Localitatea Gheorghe Doja (judetul Mures) Resedinta: Gheorghe Doja. Denumire maghiara: Lukafalva. Alta denumire: Dózsa György.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Gheorghe Doja, judetul Mures

Copsa Mare Copsa Mare la 36,8 km
Copsa Mare, mai demult Capusul Mare (in dialectul sasesc Grisz-Kopesch, Griskopes, Kopes, in germana Gross-Kopisch, Grosskopisch, in maghiara Nagykapus). Greseala - Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Este un sat in partea de nord a judetului Sibiu, in Podisul Tarnavelor, apartine de comuna Biertan.
Lavanda Leda Murgesti la 11,24 km
Programe si activitati de timpul liber, pentru familii si copii.
Capela catolica Capela catolica din Nazna Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 9,58 km
Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 24,91 km
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14. A inlocuit-o, in prima parte a secolului al XVIII-lea, inainte de 1751, pe cea strabuna.
Alee terapeutica Sovata la 46,75 km
Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp. Aleea este formata din materiale cu suprafete diferite, pe care mergand descult stimulam diferitele puncte reflexe ale talpii.
Casa Breslelor Sighisoara la 34,75 km
Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1. Aici sunt expuse unelte, echipamente si masinarii utilizate de mestesugarii din oras si imprejurimi.
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Ludus la 32,12 km
Biserica ortodoxa Sfantii Apostoli Petru si Pavel din Ludus.
Conacul Ugron Conacul Ugron Filias la 44,06 km
Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024. In prezent castelul poate fi vizitat in grup, cu programare prealabila, cu tururi ghidate de cate o ora, incluzand vizitarea capelei, pivnitei, gradinii renascentiste si parcului englezesc.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 34,53 km
Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului. In cladire se afla muzeul Casa Armelor si Hartilor.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 22,55 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Casa Fetter Casa Fetter Sighisoara la 34,58 km
Casa Fetter de pe strada Zidul Cetatii numarul 11, este monument istoric din secolul XVIII-lea. MS-II-m-B-16031.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 41,32 km
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita. Accesul se face pe soseaua catre Lapusna, la 5 km de Reghin, spre Jabenita, prin comuna Solovastru.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 25,27 km
Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei. Contele Rhedey Zsigmond a murit in 1758 din cauza unei pleurezii.
Biserica de lemn Petelea la 33,38 km
Biserica ortodoxa din Petelea, construita din lemn, cu picturi pe panza executate de zugravul Mare din Reghin, a fost construita la 1832 pe locul altei biserici din lemn ridicata la 1750 si vanduta la Oarba de Mures.
Piramidele de langa Apold Piramidele de langa Apold la 46,48 km
Piramidele de pamant de langa Apold Interesant - Interesante piramide.
Casa Richter Casa Richter Sighisoara la 34,59 km
Casa Richter, construita in secolul al XVIII-lea, se afla pe strada Tamplarilor numarul 28. MS-II-m-A-16010.
Turnuletul La Chip Turnuletul La Chip Sighisoara la 33,47 km
Turnuletul La Chip se afla pe vechiul drum care trecea dealul Podei, situat la intrarea in oras dinspre Targu Mures, respectiv Medias. In acest loc se afla azi cimitirul evreiesc.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 42,06 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Biserica lutherana Biserica lutherana Hetiur la 29,5 km
Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul. Iar numele de Erenberg, din 1417, indica populatia saseasca a localitatii.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 5,52 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Zagar la 14,91 km
Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653. Cladirea bisericii este inconjurata de un zid de incinta fortificata cu turnuri.
Piata Ratustelor Piata Ratustelor se afla langa Turnul Tabacarilor si Turnul Cositorarilor, legate prin Galeria Puscasilor. Pe piata se afla si cladirea consistoriului districtual evanghelic.
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 23,86 km
Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului. A fost construita in secolul al XIV-lea, iar copotnita din lemn acoperita cu sindrila a fost construita in 1669.
Turnul cu Ceas din Targu Mures Turnul cu Ceas din Targu Mures la 9,57 km
In turnul palatului prefecturii Mures exista un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bataile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert in sfert de ora. Urcus pe scari - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet.
Parcul Verde Substejeris Parcul Verde Substejeris Targu Mures la 9,38 km
Green Park Substejeris este un parc amenajat pentru petrecerea timpului liber, care se afla in cartierul Tudor, pe o suprafata de 4 hectare.
Casa Fronius Casa Fronius Sighisoara la 34,65 km
Casa Fronius, aflata pe strada Scolii numarul 13, a fost o locuinta de mestesugari, construita in secolul XVI-lea.
