Localitatea Deleni (judetul Mures) Resedinta: Pogaceaua. Denumire maghiara: Ökröstó.
Lavenderland ChenduPlantatia de lavanda din Chendu a fost infiintata in 2015, are o suprafata de 1,2 hectare, din care 50 ari sunt acoperite cu lavanda.
Padurea de larice PosmusPadurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Casa cu picioare Targu MuresRamasitele unei case, constructia interesanta se afla la coltul strazilor Liviu Rebreanu si Tudor Vladimirescu, langa paraul Poclos.
Movilele lui Ali pasa LivezeniLa sud-vest de comuna Livezeni, se afla niste movile interesante, care au fost create cu ocazia unor alunecari de teren. Pe strada Comorii la movilele cu comoara - Dupa cateva zile cu ploaie, in sfarsit o zi cu soare.
Cimitirul reformat MureseniIn cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania.
Biserica reformata CuciBiserica reformata din Cuci, construita in secolul al XV-lea, renovata in secolul al XIX-lea, se remarca prin cele doua porti gotice.
Izvorul Gorunul Targu MuresIzvorul Gorunul, de pe strada Moldovei din Targu Mures Bulevardul Durilor - Am ajuns la fata locului, dupa-masa la ora 5.
Baile Sarate Sangeorgiu de MuresStatiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes.
Zona este alcatuita din doua parti - pe partea vestica se afla o prapastie de dimensiuni mari, sub Dealul Ranta.
Vechimea bisericii este semnalata si de faptul ca la constructia zidurilor au fost folosite caramizi, care poarta sigla legiunii a cincea din Macedonia.
Castrul roman CalugareniCastrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Lavanda Erika MurgestiPuteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie.
Monumentul celor doi BolyaiMonumentul celor doi Bolyai este opera a sculptorilor István Csorvássy si Márton Izsák. Multumiri pentru geocutie - Odata ajuns la fata locului, m-am oprit chiar langa ascunzis. Lipsa de ocupatie - Trecand prin zona, mi-am adus aminte ca am citit despre aceasta cutie.
In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Castelul Degenfeld CuciPrimul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Zilele Iubitorilor de Lavanda - In anul 2023, Lavanda Muresan asteapta vizitatorii intre 24 iunie si 16 iulie, zilnic intre orele 9-21.
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Biserica Sfantul Anton de PadovaBiserica Sfantul Anton de Padova, Targu Mures Ascunzis gasit fara gps - Cu ajutorul instructiunii ajutatoare acest ascunzis poate fi gasit chiar si fara gps. Mergand spre biblioteca - O mica escala in drumul meu spre biblioteca.
EremituEremitu este o localitate in judetul Mures.
Daca cineva calatoreste intre Ludus si Sarmas, trecand prin zona, va remarca imediat neglijata, dar frumoasa cladire de pe dealul de deasupra satului.
Turnul de observatie CoruncaTurn de observatie, Corunca. Nu stiu cum se face, dar am gasit geocutia - Am pornit intr-o mica plimbare, impreuna cu nepotica mea.
Parcul Indragostitilor Targu MuresParcul Indragostitilor- Targu Mures Am gasit-o - Am gasit geocutia, cu zozo si malna. Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653.
Baile Sarate SicBaile Sarate din Sic se afla la sud de sat, langa drumul judetean DJ109D, spre satul Coasta.
Biserica din Deal Sighisoara. Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
Cetatea Vityal. Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Monumentul Skariatin Sighisoara. In gradinile din spatele strazii Dumbravei, in spate la pompieri, gasim o interesanta statuie, care prezinta un leu care doarme.
Mocanita Sovata Campu Cetatii. Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde.
Primaria Sighisoara. Denumita in trecut Palatul comitatului Tarnava Mare, a fost construita pe locul chiliilor manastirii dominicane.
Alee terapeutica Sovata. Aleea terapeutica se bazeaza pe o metoda de mentinere a sanatatii, dezvoltata de medicul naturist german, Sebastian Kneipp.
Biserica evanghelica fortificata Mosna. Localitatea Mosna este situata pe valea Mosnei, afluent al Tarnavei, pe drumul judetean 141, la 10 km sud de Medias. Biserica - Am cautat de mai multe ori (degeaba) cutiuta de aici.
Biserica lui Stefan cel Mare Feleac. Biserica lui Stefan cel Mare nu trebuie confundata cu aceea a manastirii Feleac, pozitionata la cativa kilometri mai la sud-est. In drum spre Oradea - Am oprit pentru scurt timp pe Feleac, autostrada ocolitoare a Clujului fost inchisa temporar, din cauza unui accident. Excursie pe jos - Cu ocazia unei excursie pe jos, intr-o zi minunata, am gasit aceasta geocutie. Un loc minunat - Deplasandu-ma la Cluj am atacat si aceasta cutie si am descoperit-o.
Casa Wonnerth Sighisoara. Casa Wonnerth se afla pe strada Cositorarilor numarul 4, dateaza din secolul XVI-XVII, cu modificari in secolul al XIX-lea si 1938.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.