Localitatea Dumbrava (judetul Mures) Resedinta: Vatava. Denumire maghiara: Marosliget.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Dumbrava, judetul Mures

Taramul Lavandei Madaras la 46,75 km
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
Muntele de sare Muntele de sare Sovata la 42,91 km
In capatul potecii care suie de la Lacul Ursu pe langa lacurile Verde si Rosu se afla un versant abrupt cu strate de sare la zi.
Universitatea de Medicina si Farmacie Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures la 46,26 km
Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures Geocutie potrivita - Echipa care a pornit in cautarea acestei geocutii a fost formata din subsemnatul, mama, si nepotica ei.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 9,58 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Casa Rado Casa Rado Targu Mures la 48,24 km
In cladirea aflata pe strada Artei numarul 7, proiectata de Rado Sandor in 1912, a locuit pe vremea sederii sale in Targu Mures, arhitectul, artistul si scriitorul Toroczkai Wigand Ede. Teamwork - E o cutie destul de bine ascunsa.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 36,1 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Piatra Ves Piatra Ves Muntele Becheci la 38,77 km
Piatra Ves, sau Piatra Pericol de pe Muntele Becheci. Geocutie recomandata pentru familii cu copii - Am urcat pe muntele Becheci din Silea Nirajului.
Statuia Ioan de Hunedoara Statuia Ioan de Hunedoara Cetatea Targu Mures la 47,52 km
Ioan de Hunedoara a fost o personalitate dominanta a istoriei secolului al cincisprezecelea, fiind Guvernator al Regatului Ungariei timp de sase ani incepand din 1446.
Izvorul Secuilor Martiri Targu Mures la 46,33 km
Izvorul Secuilor Martiri din Targu Mures se afla langa monumentul Secuilor Martiri, sub serpentinele drumului.
Varful Rachitis Varful Rachitis Muntii Calimani la 37,66 km
Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 35,22 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Izvorul parcarii Izvorul parcarii Magherani la 41,47 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 47,77 km
Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Biserica Sfantul Anton de Padova Biserica Sfantul Anton de Padova la 48,03 km
Biserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
Palatul Culturii Palatul Culturii Targu Mures la 48,17 km
Palatul Culturii Targu Mures Expusa, dar totusi ascunsa - Cutie gasita cu ajutorul lui Andrixnet. Cu spatele la ascunzis - Mi-am verificat ascunzisul duminica trecuta, cu ocazia concertului Uriah Heep.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 13,48 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Ulita copilariei Toplita la 39,17 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 37,96 km
Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
Harta palpabila Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 47,48 km
Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures.
Piatra Corbului Piatra Corbului la 17,85 km
Piatra Corbului reprezinta un perete stancos cu o inaltime de 90 m.
Gara de linie ingusta Targu Mures Gara de linie ingusta Targu Mures la 49,59 km
Fosta gara de linie ingusta Targu Mures. Locatie in stare deplorabila - Locul este plin cu gunoi, este locuinta si toaleta boschetarilor. Depozit de gunoi - Ultima data nu am reusit sa ma apropii de ascunzis.
Cladirea Furnica Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii.
Lacul Iezerul Calimanilor Lacul Iezerul Calimanilor la 38,56 km
Rezervatia Lacul Iezerul Calimanilor este o arie protejata de interes national inclusa in Parcul National Calimani. Palarie in doua picioare - Gasirea cutiei de la Iezerul Calimanilor (numit si Retitis dupa varful sub care se afla) a incununat o zi fructuoasa din punct de vedere al geotrekkingului.
Casa Turta Dulce Casa Turta Dulce Targu Mures la 47,95 km
Casa Vamos se afla pe Piata Trandafirilor la numarul 18, la coltul strazii Bartok Bela.
Poiana cu narcise Gurghiu la 21,29 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Varful Zespezel la 26,61 km
Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Curmatura Tihu la 30,4 km
Curmatura Tihului
Padurea de larice Posmus la 16,35 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Varful Pietros Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani. Felicitari pentru gasirea geocutiei - Ca o regula generala, NU se pun alimente in geocutii. Prima mea cutie gasita - Imi cer scuze, a fost prima mea cutie gasita. Doua cutii in acelasi ascunzis - Am ajuns pe Varful Pietrosu (2.
[ Sus ↑ ]
Scaunul Domnului - Muntii Calimani
Scaunul Domnului - Muntii Calimani la 12,71 km
Varful Scaunu - Muntii Kelemen-havasok
Varful Scaunu - Muntii Kelemen-havasok la 12,71 km
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 68,84 km. Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Casa Prieteniei Casa Prieteniei Zagar la 67,28 km. Casa parohiala construita in 1794, precum si fostele locuinte ale profesorilor au fost partial reconstruite si renovate intre anii 2007-2008.
Lavanda Muresan Saulia la 57,35 km. Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Cascada Varsag Cascada Varsag.
Baia O-saros Baia O-saros Borsec la 57,67 km. Primaria Borsec a dat in functiune pe 27 octombrie 2012 baia de tratament cu apa minerala, reconstruita dupa modelul uneia demolata in anii 50.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 69,13 km. Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Lavenderland Chendu la 62,75 km. Plantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda.
Fantana cu apa sarata Fantana cu apa sarata Corund la 56,51 km. Fantana cu apa sarata de la Arcio, este situata pe malul drept al paraului Corund, la 200 m de la intersectia spre Atia, in directia sud. Provocare si satisfactie - Nu sunt adeptul ascunzisurilor de tip mistery.
In memoria poetului Petofi Sandor In memoria poetului Petofi Sandor Sangeorgiu de Padure la 56,73 km. Conform legendei, in data de 30 iulie 1849, la hanul de odinioara, au poposit generalul Bem Jozsef impreuna cu statul major.
Lacul fabricii de caramida In Targu Mures, in spatele fabricii de caramida din cartierul Mureseni, gasim un lac cu dimensiuni considerabile. Ultimele zile ale iernii - Cand am ajuns la fata locului, tocmai a inceput ploaia.
Taul Bujorului Taul Bujorului Zau de Campie la 59,64 km. Lacul Bujorului se afla intre satele Botei si Bujor, localitati apartinand comunei Zau de Campie.
Trambulina sarituri schi Trambulina sarituri schi Valea Stramba la 67,81 km. Trambulina de sarituri schi se afla la est de satul Valea Stramba, in locul Capul Fantanii (denumire tradusa).
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.