Localitatea Campu Cetatii (judetul Mures) Resedinta: Eremitu. Denumire maghiara: Vármező. Denumire germana: Burgfeld.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Campu Cetatii, judetul Mures

Dealul Melcului Dealul Melcului Corund la 23,38 km
Dealul Melcului este un depozit carbonatic de 1,5 ha. Geocutie noua la Dealul Melcului - Am instalat o geocutie noua la geoobiectiv. In drum spre casa - M-am oprit sa vad starea actuala a amenajarilor de pe Dealul Melcului.
Statuia Arcasul Statuia Arcasul Targu Mures la 36,18 km
Statuia Arcasul, realizata de Kulcsár Béla se afla in Cartierul Cornisa, Targu Mures. Ascunzis aproape drive-in - Langa parcul din jurul statuii, cei care sosesc cu masina, gasesc o parcare convenabila.
Taramul Lavandei Madaras la 45,86 km
Taramul Lavandei de la Madaras este foarte popular in judetul Mures, incepand cu anul 2018 este organizat aici Festivalul Lavandei.
La mestecanis Borzont la 29,04 km
La mestecanis, sau Piemontul Nyires - Borzont.
Biserica evanghelica fortificata Biserica evanghelica fortificata Zagar la 46,76 km
Biserica evanghelica-luterana din Zagar a fost construita intre anii 1723-24, pe turnul din nordvest apare data de 1653.
Spatiul expozitional Mini Niraj Campu Cetatii la 3,32 km
Spatiul expozitional Mini Niraj se afla pe strada Garii numarul 156, langa gara din Campu Cetatii a liniei inguste de cale ferata.
Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Casa de vanatoare Bissingen-Lazar Mureseni la 41,68 km
Casa de vanatoare este o cladire cu un singur nivel, care se afla in apropierea fostului castel din Mureseni, la intersectia strazilor Dezrobirii si Vladeasa.
Cetatea Vityal Cetatea Vityal la 5,01 km
Ruinele cetatii Vityal. Excursie de tabara - Am gasit cutia cu ocazia unei excursii de tabara cu copiii (cca 45 persoane).
Punctul de belvedere Busola Punctul de belvedere Busola Calugareni la 11,74 km
Cercetarile arheologice de aici au necesitat prezentarea rezultatelor, astfel a fost proiectata o belvedere pentru a facilita intelegerea topografiei sitului.
Varful Amiaza Varful Amiaza la 36,49 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Izvorul Klotild Izvorul Klotild Baile Homorod la 49,91 km
Izvorul de apa minerala Klotild se afla intr-o groapa, peste care a fost construita o filagorie din structura de lemn.
Castrul roman Castrul roman Calugareni la 11,61 km
Castrul roman de la Calugareni, avand o suprafata de peste 2 hectare, reprezinta unul din siturile arheologice majore din judetul Mures.
Parcul portilor inchise Parcul portilor inchise Ernei la 29,32 km
Parcul Baron, parcul castelului Balintitt - Ernei.
Strandul Banffy Strandul Banffy Toplita la 37,36 km
Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures. Inca o deziluzie - Dupa deziluzia de la Cascada Termala (al carei soclu de travertin s-a prabusit in ianuarie 2015) a urmat inca una.
Burgberg Batos la 35,57 km
Pe dealul Burgberg din apropierea localitatii Batos pot fi vazute santurile unei vechi fortificatii.
Ulita copilariei Toplita la 37,8 km
Este vorba de o strada din Toplita, a carei zid de beton a fost pictata de copii in anul 2020, in cadrul proiectului Ulita copilariei.
Varful Harghita Madaras Varful Harghita Madaras la 49,83 km
Harghita Madaras este una dintre cele mai populare partii de schi din Transilvania. Apus de soare pe varf si o intalnire neasteptata - Excursia pe varful Harghita Madaras nu a fost una programata. Pe platou - O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare. Am gasit cutia veche - Cutia veche, cea ascunsa de Dianthus, exista in continuare.
Fantana lui Gyula Fantanele la 33,68 km
Fantana lui Gyula se afla la intersectia dintre Strada Mica si Strada Cismelei.
Mausoleul Eroilor Romani Mausoleul Eroilor Romani Toplita la 45,61 km
La circa 7,5 km de Toplita, spre Borsec, la intersectia DN 15 cu drumul forestier de pe valea paraului Voevodeasa, se afla amenajat un mausoleu. Geocutie lipsa - Eram in drum spre muntii Rarau.
Parc aventura Adrenalin Plus Parc aventura Adrenalin Plus Sovata la 8,59 km
Parcul de aventura Adrenalin Plus - Lacul Tivoli, Sovata Pastele Romano-Catolic II - Din pacate Parcul de Aventura linga lacul Tivoli era inca in repaus. Dupa exact o luna - Avand in vedere seria de geoascunzisuri noi, amenajate la Sovata, am decis sa le caut intr-o dupa-masa.
Casa fluturilor tropicali Praid Casa fluturilor tropicali Praid la 15,5 km
Casa fluturilor tropicale din Praid ofera o atmosfera unica si amintiri de neuitat vizitatorilor.
Cea mai veche poarta secuiasca Cea mai veche poarta secuiasca Calugareni la 11,17 km
Poarta bisericii si manastirii franciscane din Calugareni, ridicata in 1673, a fost cea mai veche poarta secuiasca ramasa in picioare, pana in anul 1930.
Scena in aer liber Scena in aer liber Platoul Cornesti Targu Mures la 35,38 km
In partea de vest a Platoului Cornesti, aproape de statia de sud a trenuletului pentru copii, gasim o scena amenajata in aer liber.
