Localitatea Cozma (judetul Mures) Resedinta: Cozma. Denumire maghiara: Kozmatelke.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Cozma, judetul Mures

Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 39,31 km
Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte.
Stadionul municipal vechi Stadionul municipal vechi Targu Mures la 28,7 km
Stadionul municipal vechi, Targu Mures. Stadionul municipal vechi - Faina catarare.
Biserica romano-catolica Sfanta Treime Bistrita la 36,12 km
Biserica romano-catolica Sfanta Treime din Bistrita este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura religioasa din regiunea Transilvaniei.
Lavanda Corunca la 32,78 km
Lavanda din Corunca este soiul Sevastopolis, cunoscut si ca levendula bulgara, una dintre soiurile cu cel mai mare continut de uleiuri esentiale.
Podul de pe linia ingusta Cristesti Podul de pe linia ingusta Cristesti la 33,23 km
Podul de pe calea ferata cu linie ingusta, Cristesti. Geocutie neagra - Ascunzisul poate fi gasit chiar si fara gps, numai pe baza instructiunii ajutatoare.
Fantana lui Gyula Fantanele la 46,49 km
Fantana lui Gyula se afla la intersectia dintre Strada Mica si Strada Cismelei.
Padurea de larice Posmus la 20,36 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
Casoaia lui Ladas Casoaia lui Ladas Androneasa la 42,93 km
Pesterile de mulaj s-au format in perioada activa a vulcanului Calimani-Gurghiu, in timpul pliocenului, in urma cu 5,3 miloane de ani. O tura prin zona - De mult urmaream sa ajung aici.
Poiana Rusu Varful Tibles Muntii Gurghiu la 36,46 km
Poiana Rusu - Varful Tibles
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 30,27 km
Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Parcul Indragostitilor Targu Mures la 28,25 km
Parcul Indragostitilor- Targu Mures Am gasit-o - Am gasit geocutia, cu zozo si malna. Noaptea - Am gasit in urma unei plimbari, noaptea. Ale tineretii valuri, frumoase amintiri - Am gasit cutia, si am retrait momentele tineretii.
Cimitirul Eroilor Sovietici Cimitirul Eroilor Sovietici Targu Mures la 29,41 km
Cimitirul Eroilor Sovietici se afla in partea de est a orasului Targu Mures, pe panta vestica a Platoului Cornesti, pe strada Petri Adam. Ascunzis bine ales - Eram prin zona, astfel am folosit oportunitatea pentru a gasi si geocutia ascunsa aici.
Lalele si lavanda Marculeni la 34,53 km
La marginea din nordvest a localitatii Marculeni se afla o plantatie de lavanda si lalele, unde se poate ajunge dinspre Bereni sau Calugareni.
Cladirea Furnica Cladirea Furnica Targu Mures la 29,96 km
Cladirea Furnica sau Casa Hangya se afla pe strada Gheorghe Doja nr 9. Din doua incercari - Prima data am incercat sa gasesc geocutia, dupa miezul noptii.
Harta palpabila Harta palpabila Cetatea Targu Mures la 29,06 km
Macheta cetatii din bronz, realizata pentru nevazatori, se afla langa cladirea muzeului din cetatea Targu Mures.
Capsuni de Barbosi Ciretea la 35,69 km
La plantatia Capsuni de Barbosi din satul Ciretea numarul 25, puteti sa va culegeti fructele preferate, in cosulete pregatite pentru a fi umplute.
Canalul Turbina Uzina Electrica Canalul Turbina Uzina Electrica Targu Mures la 28,72 km
Intre anii 1914-1944, orasul Targu Mures a fost alimentat cu energie electrica de la Uzina Electrica (azi monument istoric) din Parcul Elisabeta (azi Parcul Municipal), aflata pe Canalul Turbina.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 33,67 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 17,1 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Treptele Rakoczi Treptele Rakoczi Targu Mures la 28,96 km
In acest loc a existat un pasaj inca din timpul construirii cetatii premoderne din Targu Mures, care a fost reinnoit in 1902. Cutiuta a disparut - Cutiuta nu mai e la locul ei si nu e nici in vecinatatea ascunzisului. Transformat in punct de interes - Ascunzisul a fost transformat in punct de interes anul trecut, in noiembrie. Raspuns - Am gasit 10 cutiute in oras.
Cavitatile de langa Sansimion Cavitatile de langa Sansimion la 42,6 km
Cavitatile-pivnita de langa Sansimion sunt niste cavitati artificiale, sapate in pamant de catre localnici.
Cismeaua de la Coltul Nirajului Cismeaua de la Coltul Nirajului Magherani la 40,83 km
Cobarand spre Magherani pe drumul asfaltat dintre Sarateni si Miercurea Nirajului, in parcarea de langa drum, gasim un loc de odihna acoperit, amenajat cu banci si mese.
