Localitatea Merisor (judetul Mures) Resedinta: Glodeni. Denumire maghiara: Pusztaalmás. Denumire germana: Apfeldorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Merisor, judetul Mures

Biserica reformata din piata Bocskai Biserica reformata din piata Bocskai Miercurea Nirajului la 26,44 km
Prima biserica din Miercurea Nirajului a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic.
Lacul Verde Lacul Verde Sancraiu de Mures la 17,48 km
Lacul Verde se afla foarte aproape de Targu Mures, in spatele primariei din Sancraiu de Mures.
Monumentul celor doi Bolyai Monumentul celor doi Bolyai la 17,4 km
Monumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
Biserica de lemn Petelea la 12,9 km
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Lavanda Corunca la 20,64 km
Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 17,36 km
Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Izvorul Postaret Izvorul Postaret Targu Mures la 16,06 km
Izvorul Postarét din Targu Mures se afla langa blocul D11 de pe strada Constantin Romanu-Vivu.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 21,69 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 20,41 km
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 26,46 km
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Bogata la 42,75 km
In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Parc aventura Adrenalin Plus Parcul de aventura Adrenalin Plus - Lacul Tivoli, Sovata Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 45,24 km
Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Lavanda Erika Murgesti la 25,45 km
Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 10,76 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Izvorul de sub Piatra Tare Izvorul de sub Piatra Tare Campu Cetatii la 32,76 km
La Campu Cetatii, aproape de spatiul expozitional Mini Niraj, sub versantul sudestic al muntelui Piatra Tare, se afla un izvor cu o apa foarte buna de baut.
Taramul Lavandei Madaras la 13,69 km
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 14,68 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Poiana cu castani Poiana cu castani Viile Dealul Mic Targu Mures la 20,04 km
Poiana cu castani - Viile Dealul Mic, Targu Mures.
Plantatia de Paulownia Bujor-Hodaie la 30,2 km
Paulownia, sau arborele printesei, este un gen de 6-17 specii de plante numit in onoarea reginei Anna Pavlovna Romanova a Olandei (1795–1865).
Gara de linie ingusta Targu Mures Gara de linie ingusta Targu Mures la 18,57 km
Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Casa cu picioare Casa cu picioare Targu Mures la 17,75 km
Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 32,89 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 27,18 km
Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 44,8 km
Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Lacul Paraschiva Lacul Paraschiva Sovata la 42,17 km
Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Lacul din spatele castelului Teleki la 31,47 km
Lacul din spatele castelului Teleki, Posmus
Lavanda Leda Murgesti la 25,51 km
Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 30,83 km
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs)
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs) la 32,74 km
Casa Kolping Casa Kolping Sighisoara la 56,39 km. Casa Kolping.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 56,51 km. Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Troita Sfanta Maria Regina Troita Sfanta Maria Regina Lupeni la 63,03 km. Pe o colina mica aflata ceva mai jos de promontoriul Dealului Gordon pe care se afla statuia uriasa a lui Isus exista o troita din lemn - o creatie artistica aparte. O jumatate de ora dus-intors - Am coborat din varful dealului Gordon la statuia Mariei, pe jos.
Ferma de lavanda si baie sarata Cojocna la 55,12 km. In localitatea Cojocna, renumita pentru baile sarate, familia Valkai a infiintat o ferma de lavanda, doua bazine cu apa sarata, si o casa de oaspeti.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 69,01 km. Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Biserica reformata Turda-Veche la 60,06 km. Biserica reformata-calvina din Turda-Veche, cel mai vechi monument pastrat in Turda, este situata in centrul orasului, in vecinatatea Pietei Republicii, a Lapidariului si a fostului Palat Princiar.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 69,69 km. Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Baile Turda la 58,33 km. Baile Turda, Lacul Roman.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 56,44 km. Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara la 56,53 km. In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 56,58 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Copsa Mare Copsa Mare la 62,91 km. Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.