Localitatea Ibanesti (judetul Mures) Resedinta: Ibanesti. Denumire maghiara: Libánfalva.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ibanesti, judetul Mures

Stejarul singuratic Stejarul singuratic Reghin la 19,38 km
Stejarul singuratic se afla in partea de nordvest a Reghinului, la marginea din vest a Padurii Rotunde (Ziegenwald).
Stanca Cetate Stanca Cetate Valea Bistrii la 24,19 km
Trecand prin Valea Bistrii veti putea observa mai multe formatiuni stancoase deasupra satului.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 38,2 km
Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 43,08 km
Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 22,44 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Pavilioane Time Box Pavilioane Time Box Calugareni la 16,49 km
Pavilioanele Time Box din cadrul Parcului arheologic de la Calugareni se afla la sud-vest de localitate, langa castrul roman si parcul arheologic Calugareni.
Fereastra de sub Casoaia Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
In memoria poetului Petofi Sandor In memoria poetului Petofi Sandor Sangeorgiu de Padure la 38,22 km
Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion la 32 km
Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici.
Alee terapeutica Sovata la 21,5 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Laleaua pestrita de la Valenii de Mures la 19,09 km
Rezervatia cu lalea pestrita este situata pe partea dreapta a raului Mures, pe raza comunei Brancovenesti, satul Valenii de Mures.
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Macelaria veche si clopotnita din Alszeg Ditrau la 42,18 km
Macelaria veche si clopotnita din Alszeg (partea de jos a satului) se afla pe strada Cerbului la numarul 7.
Muzeul palariilor de paie Criseni la 39,27 km
Szocs Lajos, al carui familie de trei generatii se ocupa de fabricarea de palarii de paie, s-a hotarat sa infiinteze primul Muzeu al Palariilor din Paie din tara la Criseni.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 21,45 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Biserica reformata si clopotnita Ceuasu de Campie - Biserica reformata si clopotnita Am participat la reascunderea geocutiei - Am pornit intr-o mica excursie de cautat geocutii impreuna cu posesorul geocutiei ascunse langa biserica reformata din Ceauasu de Campie.
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures la 36,19 km
In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 17 km
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 37,93 km
Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Manastirea de la Gura Izvorului Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.
Varful Pietros Varful Pietros Muntii Calimani la 43,89 km
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
Baile Sarate Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 32,49 km
Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes.
Dealul Cetatii Fantanele la 39,74 km
Conform descrierii lui Orban Balazs, la confluenta paraurilor Bikas si Szele, o culme inalta se numeste Dealul Cetatii.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 27,19 km
Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Piatra Siclodului Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 38,8 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 28,85 km
Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei.
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 9,15 km
Piatra Gaurita (Piatra Likas) - Muntii Gurghiu
Piatra Gaurita (Piatra Likas) - Muntii Gurghiu la 10,08 km
Turnul Croitorilor Turnul Croitorilor Sighisoara la 62,05 km. Turnul Croitorilor, care se afla in partea de nord-vest a cetatii, a fost ridicat in secolul al XIV-lea.
Castelul Ugron Castelul Ugron Zau de Campie la 63,71 km. Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului.
Piatra Tarcii Piatra Tarcii Odorheiu Secuiesc la 61,75 km. Piatra Tarcii, sau Dambul Mare pe harta militara, avand inaltimea de 886 m, este cel mai inalt deal din jurul orasului Odorheiu Secuiesc. Gasita - Am gasit aceasta geocutie. Excursie de dupa-masa - Nu as fi crezut ca o sa gasim in apropiere de orasul Odorheiu Secuiesc un loc atat de potrivit pentru o excursie de dupa-masa.
Casa Wonnerth Casa Wonnerth Sighisoara la 62,17 km. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Pasul Liban Pasul Liban la 51,25 km. Pasul Liban este o trecatoare intre Varful Amza - Muntii Gurghiu si Fagul Rosu - Muntii Harghita, si leaga Depresiune Giurgeu de Depresiunea Odorhei. Spre varful Amza - Ce poti face altceva intr-o zi de luni, decat sa pornesti intr-o drumetie :-).
Cariera de travertin Exploatarea travertinului de la Borsec a fost inceputa in anul 1819.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 62,17 km. Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 62,08 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Biserica reformata Biserica reformata Cuci la 68,44 km. Biserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice.
Fantana mosului Elek Fantana mosului Elek Odorheiu Secuiesc la 58,39 km. Fantana mosului Elek se afla in parcul orasenesc din Odorheiu Secuiesc.
Izvorul Vajas Izvorul Vajas Baile Homorod la 62,22 km. Izvorul de apa minerala Vajas se afla in spatele cladirii restaurantului si pensiunii Lobogo, intr-o groapa construita din beton si piatra cubica.
Liceul Salamon Erno la 50,97 km. Liceul Salamon Erno, Gheorgheni
Izvorul Maria Izvorul Maria Baile Homorod la 62,14 km. Caracteristicile apei minerale ale izvorului Maria: apa minerala carbogazoasa, clorosodica, alcalina, feriginoasa, hipotona.
Plantatia de Paulownia Bujor-Hodaie la 60,49 km. Paulownia, sau arborele printesei, este un gen de 6-17 specii de plante numit in onoarea reginei Anna Pavlovna Romanova a Olandei (1795–1865).
Stancile Doisprezece Apostoli Stancile Doisprezece Apostoli Muntii Calimani la 55,05 km. Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Capsuni de Barbosi Ciretea la 61,68 km. La plantatia Capsuni de Barbosi din satul Ciretea numarul 25, puteti sa va culegeti fructele preferate, in cosulete pregatite pentru a fi umplute.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.