Cocosul de Aur Cocosul de Aur Targu Mures la 10,34 km
Palatul Bürger, monument de arhitectura, a gazduit in perioada comunista restaurantul Cocosul de Aur. Scormoneala de sambata - In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici. Cladirea a fost construita de berarul Albert Bürger, un prosper om de afaceri, in stil neobaroc, cu elemente secesioniste.
Muzeul de farmacie Sighisoara la 34,71 km
In prima parte a secolului al 18-lea, in Sighisoara, au functionat 3 farmacii - farmacia La Coroana (Apotheke zur Krone), La Leul (Apotheke zum Löwen), si La Vulturul (Apotheke zum Adler). Conform datelor literare farmacia La Leul, fondata in 1720, a fost prima farmacie din Sighisoara.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 34,67 km
Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea. Azi biserica evanghelica, aici a functionat manastirea calugarilor dominicani intre secolele XIII si XVI-lea.
Casa pian Casa pian Ceuasu de Campie la 18,27 km
Intre Ceuasu de Campie si Voiniceni, aproximativ la jumatatea drumului, calatorul atent va putea vedea doua case interesante. Cladirea de langa drum seamana cu un pian, iar cladirea din spatele acesteia are un geam urias avand forma unei viori.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 8,95 km
Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Fiasteto Fiasteto la 45,52 km
Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Biserica luterana fortificata Biserica luterana fortificata Richis la 40,76 km
Biserica evanghelica luterana fortificata din Richis (Reichesdorf) este o basilica gotica de peste 500 de ani. Clopotnita - Cred ca (din pacate) cutiuta a disparut. Biserica este remarcabila pentru sculpturile sale misterioase si elemente arhitecturale unice.
Parcul dendrologic Gurghiu Parcul dendrologic Gurghiu la 43,93 km
Comuna Gurghiu este o localitate din judetul Mures, situata la 14 km de Reghin, este atestata documentar inca din anul 1248. Hot Spicy Geocoin - Salut, am mentionat faptul ca ai gasit ascunzisul si ai pus un Hot Spicy Geocoin in cutie. In intuneric - Era deja intuneric cand am ajuns acolo. In evul mediu aici a existat o cetate medievala si un castel care a servit ca resedinta principiilor Transilvaniei.
Primaria Sighisoara Primaria Sighisoara la 34,66 km
Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane. Cu aceasta ocazie a fost demolat si Turnul dogarilor.
Parcul central Piata Bocskai Parcul central Piata Bocskai Miercurea Nirajului la 23,46 km
Parcul central din Miercurea Nirajului se afla vizavi de biserica reformata de pe piata Bocskai, dand un caracter distinct orasului. A fost renovat in 2008, cand a fost inaugurata si fantana arteziana.
Piatra Siclodului Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres. La inceput urmarim un drum de caruta, apoi o poteca prin padure.
[ Sus ↑ ]
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs)
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs) la 38,2 km
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 42,06 km
Crucea Sindului Crucea Sindului se afla pe partea dreapta Cheilor Turzii, la marginea Culmei Sandulesti.
Biserica catolica Biserica catolica Polonita la 58,58 km. Biserica romano-catolica din Polonita, comuna Feliceni, se afla pe strada Templom (Bisericii) numarul 124.
Fereastra de sub Casoaia Urmand marcajul punct rosu spre pestera Casoaia lui Ladas, respectiv punctul de belvedere de deasupra stancii, vom observa langa poteca formatiuni interesante de stanca. Fereastra - Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
Marpod Marpod la 65,89 km. Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Mausoleul si cimitirul eroilor Mausoleul si cimitirul eroilor Odorheiu Secuiesc la 62,43 km. Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar.
Viscri Viscri la 63,48 km. Biserica este inchisa intre orele 14-16. Viscri - Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16.
Lacul de acumulare Sub Cetate Lacul de acumulare Sub Cetate la 68,92 km. Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare. Mersi pentru ocazie - Greu de ajuns pina la geocutie cu suflu. Intr-o zi noroasa, cu ploaie intermitenta - Este a doua incercare, deoarece prima data am ajuns la fata locului dupa inserare. Piramida din Apa - Am gasit geocutia cu numele de Piramida din Apa, ascunsa pe varful peninsulei din lacul de acumulare Sub Cetate.
Cetatea Dealu Frumos Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km. Cutia din padure - Am gasit cutia in padure.
Casoaia lui Ladas Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Capela lui Isus Capela lui Isus la 62,94 km. In ciuda trecutului sau multisecular, Odorheiu Secuiesc nu detine o spectaculoasa mostenire medievala construita.
Biserica catolica din Turda la 56,94 km. Actuala biserica romano-catolica din Turda a fost construita intre anii 1475-1504, pe amplasamentul unei biserici mai vechi, atestata documentar deja în anul 1342.
Padurea de larice Posmus la 58,14 km. Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.