Localitatea Laureni (judetul Mures) Resedinta: Miercurea Nirajului. Denumire maghiara: Kisszentlőrinc. Denumire germana: Sankt Lörinz.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Laureni, judetul Mures

Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 14,15 km
Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 49,6 km
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Lavanda Porumbelul Mic Porumbenii Mici la 41,26 km
Lavanda Porumbelul Mic (Kisgalamb Levendula) din Porumbenii Mici este o gradina mica cu lavanda, vizavi de biserica reformata, langa Monumentul Eroilor. In gradina se afla o bicicleta vopsita, probabil folosita pentru pozat, dar nu avem informatii despre o eventuala posibilitate de vizitare a gradinii.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 36,3 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler). Conform datelor literare farmacia La Leul, fondata in 1720, a fost prima farmacie din Sighisoara.
Gara Mica Gara Mica Sovata la 26,22 km
Calea ferata ingusta Targu Mures - Praid a fost construita incepand cu anul 1912, prima garnitura fiind pusa in circulatie in anul 1915. Foto lamuritoare - Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza. Poza nu ma lamureste - Blocul de culoare gri inchis si de alta forma, care se vede in zoom, nu este acelasi cu blocul de culoare gri deschis din prim planul pozei mele. In anul 1997 circulatia trenurilor pe calea ferata ingusta a fost inchisa.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 25,45 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 13,55 km
In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Casa Elvetianului Casa Elvetianului Magherani la 13,23 km
Pe strada principala din Magherani, la numarul 289, atrag atentia o casa de locuit deosebita si terenul aferent. Expozitie, atelier artistic, galerie, expozitie de arte vizuale - sediul asociatiei Alexandru Crisan, care are ca scop promovarea artelor vizuale si a culturii.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 14,69 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930. Poarta slabita a fost daramata de o furtuna in anul 1912, dupa care a ajuns in posesia Muzeului de Etnografie prin cumparare.
Lavenderland Chendu la 18,15 km
Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda. In fiecare an aici se organizeaza festivalul cultural Lavenderland Fest, cu programe si activitati pentru copii, concerte, si targ cu produse specifice.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 22,22 km
Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde. Vagoanele au o lungime cuprinsa intre 11-12 m, o capacitate totala de 90 de locuri.
Valchid Valchid la 43,29 km
Valchid este o localitate in judetul Sibiu. Situata in valea unui mic afluent al Tarnavei Mari, asezarea din Valchid isi datoreaza prima aparitie documentara unui incident nu prea onorabil: in 1345, taranii din Valchid au fost interogati in procesul pradarii greavilor sasi din Curciu si din alte sate apartinand micilor comune invecinate, Roandola si Noul Sasesc.
Pod peste Tarnava Mare Pod peste Tarnava Mare Vanatori la 35,97 km
La iesirea din localitatea Vanatori catre Odorheiu Secuiesc a fost construita un nou pod peste raul Tarnava Mare. Noul pod de pe DN13C inlocuieste podul metalic vechi de peste 100 de ani, scos din uz in urma cu mai bine de zece ani.
Piatra Moritz Piatra Moritz Corund la 36,09 km
Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Biserica reformata si clopotnita Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie la 20,08 km
Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 45,14 km
Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice. Locuitorii, catolici in evul mediu, devin si raman unitarieni pana la sfarsitul secolului al XVII-lea, cand trec la credinta reformata.
Danes Danes la 35,79 km
Comuna Danes este asezata in partea centrala a Podisului Transilvaniei, in culoarul Tarnavei Mari, pe malul stang al raului. Gasita - Gasita. Danesul se situeaza in sectorul sudic, la granita cu judetul Sibiu.
Observatorul Lunca Postei Lunca Postei, pe hartile vechi Eichenrucken, Eichrucken (Spatele stejerisului), este o culme care se inalta in partea de sud a Sighisoarei.
Casa Loris Casa Loris Sighisoara la 36,31 km
Casa de mestesugari Loris se afla pe strada Cositorarilor numarul 3.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 40,82 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21. Acces si poze gratuite.
Biserica reformata Biserica reformata Band la 27,91 km
Biserica reformata Band
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 44,97 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures la 11,84 km
Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita - Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures la 12,11 km
Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Turnul inclinat Turnul inclinat Cireseni la 43,39 km
In Cireseni construirea unei biserici a reprezentat o problema permanenta. In decurs de 300 de ani, sateni au reconstruit biserica nu mai putin decat de 5 ori.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 19,22 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Poiana cu narcise Gurghiu la 25,73 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Izvorul Nadas Izvorul Nadas Sovata la 26,71 km
Accesul la izvorul Nadas se face prin spalatoria auto, din a carei curte se deschide o poarta spre izvor. Ori prin aleea ingusta de langa gardul spalatoriei.
