Localitatea Maltezi (judetul Ialomita) Resedinta: Stelnica.
Autentificare/Inregistrare --> Atractii turistice - Harti, descrieri si comentarii detailate, poze, posibilitate de cautare, navigare pe teren in timp real pentru cei cu acces complet.

Locuri de vizitat si atractii turistice langa Maltezi, judetul Ialomita

Manastirea si Pestera Sfantului Andrei Crangu la 37,37 km
Crangu (in trecut Kara-Amet, Karamat, Caramat) este un sat din comuna Ion Corvin. Pestera Sfantului Apostol Andrei se afla la aproximativ 2 km spre est de Cismeaua Mihai Eminescu, intre localitatile Ion Corvin si Crangu.
Cismele din Baneasa la 41,85 km
In satul Baneasa, resedinta al comunei cu acelasi nume din judetul Constanta, in zona care pe vremuri s-a numit Ghiuvegea, exista doua cismele.
Cismeaua Padureni la 41,48 km
Padureni (in trecut Nastradin) este un sat din comuna Dobromir. Cismeaua din centrul satului este mai deosebita din cauza elementului decorativ, treptelor de acces, si placa cu inscriptia originala.
Stanca Mosul si Baba Stanca Mosul si Baba Harsova la 28,69 km
Stanca Mosu si Baba se afla pe malul drept al Dunarii, chiar in apa, la poalele dealului Celea Mica, la sud-est de cariera de piatra de aici. Mosul are aproximativ 15 m inaltime, Baba este mai scunda.
Cismeaua Tas Uluc Padureni la 40,49 km
Cismeaua Tas Uluc se afla la nord-vest de satul Padureni (denumire veche Nastradin), pe drumul comunal DC36, intre Padureni si Raristea (mai demult Bazirgian).
Cetatea Ulmetum Cetatea Ulmetum la 38,47 km
Cetatea Ulmetum, aflata langa localitatea Pantelimon, reprezinta o asezare romana din secolul IV, continuata de una romano-bizantina ce a dainuit pana in secolul al VI-lea. Bolovanii de pe platou - Ajungand la fata locului, am fost impresionat de marimea fortificatiei.
Cetatea Axiopolis la 17,4 km
Axiopolis a fost un oras antic greco-roman, care se afla pe un deal de pe malul drept al Dunarii, la aproximativ 3 km sud de capul podului din Cernavoda. La sud de cetatea Axiopolis incepe valul antic de piatra, care se termina la Tomis.
Cismelele fostului sat Nargilar la 40,37 km
Nargilar este denumirea turceasca a unui fost sat (o alta denumire este Nazalar, sau Paaladzalar in bulgara) care s-a aflat la sud-est de localitatea Zorile. Exista doua cismele foarte aproape una de alta, una pe un deal, iar cealalta la baza dealului.
Piatra cu Capac Piatra cu Capac Harsova la 29,64 km
Piatra cu capac se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Varos (Harsova), in apropierea si la vest-sudvest de Releul Harsova. Legenda spune ca in timpul razboaielor dacice aici au servit masa soldatii din armata lui Traian, poate chiar insusi imparatul.
Geamia Abdul Medgid Medgidia la 36,3 km
Geamia Abdul Medgid se afla in Medgidia, pe strada Decebal numarul 20, la intersectia cu strada Avram Iancu. Geamia monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02904, a fost construita intre anii 1857-1865.
Geamia Memet Efendi Cernavoda la 14,81 km
Geamia Memet Efendi se afla in Cernavoda, la intersectia strazilor Anghel Saligny si Garii. Mentionata si de catre celebrul calator otoman Evliya Celebi, a fost construita in anul 1756 de catre sultanului Osman al III-lea.
Sfinxul cu ochii acoperiti Sfinxul cu ochii acoperiti Casian la 45,52 km
La vest-nordvest de Pestera Sfantului Ioan Casian, la aproximativ 150 m distanta, exista un grup interesant de stanci. Atrage atentia o stanca orientata spre lac, care are profilul unui cap de om, dar cu ochii acoperiti, ca si cum ar purta niste ochelari sau o casca.
Ruinele asezarii urbane Ester Ruinele asezarii urbane Ester la 47,23 km
Vizavi de rezervatia Gura Dobrogei, pe dealul de pe malul stang al paraului Visterna sunt urmele unui oras feudal disparut, Ester. Pe acest deal, mai spre nord-nordvest, sunt si numeroase colonii de banuti dobrogeni.
