Localitatea Sipotu (judetul Mehedinti) Resedinta: Ponoarele.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Sipotu, judetul Mehedinti

Fagul urias Fagul urias Crovul Medved Muntii Mehedinti la 13,18 km
Obiectivul in sine este mai putin important, locatia sa reprezentand insa un punct de reper pentru cei ce doresc sa realizeze un traseu lejer, de o zi, al marilor crovuri mehedintene.
Ansamblul de mori din Mehadica la 36,33 km
Ansamblul de mori din valea paraului Mehadica cuprinde Moara Orzasca, Moara Aurasca, Moara de la Piatra Surului, Moara Vegeasca, Moara Gherghineasa, Moara de la Stiubei, Moara Gaiceasca, Moara Chiceasca, Moara Mica, Moara din Salciile Late, Moara din Zacatoare, Moara din Anin, Moara Giurceasca.
Taul dintre Brazi la 46,55 km
Taul dintre Brazi este situat la altitudinea de 1740 m, in plina padure de molid, aproape de limita sa superioara, lateral fata de firul paraului Gales.
Lacul Rades Muntii Retezat la 40,79 km
Taurile Radesului
Cascada Vanturatoarea Cascada Vanturatoarea Muntii Cernei la 19,74 km
Cascada Vanturatoarea, avand cca 40 m inaltime, este una dintre cele mai inalte, frumoase, accesibile, si cunoscute cascade din Romania.
Izvorul si stancariile de la Camana la 20,98 km
Izvorul si stancariile de la Camana, Podeni
Pestera Gura Plaiului Muntii Valcan la 22,07 km
Rezervatia Pestera Gura Plaiului, monument al naturii, este arie protejata, rezervatie naturala de tip speologic.
Ciucevele Cernei Ciucevele Cernei la 12,7 km
Rezervatia naturala Ciucevele Cernei se intinde pe o suprafata de 1166 ha. Adevarul despre Ciucevele Cernei - Privind fotografiile atasate obiectivului ai putea crede ca ciucevele sunt reprezentate de micul laculet - e adevarat, pitoresc - de vizavi de placa informativa privind existenta rezervatiei cu numele generic Ciucevele Cernei.
Podul lui Dumnezeu Podul lui Dumnezeu la 3,89 km
Podul lui Dumnezeu este cel mai cunoscut pod natural din tara, unicul pasaj rutier natural la nivel national. Caprele de sub capra podului - Ascunzisul si geocutia (simplu si bine mascata) se pot gasi usor si fara GPS.
Masa tacerii la 43,06 km
Masa tacerii, Targu Jiu
Biserica din Inelet Biserica din Inelet Valea Cernei la 14,36 km
Satul Inelet are cele 6-8 case imprastiate pe Cracul Inelet, un picior al Culmii Muntilor Cernei indreptat spre valea Cernei.
Tunelul Ad Orientem Teregova la 35,78 km
Calea ferata Timisoara - Caransebes - Orsova, denumita initial Orientbahn, a fost construita intre anii 1875-1879.
Locul fosilifer Globu Craiovei la 34,87 km
Locul fosilifer de la Globu Craiovei, aflata pe teritoriul comunei Iablanita, este o arie protejata de interes national.
Cascada Scurtele Muntii Godeanu la 31,49 km
Cascada Scurtele, cu o inaltime de peste 290 m, se afla intr-un loc salbatic, greu accesibil.
[ Sus ↑ ]
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti
Campurile de lapiezuri, Lacul Zaton - Muntii Mehedinti la 3,88 km
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele
Podul lui Dumnezeu - Ponoarele la 3,89 km
Piatra Biserica Dracilor Blahnita de Sus la 66,99 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic Piatra Biserica Dracilor - Blahnita de Sus, Sacelu.
Castrul roman Agnavie Zavoi la 63,65 km. Castrul roman Agnavie, Zavoi
Piatra Buha Sacelu la 65,52 km. Monument al naturii, rezervatia naturala de tip geologic si peisagistic Piatra Buha - Sacelu.
Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea la 68,73 km. Biserica Reformata-Calvina Santamaria Orlea, in interior cu un valoros ansamblu de pictura murala, a fost ridicata catre sfarsitul secolul XIII-lea. Biserica reformata - Am profitat de vremea zilei de astazi care a fost ceva mai buna fata de zilele trecute cu multa ploaie, zapada si foarte rece si am pornit la drum spre Tara Hategului la cautat de cutii.
Straja Straja la 54,01 km. Statiunea montana Straja, muntii Valcan.
Cetatea Caras Cetatea Caras la 69,43 km. Cetatea Caras se afla in apropierea comunei Carasova, pe Dealul Zaglavac, pe traseul turistic marcat cu triunghi rosu. Peripetii cu aceiasi caini - Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred.
Traseul Ruinelor Vulcan la 63,22 km. Poteca tematica Traseul Ruinelor incepe din orasul Vulcan, si urmeaza drumul forestier din Valea Ungurului.
Cetatea Malaiesti Cetatea Malaiesti Salasu de Sus la 56,82 km. Cetatea construita pe pamantul cnezilor Saracin din Salasu de Sus, a fost o constructie mica, dar foarte ingenioasa. Inainte si dupa renovare - Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare.
Mina de bauxita Comarnic Mina de bauxita Comarnic la 68,53 km. Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.