Localitatea Baile Borsa (judetul Maramures) Resedinta: Borsa. Denumire maghiara: Borsabánya. Denumire germana: Pfefferfeld.
Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Baile Borsa, judetul Maramures

Varful Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 3,88 km
Varful Stana lui Verticu (Varatic)
Stana lui Varatic Muntii Maramuresului la 2,09 km
Stana lui Verticu (Varatic).
Saua Diecilor Muntii Suhard la 40,97 km
Saua Diecilor - Saua Diecilor
Spre Saua Plescutei Muntii Rodnei la 21,65 km
Spre Saua Plescutei - Creasta Piciorul Plescutei.
Podul graniceresc Cosbuc la 43,44 km
In satul Cosbuc se afla un pod acoperit din lemn, Podul graniceresc, construit peste raul Salauta.
Varful Omu Muntii Suhard la 34,61 km
Suhard sunt o grupa muntoasa a Carpatilor Maramuresului si Bucovinei, apartinand de lantul muntos al Carpatilor Orientali.
Stancariile Salhoi Zambroslavele Borsa la 18,86 km
Stancariile Salhoi Zambroslaviile - Borsa
Saua Curatel Muntii Rodnei la 23,91 km
Saua Curatel, refugiul Ancuta.
Izvorul Albastru al Izei Muntii Rodnei la 16,19 km
Izvorul Albastru al Izei - Sacel.
Pestera Tausoare Muntii Rodnei la 30,21 km
Pestera de la izvoarele Tausoarei.
Lacul Rebra Muntii Rodnei la 13,43 km
Lacul Rebra, sau Taul Tarnitei la cruce.
[ Sus ↑ ]
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani la 64,99 km
Piatra Corbului - Muntii Calimani
Piatra Corbului - Muntii Calimani la 66,07 km
Pietrele Doamnei Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Stancile Doisprezece Apostoli Pe creasta ce formeaza cumpana apelor dintre bazinele paraielor Neagra Sarului si Poiana Negri. Ruga zadarnica celor 12 Apostoli - Am dedicat o zi speciala vizitarii celor 12 Apostoli si Pietrelor Lucaciului, din cele trei ale expeditiei noastre in Calimani.
Piatra Runcului Masa Talharului la 64,35 km. Piatra Runcului - Masa Talharului, Vatra Moldovitei.
Stratele cu Aptycus de la Pojorata la 60,84 km. Rezervatia Stratele cu Aptychus de la Pojorata este situata pe Valea Moldovei, pe versantul ei drept, la circa 2 km aval de localitatea Pojorata, in apropiere de halta Sadova.
Curmatura Tihu la 69,49 km. Curmatura Tihului
Lacul Iezer din Obcina Feredeului Lacul Iezer este unul dintre puținele lacuri din Obcinele Bucovinene, un clasic lac de baraj natural format pe valea Iezerului, afluent al Sadovei, nu foarte departe de confluenta paraielor.
Pasul Cavnic Aflat in nordul indepartat al tarii, intr-o veche zona miniera din Maramures, cu peisaje minunate si locuri unice. Cutia din pas - Am gasit geocutia. Prima mea cutie - Prima mea geocutie gasita in Romania.
Cheile Zugreni Cheile Zugreni la 68,04 km. Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei.
Panteonul megalitilor Panteonul megalitilor Muntii Calimani la 65,35 km. Cu ceasta expresie, doar metaforica, descriem un numar imresionant de asa-zisi megaliti (de fapt, grupuri de stanci naturale din roca vulcanica) specifici Muntilor Calimani, insirati pe culmea Harlei, cea care tine traseul ce uneste stancile de la 12 Apostoli cu Gura Haitii.
[ Sus ↑ ]
Copyright © 2007-2025 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.