Localitatea Ceuasu de Campie (judetul Mures) Resedinta: Ceuasu de Campie. Denumire maghiara: Mezőcsávás. Denumire germana: Grubendorf.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Ceuasu de Campie, judetul Mures

Izvorul Maria Izvorul Maria Sovata la 43,63 km
Izvorul Maria a fost construit in anul 1910 pentru a solutiona problema apei potabile in statiunea Sovata.
Fiasteto Fiasteto la 48,09 km
Punctul de belvedere de pe Fiasteto. Fiasteto, inainte de furtuna - Am reusit sa parcurgem jumatatea drumului dintre Atia si platou cu masina, apoi am continuat pe jos.
Biserica baptista neterminata Harul Biserica baptista neterminata Harul Targu Mures la 12,41 km
Biserica crestina baptista Harul - Targu Mures.
Baile Sarate Baile Sarate Sangeorgiu de Mures la 9,83 km
Statiunea Baile Sarate Sangeorgiu de Mures, renumita pentru apele sarate si namolul mineral, este cunoscuta inca din anul 1880. Inainte de concert - Au trecut aproape 3 ani de cand am prezentat aceasta locatie ca punct de interes.
Castrul de pamant Podmoale Sighisoara la 48,43 km
Castrul si asezarea civila de la Podmoale (Burgstadel) Sighisoara, se afla la aproximativ 3 km nordvest de oras, la nord de soseaua Sighisoara-Medias.
Pictura murala Pictura murala Targu Mures la 12,57 km
Una dintre cele mai lungi picturi murale neintrerupte din Romania, si cel mai mare mural din judetul Mures, se afla pe strada Cutezantei.
Eremitu Eremitu la 32,18 km
Eremitu este o localitate in judetul Mures.
Biserica Scroafei Dipsa la 36,87 km
Localitatea Dipsa apartine de comuna Galatii Bistritei, si se afla la 22 km de Bistrita pe DN 15A.
Belvedere cu cruce Belvedere cu cruce Hetiur la 44,5 km
La vest de satul Hetiur, deasupra curbei in ac de par a drumului DN13, se inalta un varf de deal ascutit.
Piatra Siclodului Piatra Siclodului la 43,52 km
Pentru a ajunge la Piatra Siclodului putem urmari traseul marcat cu cruce galbena, care incepe din drumul Sovata - Praid, din locul denumit Sasveres.
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 27,87 km
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Glimeele de la Craiesti Glimeele de la Craiesti la 13,28 km
Glimeele sunt piramide de pamant care au luat nastere prin alunecari de teren.
Fantana cu steme Fantana cu steme Reghin la 20,96 km
Fantana cu steme din Reghin, se afla la intersectia strazii Sarii si Piata Petru Maior, sub nivelul carosabilului acestuia din urma.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Zagar la 33,43 km
Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653.
Muzeul din Sura Torba la 30,26 km
Muzeul din Sura, aflat in satul Torba, a fost infiintat de neurochirurgul din Targu Mures, doctorul Madaras Sandor, si familia sa.
Capela catolica Capela catolica Nazna la 11,03 km
Capela catolica din Nazna Pe poarta mica - Am sosit la Nazna dinspre Sancraiu de Mures, unde am ascuns o geocutie la Pestisorul de Aur.
Fantana lui Gyula Fantanele la 30,96 km
Fantana lui Gyula se afla la intersectia dintre Strada Mica si Strada Cismelei.
Lavanda di Maria Tarnaveni la 36,22 km
In 2023, Lavanda di Maria asteapta vizitatorii intre 23 iunie si 9 iulie, luni-vineri 16-20, sambata-duminica 9-21.
Biserica de lemn Santandrei Biserica de lemn Santandrei Miercurea Nirajului la 25,78 km
Biserica Sfantii Arhangheli Mihail si Gavril din Santandrei Miercurea Nirajului se afla pe strada Bisericii numarul 14.
Biserica de lemn Sacalu de Padure la 30,84 km
Biserica de lemn din Sacalu de Padure, comuna Brancovenesti, a fost ridicata in anul 1809.
Padurea de larice Posmus la 38,33 km
Padurea de larice, de la marginea localitatii Posmus, este o arie naturala protejata, de tip botanic, care se intinde pe o suprafata de 2 hectare.
La Gloduri Vulcanii noroiosi de langa Monor la 35,95 km
Vulcanii noroiosi de la Gloduri, comuna Monor sunt o rezervatie geologica pe o suprafata de 2 hectare.