Casa cu picioare Casa cu picioare Targu Mures la 13,64 km
Ramasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 36,31 km
Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara. Aceste turnulete sunt simboluri, care indicau existenta unui tribunal care avea puterea de a aplica chiar si pedeapsa capitala.
Baile Sarate Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 10,65 km
Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes. Exista aici un mic bazin amenajat, alimentat de la un izvor natural de suprafata.
Fantana lui Gyula Fantanele la 13,58 km
Fantana lui Gyula se afla la intersectia dintre Strada Mica si Strada Cismelei. Conform traditiei populare, primii locuitori ai asezarii s-au stabilit in jurul fantanii sapate de catre conducatorul de trib maghiar, Gyula.
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures la 12,97 km
In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras. Pasajul este alcatuit din 70 de trepte, si a fost realizat de catre mesterul constructor Soos Pal.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 20,79 km
In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra. In anul 1640 biserica este luata de reformati, dar mai apoi le revine tot unitarienilor.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 19,52 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 35,55 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
[ Sus ↑ ]
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs)
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs) la 18,94 km
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 23,23 km
Biserica evanghelica Biserica evanghelica Rupea la 67,39 km. Biserica evanghelica (lutherana) fortificata din Rupea, construita in secolul al XIV-lea, se afla pe strada Republicii numarul 147.
Biserica Scroafei Dipsa la 52,71 km. Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Ulita copilariei Toplita la 62,6 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Necropola tumulara Necropola tumulara Dealul Pietros la 66,6 km. Necropola tumulara este situata la nord-vest de comuna Ocland si la sud-est de satul Sanpaul, pe Dealul Pietros ce desparte vaile raurilor Homorodul Mare si Homorodul Mic.
Canionul Mihaileni Canionul Mihaileni la 69,01 km. Canionul numit si Rapa lui Brod este situat la 1 km de comuna Mihaileni, are o lungime de 500-600 m si o inaltime a peretilor laterali cuprinsa intre 6 si 25 m. Ascunzis devastat? - Poate nu am ales cea mai buna metoda de a ma apropia de canion. Geocutie lipsa - Din pacate geocutia nu mai e la locul ei.
Fantana de apa sarata Fantana de apa sarata Sanpaul la 64,31 km. Fantana de apa sarata se afla la intrarea in sat, pe langa drumul ce vine dinspre localitatea Ocland.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 51,54 km. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Castelul Lazar Castelul Lazar din Lazarea este una din cele mai frumoase constructii renascentiste din Ardeal. Geocutie suplimentara - Vizitarea castelului este suspendata pentru o perioada nedeterminata.
Stanca Minunata Stanca Minunata la 59,46 km. De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Stanca Minunata - Putin mai sus de stana care se afla pe poiana de sub Stanca Minunata, porneste marcajul turistic, in padure, care urca pana pe varf.
Muntele Mihai Muntele Mihai la 65,3 km. Pe versantul nordic al muntelui Mihai se afla o partie de schi, de categorie grea, dotata cu teleschi.
Agnita Agnita la 63,9 km. Agnita, pomenita pentru prima oara intr-un document de la 1280, este un orasel cu traditie mestesugareasca, renumit prin breslele de altadata ale tabacarilor, cizmarilor, croitorilor, dogarilor si olarilor, avand economie semi-rurala. Biserica - Frumoasa biserica.
Peretele de stanca de langa Rupea Peretele de stanca de langa Rupea la 66,12 km. De la cetatea Rupea spre nord-vest, la 1 km distanta, pe malul stang al paraului Fiser, la o distanta de numai 100 m de drumul national DN13, putem vedea un perete de stanca spectaculos.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 60,3 km. Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 64,23 km. Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
Drumul care coboara la parau Drumul care coboara la parau Gheorgheni la 69,27 km. Fosta strada Drumul care coboara la parau (la paraul Belcina), este numita din 1900 strada Orel Dezso (fost primar al orasului Gheorgheni intre 1914 si 1919).
Varful Harghita Siculeni Varful Harghita Siculeni la 69,39 km. Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.