Cismeaua din Izvoru Mare la 37,22 km
Cismeaua din satul Izvoru Mare (in trecut Mamutcuius, in turca Mamutkuyusu) se afla la intersectia strazilor Cismelei si Geamiei, in fata scolii primare.
Banutii Dobrogei Banutii Dobrogei Casian la 46,29 km
Banutii Dobrogei sunt mari atoli, formatiuni geologice circulare interesante, care au forma unor monede. Se afla la est de Manastirea Pestera Sfantului Ioan Casian.
Cismele din Izvoarele la 39,67 km
Izvoarele (in trecut Parjoaia) este un sat din comuna Lipnita. Se pare ca satul are cel putin patru cismele, dintre care una in afara localitatii.
Pestera Sfantul Ioan Casian Pestera Sfantul Ioan Casian la 45,66 km
Este vorba despre o mica grota suspendata intr-o inalta faleza ce domina valea Casimcei. Locatie deosebita - Am pornit sa explorez zona Manastirii Pestera Sfantului Ioan Casian la primele ore ale diminetii. Face parte din complexului geologic Cheile Dobrogei - Gura Dobrogei.
Fantana lui Mihai Eminescu Ion Corvin la 37,37 km
Ion Corvin (in trecut Kuzgun, Cuzgun) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Fantana lui Mihai Eminescu se afla la sud de satul Ion Corvin, si la vest de Manastirea Sfantul Andrei.
Coltanii Mari Coltanii Mari la 48,76 km
Rezervatie geologica, botanica si faunistica, Coltanii Mari reperezinta un afloriment de sisturi verzi. Cele mai vechi din Dobrogea expuse la suprafata, varsta caledonica circa 600 milioane de ani.
Pestera La Adam Pestera La Adam la 46,55 km
Este una dintre cele doua (cealalta fiind a Liliecilor), cele mai celebre cavitati din rezervatia Gura Dobrogei din Podisul Casimcei. Pestera de langa Visterna - Pestera este un loc foarte interesant. Pestera La Adam se afla la baza unei faleze formata pe malul drept al paraului Visterna - afluent al Casimcei.
Canaraua La Porumbei Canaraua La Porumbei Harsova la 27,61 km
Canaraua La Porumbei se afla pe malul drept al Dunarii, la poalele dealului Celea Mare, la sud-est de orasul Harsova, si in amonte de stanca Mosu si Baba. Denumirea provine probabil de la multitudinea de gauri, cuiburi de porumbei, din peretele stancilor.
Valul mare de pamant de la Cochirleni la 18,59 km
Valul mare de pamant de la Cochirleni are o lungime de aproximativ 7 km. Porneste de la malul Dunarii, la nord de Cetatea Patulului, si continua spre est, pana la granita administrativa dintre orasul Cernavoda si satul Pestera.
Camera patrata Canaraua Rosie Camera patrata Canaraua Rosie Harsova la 29,53 km
Pe malul drept al Dunarii, intre Harsova si Ghindaresti, pot fi delimitate cinci grupuri de faleze de stanca, denumite canarale. Pornind de la nord-vest spre sud-est, acestea sunt Canaraua Rosie (dealul Varos), Canaraua Tiganeasca, Canaraua Turceasca, Stancile Mosul si Baba, si Canaraua La Porumbei.
Biserica dracilor Ivanesti la 49,64 km
Ruinele bisericii vechi Cuvioasa Paraschiva din Ivanesti se afla in lunca raului Ialomita, la aproximativ 500 m nord-nordest de sat, respectiv 15 km vest-nordvest de orasul Slobozia. A fost construit intre 1844-1854, in stil traditional muntenesc, din blocuri de granit aduse din Dobrogea.
Biserica de lemn Satu Nou la 36,84 km
Biserica a fost construita din lemn, nuiele si chirpici, in anul 1863, fiind una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe din Dobrogea. Este monument istoric de categoria A, avand codul CT-II-m-A-02915.
Cismeaua din Cuiugiuc la 49,9 km
Cismeaua din Cuiugiuc se afla la nord de localitate, la aproximativ 150 m distanta de drumul comunal DC40 spre vest, la est de dealul Balaclar.
Cismele Oltina la 32,51 km
Oltina (denumire in limba bulgara Goltina) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Localitatea are cel putin sase cismele, a se vedea punctele auxiliare de la geoobiectiv.