Clopotnita si biserica reformata Santana Nirajului la 22,62 km
Biserica reformata din Santana Nirajului se afla pe strada Santana la numarul 119, pe un varf de deal, deasupra satului.
Mocanita Sovata Mocanita Sovata Campu Cetatii la 3,49 km
Mocanita Sovata este o locomotiva cu aburi pentru linie ingusta, avand o garnitura de tren compusa din 3 vagoane, doua inchise si unul de tip gondola. In lastaris - Pe locul ascunzisului a crescut un lastaris verde.
Biserica reformata Santandrei Biserica reformata Santandrei Miercurea Nirajului la 20,97 km
Locuitorii catolici din evul mediu ai satului Santandrei, filiala Miercurea Nirajului, devin reformati in timpul reformei.
Chipul de piatra Chipul de piatra Odorheiu Secuiesc la 47,84 km
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Criptele din cimitirul reformat Criptele din cimitirul reformat Tirimia la 47,16 km
Pe varful dealului Chilie, la marginea de sudvest a cimitirului reformat din Tirimia, gasim doua cripte.
Ruinele criptei Rhedey de pe deal Ruinele criptei Rhedey de pe deal Sangeorgiu de Padure la 29,36 km
Cripta Rhedey, numita capela de constructor, a fost construita de Wesselenyi Kata pentru sotul ei.
Poiana cu narcise Gurghiu la 14,58 km
Poiana cu narcise de la Gurghiu
Lavanda Erika Murgesti la 35,21 km
Puteti sa culegeti lavanda in gradina Erika Levendula din Murgesti, intre 23 iunie si 2 iulie.
Clopotnita Clopotnita Lazarea la 39,61 km
Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.
[ Sus ↑ ]
Campu Cetatii - Izvorul Zanelor - Dealul Cetatii - Lacul cu arini
Campu Cetatii - Izvorul Zanelor - Dealul Cetatii - Lacul cu arini la 1,68 km
Piatra Gaurita (Piatra Likas) - Muntii Gurghiu
Piatra Gaurita (Piatra Likas) - Muntii Gurghiu la 2,55 km
Biserica evanghelica Maldorf Biserica evanghelica Maldorf Viisoara la 52,07 km. Localitatea Viisoara s-a format din satele Hundorf, respectiv Maldorf atestat documentar in 1420 sub numele Domald.
Cheile Duruitoarei Cheile Duruitoarei Bicajel la 63,72 km. Cheile Bicajelului se desfasoara in Masivul Hasmas de la confluenta cu Bicazul, in amonte pe parau, pe o distanta de 2,5 km, intre culmile Ucigasul si ale Bechetului.
Baile Barzava Baile Barzava la 69,73 km. Baile Barzava se situeaza la est de satul Barzava, langa paraul cu acelasi nume. A treia cutie, nu! - Cadrul natural al bailor este unul de un pitoresc aparte (a se vedea foto atasata).
Centrul Memorial al Granicerilor Secui Centrul Memorial al Granicerilor Secui Frumoasa la 68,19 km. Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.
Gradina Micurin Gradina Micurin Miercurea Ciuc la 69,43 km. Gradina Micurin este un loc legendar, dar mai mult pentru cei care au terminat scoala in liceul Márton Áron din Miercurea Ciuc.
Turnul Fierarilor Turnul Fierarilor Sighisoara la 52,89 km. Turnul Fierarilor a fost construit in anul 1631, in locul vechiului turn al barbierilor, avea rolul de protejare a Bisericii Manastirii.
Fantana Cerbul Fantana Cerbul la 50,32 km. Fantana Cerbul a fost ridicata de catre Exploatarea de Gospodarie Comunala si Locativa Gheorgheni.
Istan tau Istan tau la 54,11 km. Istan tau (Taul Domnului).
Cetatea Miko Miercurea Ciuc Cetatea Miko Miercurea Ciuc la 69,73 km. Cetatea Mikó se afla in centrul administrativ vechi al orasuluiMiercurea Ciuc. O seara minunata - Sunt prima persoana, care am gasit aceasta geo-cutiuta :). Trecand prin Miercurea Ciuc - Nu puteam s-o ratez :). Cetatea Miko Miercurea Ciuc - Nu am gasit geocutia, dar am facut cateva poze frumoase.
Turnul Tabacarilor Sighisoara la 53,02 km. Turnul Tabacarilor a fost construit in secolul XIII-XIV, pentru a proteja curtea Turnului cu Ceas.
Jucatorii de hochei Jucatorii de hochei Miercurea Ciuc la 69,51 km. Grupul statuar, reprezentand doi jucatori de hochei, se afla in fata patinoarului Vákár Lajos din Miercurea Ciuc.
Baile Cibre Baile Cibre Frumoasa la 68,09 km. La jumatatea drumului dintre Mihaileni si Frumoasa a existat, pana la ultima invazie tatareasca din secolul al XVII-lea, un sat numit Cibrefalva. Ascunzisul bailor - Fotografia de la Baile Cibre care arata ascunzisul nu mai corespunde intru-totul cu realitatea. Poza cu ascunzisul vechi - Fotografia cu pricina arata ascunzisul vechi, cu toate ca in imagine se vede si ascunzisul nou. Din nou aici, dar noul ascunzis este gol! - Lamuriti, in urma lecturii precizarilor facute de Trekkingklub, unde se afla ascunzisul.
Biserica din Deal Biserica din Deal Sighisoara la 53,2 km. Biserica din Deal a fost inaltata in doua secole, XIV-XVI, prin efortul comun al cetatenilor, pe ruinele unei cetati vechi din secolul XII-XIII-lea. Efectul-oglinda - Urmand exact instructiunea ajutatoare initial am cautat geocutia pe partea stanga a pilonului zidului.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.