Casa Elvetianului Casa Elvetianului Magherani la 39,11 km
Pe strada principala din Magherani, la numarul 289, atrag atentia o casa de locuit deosebita si terenul aferent.
Gradinile fermecate ale dragonilor Gradinile fermecate ale dragonilor Gaiesti la 43,03 km
Program de vizitare: zilnic intre orele 10:00-18:00, fara animale de companie.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 35,41 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 13,9 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Burgberg Batos la 15,93 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Capela catolica Capela catolica Nazna la 29,29 km
Capela catolica din Nazna Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Plantatia de Paulownia Bujor-Hodaie la 32,68 km
Paulownia, sau arborele printesei, este un gen de 6-17 specii de plante numit in onoarea reginei Anna Pavlovna Romanova a Olandei (1795–1865).
Biserica reformata Biserica reformata Tirimia la 39,4 km
Biserica reformata din Tirimia, comuna Gheorghe Doja, a fost construita in anul 1904.
Biserica reformata Biserica reformata Sic la 49,43 km
Biserica reformata din Sic a fost construita dupa 1241.
Biserica reformata Biserica reformata Sangeorgiu de Padure la 48,07 km
Biserica reformata din Sangeorgiu de Padure a fost construita la inceputul secolului al XIV-lea.
Movilele asezate in ordine Movilele asezate in ordine Magherani la 38,99 km
Pe partea stanga a drumului care duce de la Magherani la Silea Nirajului, la nord de Magherani, putem vedea mai multe movile de pamant. Prima mea vizita aici - Am ajuns in acest loc intr-o zi mohorata de sfarsit de martie, zona parea noroioasa.
[ Sus ↑ ]
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 34,63 km
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 35,41 km
Turnul Cositorarilor Turnul Cositorarilor Sighisoara la 68,67 km. Turnul Cositorarilor este de aceeasi varsta cu zidul cetatii, poarta inca urmele ultimelor batalii purtate in secolul al XVII-lea.
Casa Breslelor Sighisoara la 68,61 km. Muzeul Casa Breslelor se afla pe strada Turnului numarul 1.
Biserica leprosilor Biserica leprosilor Sighisoara la 67,86 km. Biserica Siechhof, dedicata Sfantului Duh, cunoscuta in 1575 sub numele de Leprosorium, dateaza din secolul al XVI-lea.
Biserica lutherana Biserica lutherana Hetiur la 62,96 km. Satul Hetiur este mentionat in anul 1446 cu numele de Marienburg, care marturiseste despre biserica dedicata Sfantei Maria. Langa sosea - Dupa o pauza de masa, am luat desertul.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Zagar la 51,25 km. Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653.
Casa Jakody Casa Jakody Sighisoara la 68,41 km. Casa Jakody, datare 1772, aflata pe strada Zidul Cetatii 3, este o casa de locuit din perimetrul patrimoniului mondial Unesco al orasului.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 68,62 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Gradina de Lavanda Cristuru Secuiesc la 69,8 km. In anul 2023 are loc cea de-a sasea recolta de lavanda de la plantatia Dianna Manufaktura, incepand cu 24 iunie.
Hotel Sighisoara Hotel Sighisoara la 68,49 km. Cladirea hotelului Sighisoara de pe strada Scolii numarul 4-6, care in prima jumatate a secolului XX a adapostit primaria orasului.
Casa Mild Casa Mild Sighisoara la 68,48 km. Conform inscriptiei de pe cladire, in aceasta casa a locuit primarul Johann Both.
Varful Bistriciorul la 54,49 km. Bistriciorul este cel mai inalt varf din partea vestica a Calimanului, de unde putem admira intreaga panorama a cupolei vulcanice, pana departe spre Rodna si Ceahlau. A fost o revelatie - Faptul ca am gasit aceasta geocutie, pentru ca am gasit-o intamplator in timp de adunam servetelele si alte gunoaie lasate de altii pe Varful Bistriciorul, la 1990 m. Felicitari - Acu multi ani si eu intamplator am gasit primul ascunzis pe Padis. Voi folosi gps-ul - Multumesc.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 68,55 km. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Biserica evanghelica Hundorf Biserica evanghelica Hundorf Viisoara la 57,37 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Maldorf, respectiv Hundorf (Hohndorf, Hohendorf, Huinderf) atestat documentar in 1376.
Piatra Moritz Piatra Moritz Corund la 62,71 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Biserica reformata Biserica reformata Bezid la 53,87 km. In perioada reformei, locuitorii satului trec la religia unitariana, astfel ca si biserica devine unitariana. Supravegheat de un vecin - Poarta de intrare in curtea bisericii este ferecata doar cu o cuie, se poate intra.
Cheile Tureni Cheile Tureni Traseu vizitare tip via ferrata la 65,53 km. Luni, 24 septembrie 2018 a fost inaugurat traseul de vizitare tip via ferrata a Cheilor Turenilor.
Fiasteto Fiasteto la 56,45 km. Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.