Manastirea Colilia Manastirea Colilia la 46,58 km
Datand din anul 2006, manastirea a preluat, reconstruind-o in cea mai mare parte, o veche biserica evanghelica, ce a apartinut unei comunitati germane care a locuit, pana in anul 1942, in satul Colilia.
Cismele Strunga la 38,92 km
Satul Strunga (denumire veche Casla, in turca Kisla), din comuna Oltina, are doua cismele. Prima se afla pe strada Bisericii, la 500 m sud - sud-est de manastirea ortodoxa, iar a doua intr-o stare foarte degradata, in padure.
Piatra cu cruce bizantina Izvoarele la 39,68 km
Pe lista monumentelor istorice din judetul Constanta, apare listata o cruce de piatra, avand codul CT-IV-m-B-02959. Ca si localizare, este precizata satul Izvoarele, comuna Lipnita, padurea Parjoaia, teritoriul fortificatiei romano-bizantine Sucidava.
Cismeaua satului Adamclisi la 37,68 km
Cismeaua veche a satului Adamclisi este deteriorata si nefunctionala, una noua a fost construita imediat langa cea veche. Aici se afla si ansamblul de apeducte romane, cod CT-I-m-A-02567 04, incepand de la cismeaua satului.
Atoli pe malul Vaii Vistorna Atoli pe malul Vaii Vistorna Targusor la 46,48 km
Pe malul geografic stang al vaii Vistorna (Visterna pe unele harti), pe malul opus pesterii La Adam, gasim superbe colonii de atoli.
Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian Izvorul vietii si Crucea Sfantul Ioan Casian la 46,01 km
La est de Manastirea Sfantul Ioan Casian, in Poiana Crucii, se afla un izvor cu o apa rece si limpede, Izvorul vietii. Completari la descriere - Izvorul nu se afla chiar in Poiana Crucii, ci doar langa, intr-o vale acoperita cu vegetatie deasa. Langa izvor a fost ridicata o cruce de catre Arhiepiscopul Tomisului Lucian Florea, in amintirea Sfantului Ioan Casian.
Trophaeum Traiani Adamclisi la 36,08 km
Tropaeum Traiani este un monument roman, ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109, pentru a comemora victoria romanilor asupra geto-dacilor in anul 106. Dobrogea e cam saraca la acest capitol - Am gasit geo-cutiuta impreuna cu copiii. Monument restaurat - Am descoperit un monument restaurat intre 2011-2013, cu dotari si facilitati europene. Ansamblul este format din cetate, bazilica, necropola, ansamblu de apeducte, monument, altarul roman, tumul, terme, si locuinte extramurale.
Cismea Cetatea la 46,52 km
Cismeaua din satul Cetatea (in trecut Asarlac, in turca Asirlik), din comuna Dobromir, se afla langa drumul comunal DC33, respectiv strada Cismelei. Zidul de imprejmuire al cismelei este tencuit, acoperand materialul din care este construit.
Bazin apa Bazin apa Targusor la 43,8 km
La est de localitatea Targusor, in apropierea statiei de cale ferata Targusor Dobrogea, putem vedea un interesant turn construit din caramida, deosebit de fotogenic.
Turnul cu izvor Lespezi la 43,43 km
La nord - nord-est de satul Lespezi, langa drumul judetean DJ391A, intre localitatile Valeni si Dobromir, se afla o interesanta constructie.
Ansamblul rupestru Ansamblul rupestru Murfatlar la 49,98 km
Complexul rupestru Murfatlar se afla la sud-vest de oras, la marginea nordica a carierei de creta si var abandonata, la sud de DN3. Ansamblul rupestru, descoperit in 1957, reprezinta un lacas de cult crestin.
Canaraua Tiganeasca Canaraua Tiganeasca Harsova la 28,94 km
Geoobiectivul este centrat pe blocul de stanca, a carui parte inferioara se aseamana cu un urias craniu. De identificat localizarea exacta a stancii Cocosatul.
Cismeluta Deleni la 37,28 km
Pe drumul national DN3, intre Deleni si Pietreni, in punctul in care se ramifica drumul de pamant spre Manastirea Nasterea Maicii Domnului, se afla o cismea. Pe hartile vechi izvorul apare in punctul numit La Cismeluta, Valea Cismelei.
