-lea.
Izvorul parcarii Izvorul parcarii Magherani. Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese. Izvorul de langa parcare a fost asigurat cu perete din piatra, putand astfel lua apa intr-un mod mai comod.
Padurea de larice Posmus. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Fiasteto Fiasteto. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Lavanda Montana Transylvania Cechesti. Plantatia de lavanda din Cechesti poate fi vizitata in 2023, intre 24 iunie si 16 iulie, in cadrul zilelor deschise, in timpul saptamanii intre orele 15-20, in weekend intre orele 10-20. In apropierea locatiei se poate parca langa terenul de fotbal.
Biserica Scroafei Dipsa. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A. In Dipsa se afla o veche si masiva biserica saseasca evangelica in stil gotic, Biserica Scroafei.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori. La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare. Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani.
Universitatea de Arta si Design Universitatea de Arta si Design. Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii modernede Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Picturamurala – Conservare-Restaurare. Merita de vazut - Am gasit aceasta geocutie. Geocutie flexibila - O geocutie foarte flexibila. Acestea se adauga celor traditionale: Pictura, Sculptura, Grafica, Ceramica-Sticla-Metal, Arte Textile, Design avand si o sectie de pictura cu sediul la Sighisoara.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Mihaesti - Atractii turistice Chiuza Localitati apropiate: Dupa Deal la 0,66 km, Madaraseni la 1,66 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.