Biserica unitariana Biserica unitariana Sabed la 5,32 km
Biserica unitariana din Sabed, sat apartinand de comuna Ceuasu de Campie, se afla pe un deal la sud-est de localitate.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 33,89 km
Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Cimitirul reformat Cimitirul reformat Mureseni la 14,05 km
In cimitirul reformat din cartierul Mureseni al orasului Targu Mures se afla locul de veci a familiei Lazar, o importanta familie istorica din Transilvania.
Cocosul de Aur Cocosul de Aur Targu Mures la 10,65 km
Palatul Bürger, monument de arhitectura, a gazduit in perioada comunista restaurantul Cocosul de Aur. Scormoneala de sambata - In drumul meu spre casa, am trecut pe langa Cocosul de Aur, si mi-am amintit de geocutia care se ascunde aici.
Castelul Degenfeld Castelul Degenfeld Cuci la 33,44 km
Primul castel din Cuci a fost construit de catre contele Pekry Lorinc si sotia sa, baronesa Petroczi Kata Szidonia, in secolul al XVII-lea.
Baile Sarate Jabenita Baile Sarate Jabenita la 26,06 km
Baile Sarate Jabenita este o microstatiune reinfiintata in 1997 pe un teren de aproximativ 4 ha, intr-o zona linistita, cu un peisaj extraordinar, aflat la intrarea in satul Jabenita.
Istan tau Istan tau la 16,01 km
Istan tau (Taul Domnului).
[ Sus ↑ ]
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu
Ruinele cetatii Vityal - Muntii Gurghiu la 33,94 km
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs)
Valea Isuica (Iszulyka) - Varful Becheci (Bekecs) la 34,24 km
Lavanda Garden Calarasi la 53,25 km. In localitatea Calarasi din judetul Cluj, familia Kiraly cultiva pe o suprafata de 50 de ari lavanda, populara planta medicinala si ornamentala.
Turnul cu ceas Turnul cu ceas Sighisoara la 51,76 km. Turnul cu Ceas a fost initial un turn de poarta, care are patru turnulete pe acoperis. Un ascunzis si un loc deosebit - A trecut deja de ora 8 seara, cand am trecut prin Sighisoara.
Izvorul Dorului Izvorul Dorului la 55,45 km. Izvorul Dorului, situat in Medias este considerat izvorul cu apa cea mai buna din tot orasul. La primele ore ale diminetii - Am pornit in cautarea acestui ascunzis la primele ore ale diminetii. Gasita - Am gasit cutia in padure.
Ulita copilariei Toplita la 69,63 km. Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Biserica unitariana si reformata Biserica unitariana si reformata Filias la 56,63 km. Biserica din Filias este o biserica simultana, folosita in comun de unitarieni si reformati, un lucru rar intalnit.
Biserica Manastirii Biserica Manastirii Sighisoara la 51,7 km. Biserica Manastirii a fost construita in secolul al XIII-lea, si transformata la sfarsitul secolului al XV-lea.
Apold Apold la 62,11 km. Biserica saseasca evanghelica din satul Apold este unul dintre cele mai importante monumente istorice si de arta din judetul Mures. Gasita - Am gasit cutiuta.
Casa Haraszty Casa Haraszty Sighisoara la 51,72 km. Fosta locuinta de mestesugari, aflata pe strada Scolii numarul 15, construita in secolul XVI-lea.
Prima scoala romaneasca Prima scoala romaneasca Sighisoara la 51,74 km. In 1861, Zaharia Boiu a deschis in aceasta cladire, prima scoala romaneasca din Cetate.
Cheile Borzesti Cheile Borzesti la 68,82 km. Cheile Borzesti sunt situate la aproximativ 5 km sud-vest de Cheile Turzii. Gasita - Am gasit geocutia. Zona este rezervatie naturala - Intr-o splendida zi de toamna am facut o excursie cu bicicleta in Cheile Borzesti. Cheile Borzesti - nu aveam GPS cand umblam pe acolo.
Trambulina Polonita la 67,01 km. Trambulina din Odorhei se afla vizavi de Baile Seiche, pe cealalta parte a drumului principal, pe partea stanga a drumului catra Polonita.
Stanca Calului Stanca Calului Rastolita la 51,17 km. Stanca Calului se afla la iesirea din localitatea Rastolita spre Deda, aproape de intersectia cu Valea Visa, vizavi de Iod.
Parcul dendrologic Arcalia Parcul dendrologic Arcalia la 50,81 km. Arcalia este un sat din judetul Bistrita-Nasaud, care apartine administrativ de comuna Sieu-Magherus.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.