Geamia Cobadin la 48,53 km
Geamia din Cobadin se afla la intersectia strazilor Izvor si Albinelor. A fost construita de catre comunitatea musulmana, in anul 1932.
Cetatea Capidava la 17,91 km
Capidava a fost o fortificatie geto-daca, apoi a devenit castru roman. In timpul imperiului roman a avut un rol important in linia de aparare a Dunarii.
Cismelele din Valeni la 45,18 km
Valeni (in trecut Eniselia, Valea Rea, in limba turca Yenisenlia) este un sat din comuna Dobromir. Pe teritoriul satului gasim mai multe cismele.
Orasul de Floci Orasul de Floci la 30,41 km
Cu existenta documentata din 1431 (an de domnie al lui Dan II, nepot de unchi al lui Mircea cel Batran), Orasul/Targul de Floci e mai degraba cunoscut ca loc al nasterii lui Mihai Viteazu. Tasli Bair - Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). O piedica in calea vitezei - In drum spre/dinspre mare, trecem negresit in goana pe langa acest obiectiv. Distrus in urma razboaielor ruso-turce (sec XVIII) a fost redescoperit de arheologi abia in 1991.
Dealul Allah Bair la 27,6 km
Dealul Allah Bair (dealul lui Allah) are inaltimea de 204 m, varful sau se afla la cea mai mare altitudine din judetul Constanta. Dealul se afla intre satele Crucea, Baltagesti, si Galbiori.
Pestera din Canaraua Cetatii Pestera din Canaraua Cetatii Harsova la 29,11 km
La vest de Zidul Genovez, intre cele doua turnuri vecine, se afla intrarea aval in Pestera din Canaraua Cetatii. Cavitatea are aproximativ 15 m lungime.
Cismeaua mare Dobromir-Deal la 49,39 km
Dobromiru din Deal este un sat din comuna Dobromir (Dobromiru din Vale). Cismeaua mare din Dobromiru-Deal se afla langa drumul comunal DC34.
Izvor Izvor Cheile Dobrogei la 44,1 km
Izvorul Cheile Dobrogei se afla in capatul de nord-est a cheilor, la iesirea spre localitatea Cheia, la vest de drumul asfaltat DJ222. Apa izvorului este captata intr-un bloc din zidarie de piatra, aproape de albia paraului care traverseaza cheile.
Satul parasit Ispanaru Adamclisi la 33,25 km
Fosta localitate Ispanaru, azi sit arheologic, se afla la aproximativ 5 km nord-nordvest de Adamclisi, de care apartine administrativ. Aici se afla un apeduct roman de tip canalis structilis, si un apeduct turcesc format din tubuli.
[ Sus ↑ ]
Plaja Cherhana La Plage Plaja Cherhana La Plage Corbu. O plaja din Corbu, mai putin aglomerata, linistita. Facilitati din apropiere: Restaurantul Luna de Corbu, Cazare Rezident, Cherhana La Plage.
Vila printului Barbu Stirbey Mamaia. Vila printului Barbu Stirbey, proiectata de arhitectul Mario Stoppa, a fost finalizata in 1930. Locuinta de vacanta, este construita in stil Art Deco - are demisol, parter si etaj, respectiv un minaret ca element distinctiv.
Turn de aparare romano-bizantin Constanta. Turnul de aparare romano-bizantin se afla la una dintre intrarile in zona peninsulara a Constantei. Intre strada Termele Romane si soseaua Portului.
Cismeaua Curcani Negresti. Cismeaua Curcani se afla pe teritoriul fostului catun Curcani, pe valea Borungea.
Cismelele din Almalau. Almalau (in trecut Almaliul, in limba turca Almali) este un sat din comuna Ostrov. Satul are mai multe cismele, in sat si in vecinatate.
Lacul Bugeac. Lacul Bugeac (Garlita) se afla intre satele Bugeac, Garlita, si Galita, localitati care apartin de comuna Ostrov. Rezervatia naturala Lacul Bugeac este cel mai sudic liman fluviatil din Romania.
Cismeluta Ostrov. Cismeluta se afla in localitatea Ostrov, la intersectia strazii Cismelutei si strada Libertatii, la doar 100 m est de biserica ortodoxa. Zidaria, practic parte a gardului-zid al unui localnic, este frumos sculptata, chiar daca timpul a lasat deja amprenta sa pe suprafata tencuita.
