Localitatea Stanesti (judetul Mehedinti) Resedinta: Baia de Arama.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Stanesti, judetul Mehedinti

Punct belvedere 3 Bahna la 35,8 km
Punct de belvedere in apropierea locului fosilifer Bahna.
Crovurile Medved si al Porcului Crovurile Medved si al Porcului Muntii Mehedinti la 16,04 km
Crovurile aflate sub culmea Muntilor Mehedinti, intre cheile Tesnei si cele ale Beletinei, sunt microdepresiuni formate in urma dizolvarii calcarului din subsol, numite, stiintific, polii, numele de crov fiind, de fapt, un regionalism.
La Oglinda Baltile Meris la 30,72 km
Lacul Oglinda - Baltile Meris
Cheile Globului Globu Craiovei la 39,33 km
Cheile Globului sunt o arie protejata de interes national, pe teritoriul comunei Iablanita, satul Globu Craiovei.
Masa tacerii la 40,35 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Ansamblul de mori din Mehadica la 38,58 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Varful Papusa Varful Papusa la 40,72 km
Varful Papusa Am gasit geocutia - Campare la Bucura. Travel Bug-ul de pe Varful Papusa - Poti contacta pe com persoana care a plasat travel bug-ul in cutia de pe varful Papusa, sa logheze travel bug-ul in geocutia in care il vei pune tu. Pe Varful Papusa dinspre Portile Inchise - Dupa ce am gasit geocutia ascunsa pe varful Mare, am trecut prin Portile Inchise si am urcat pe varful Papusa.
Campurile de lapiezuri Campurile de lapiezuri la 5,14 km
Campurile de lapiezuri de langa localitatea Ponoarele sunt unice in Romania prin dimensiunile, compactitatea, si altitudinea la care se gasesc (sub 600 m), ele fiind caracteristice Muntilor Alpi. La culesul murelor si al cutiilor - La zona cu lapiezuri se ajunge, fie suind pe jos, de la nivelul Podului Natural de la Ponoare pe Dealul Pesterii.
Pestera cu tezaurul Serbiei Isverna la 12,34 km
Pestera cu tezaurul Serbiei, Isverna.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 29,1 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
Moara Dracilor din Cheile Tesnei Moara Dracilor din Cheile Tesnei Muntii Mehedinti la 20,04 km
Cheile Tesnei constiuie unul dintre obiectivele turistice de prim rang aferente Vaii Cernei, prin pitoresc si accesibilitate.
Cascada Roset la 25,46 km
Cascada Roset (Cociului)
Tunelul Ad Orientem Teregova la 37,39 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Coloana fara sfarsit Coloana fara sfarsit la 41,79 km
Coloana fara sfarsit, Targu Jiu.
Cetatea Mehadia Cetatea Mehadia la 32,47 km
Cetatea Mehadia, monument istoric, dateaza din secolul XIV-XV - turnul locuinta, cu o inaltime pastrata de circa 15 m, cuprinde parterul si doua etaje.
Cheile Teregovei Armenis la 40,14 km
Culoarul Timis-Cerna este cel mai lung culoar din Carpati, are 90 km lungime, intre Armenis si Teregova se ingusteaza, formand Cheile Teregovei.
Manastirea Piatra Scrisa Manastirea Piatra Scrisa la 41,7 km
Loc sfant, icoana cu origine miraculoasa, in Defileul Timisului, in apropierea si la nord-vest de satul Armenis. Manastirea Piatra Scrisa - In urma unor lucrari de reabilitare a locului, clopotnita a fost desfiintata. Ascunzis aproape drive-in - Langa podul de cale ferata, respectiv stanca Sfanta Treime exista cate o parcare mare pe ambele sensuri ale drumului.
Taul dintre Brazi la 43,41 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Cleantul Gainii Muntele Mic la 44,35 km
Statiune renumita in zona Banatului de munte, prin practicarea schiului pe partiile moderne si Crucea amplasata pe formatiunea de teren ce poarta denumirea Cleantul Gainii, ce strajuieste statiunea si de unde se poate admira panorama, in toata splendoarea ei, spre campia Timisului. La peste 1600 m - Am gasit geocutia de pe Muntele Mic.
[ Sus ↑ ]
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 4,98 km
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 5,14 km
Maru la 56,1 km. Moara de apa, si vaioaga sau valtoarea de la Maru
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 63,98 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Ruinele fostei scoli din Merisor la 60,72 km. Ruinele fostei scoli primare, construita in anul 1897, se afla peste drum de biserica ortodoxa din Merisor.
Valea Sodomului Sacelu la 63,03 km. Rezervatia naturala de tip paleontologica Valea Sodomului - Sacelu.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 53,67 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Deasupra ponorului Deasupra ponorului Fundatura Ponorului la 67,36 km. Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Morile de apa Morile de apa Eftimie Murgu la 54,29 km. Intr-o excursie pe Valea Rudariei, pe langa spectacolul fascinant al cascadelor imbinat cu zgomotul salbei de mori, locurile iti ofera surprize nebanuite. Intr-o zi cu ploaie continua - Nu am pornit intr-o excursie, dar am avut un drum prin zona.
Turnul Kendeffy Turnul Kendeffy Muntele Orlea Subcetate la 66,32 km. Cetatea regala a Hategului este o fortificatie similara celei de la Malaiesti, avand rol politic si militar, de supraveghere si control. Azi am gasit Turnul - Salut, dupa ce am urcat amandoi, 30 min, (Lore si Gigelush) pe acest munte am gasit Turnul care, pt noi a fost un mister. Felicitari primului gasitor - Felicitari pentru gasirea geocutiei.
Pestera Bolii Pestera Bolii la 65,44 km. Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg. Pestera Bolii - Am ajuns la pestera, am vizitat-o dar cu parere de rau, nu am reusit sa gasesc cutia. Geocutie care apare si pe alt site - Obisnuiesc sa verific fiecare comentariu.
Cetatea Banita la 64,96 km. Datarea localitatii Banita este strans legata de cetatea dacica aflata pe inaltimea numita Dealul Cetatii sau Dealul Bolii, care are aproximativ 1000 m altitudine.
Rezervatia Groposu la 60,44 km. Rezervatia Groposu este o arie protejata de tip mixt, geomorfologic, faunistic, forestier si floristic, care se afla in Parcul National Semenic - Cheile Carasului.
Lacul Zervesti la 55,41 km. Lacul de acumulare Zervesti este situat la aproximativ 6 km de Caransebes, la iesirea din satul Zervesti, inspre Muntele Mic. Pe malul lacului - Am gasit geocutia ascunsa pe malul lacului de acumulare Zervesti.
Lac Jiet la 68,94 km. Taul Jiet, Lacul Popii
Pestera Ponicova Dubova la 61,46 km. Pestera Ponicova (Cuina Turcului, Pestera de la Curba Periculoasa) - Dubova.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.