Cismeaua Cismeaua Mihai Viteazu. Mihai Viteazu (in trecut Sariyurt) este satul de resedinta al comunei cu acelasi nume. Cismeaua satului se afla la intersectia strazilor Caminului, Rasaritului, si Cismelei.
Asezarea civila Durostorum. Situl arheologic Durostorum se afla la vest de localitatea romaneasca Ostrov si la est de localitatea bulgara Silistra, pe malul geografic drept al Dunarii. Este un sit arheologic pluristratificat cu vestigii datand din perioada romana si romana tarzie, respectiv Evul Mediu Timpuriu.
Gara Basarabi Murfatlar Gara Basarabi Murfatlar. Prima gara din localitate a fost construita in anul 1860, la o distanta de 500 m fata de gara actuala. Gara Basarabi din Murfatlar, monument istoric (CT-II-m-B-02865.
Termele romane Constanta. Termele romane se afla pe Bulevardul Termele Romane, la 150 m sud-est de Edificiul cu mozaic. Dateaza din secolele III-IV epoca romana - fostul complex termal este monument istoric categoria A, avand codul CT-I-m-A-02553 12.
Geamia turceasca Fantana Mare. Satul Fantana Mare, in turca Baspinar, din comuna Independenta, este singurul sat din Dobrogea locuit in totalitate de turci. Localitatea are un singur lacas de cult musulman, compus din minaret si geamie, construite in secolul XIX-lea, in prezent monument istoric, avand codul LMI CT-II-m-B-02881.
Cismeaua Otomana Constanta. Cismeaua Otomana din Constanta se afla la coltul bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu, in incinta RAJA Complex Cismea, Sursa de Apa Cismea 1C. A fost construitã în 1864, la sursa de apa Caragea Dermen, in timpul domniei sultanului Abdul Aziz.
Buncarul de la Vadu. Buncarul de la Vadu se afla in extremitatea sudica si pe malul vestic al lacului Nuntasi. Acces din drumul judetean DJ226, spre est, pe un drum de pamant.
Insula Ovidiu Lacul Siutghiol. Insula Ovidiu se afla in partea de vest a lacului (limanului) Siutghiol. Pe insula, unde se afla un restaurant rustic marinaresc cu preparate din peste, se ajunge cu barca, cu pornire de pe Faleza Ovidiu, sau din debarcaderul Ovidiu din Mamaia.
Moscheea Carol I Constanta. Moscheea Carol I se afla in Constanta, in apropiere de Piata Ovidiu, pe strada Crangului numarul 1. Marea moschee a fost construita intre 1910-1913, dupa planurile arhitectului Victor Stefanescu, dupa modelul moscheei Konya din Turcia - este monument istoric avand codul CT-II-m-A-02796.
Vila Sutu Constanta. Vila printului Mihail Sutu se afla in Constanta, pe strada Krikor Zambaccian numarul 1, foarte aproape de malul marii, langa Portul Turistic. Construita in anul 1899 dupa planurile arhitectului Grigore Cerchez, este monument istoric categoria A, cod CT-II-m-A-02863.
Biserica catolica Biserica catolica Oituz. Satul Oituz din judetul Constanta apartine de comuna Lumina, din cate stim este localitatea maghiara cea mai estica si sudica, a fost infiintata pe 23 aprilie 1923. Aici au primit pamant de la regele Ferdinand soldatii ceangai din satul moldovenesc Luizi-Calugara, care au luptat in primul razboi mondial.
Lacul de creta Lacul de creta Murfatlar. Lac neamenajat turistic, locatie spectaculoasa pentru fotografii de nunta, Lacul de creta se afla la sud de orasul Murfatlar. Foarte accesibil, din strada Calea Dobrogei (DN3), apoi pe drumul comunal DC3, atat cu masina, cat si pe jos.
Pasarela regala Mamaia. Pasarela regala se afla in centrul statiunii Mamaia. Pe vremuri, reprezenta una dintre atractiile statiunii, impreuna cu Cazinoul, Castelul Reginei Maria, si Hotelul Rex.
[ Sus ↑ ]
Atractii turistice Botesti - Atractii turistice Lunca Localitati apropiate: Stelnica la 1,27 km, Retezatu la 2,15 km.
Copyright © 2007-2024 Geotrekking.ro. Toate drepturile rezervate. Geodrumetie, ghid turistic geotrekking Romania, drumetii si excursii. Geoobiective, repere turistice.